Коментари - В Чили строят най-големия телескоп на Земята | IT.dir.bg
назад

В Чили строят най-големия телескоп на Земята

В Чили започна изграждането на най-големия телескоп в света.

Обратно в новината

Коментари - В Чили строят най-големия телескоп на Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За тези, които се интересуват, и особено за онези, чието хоби е науката: www . pays . uni-sofia . bg/vsichki/Plakat-Year-of-light.pdf

Теорията на относителността се е появила след Библията за да отрече Творецът и като патерица на митологията за космичеката еволюция - биг банг теорията, която е необходима на митологията за биологичната еволюция, която е необходима на новият луцифреиански ред, за който хуманистите се борят. Вие трябва да докажете че порядъкът може да възникне по случайност от хаосът и да расте самоволно в една физична система без абсолюти и без идеите и действията на интелигенто същество, което е анти интуитивно и в противоречие с човешкият емпиричен опит. Не е необходимо човек да е свръх интелект за да прецени такава възможност като абсурд, но все пак е редно да се опитате да се защитите с начуни аргументи.

Батка трябва да дадеш някакво правдоподобно или поне логично обяснение за това от къде се е взел този абсолют за който пишеш иначе си противоречиш. Значи от една страна твърдиш, че една система с порядък не можела да възникне от самосебе си а същевременно пишеш, че трябвал абсолют за тази цел визирайки някакво висшо същество. Помисли внимателно сега....! -Това не решава въпроса с хаоса и порядъка а само го прехвърля от едно място на друго, защото щом твърдиш за наличието на съществото то значи, че ние имаме вече наличие на предварително готова система с порядък- самото същество, каквото и да значи това. След като имаме вече такава система то трябва да обясниш как или кой я е създал. Ако кажеш, че се е самосъздала, то сам си оборваш твърдението, че система с порядък не можела да се зароди от самосебе си или от хаоса. Ако кажеш пък, че системата-същество предварително е съществувала без да се е самосъздавала то не само, че пак си противоречиш но и "прехвърляш топката" от едно място на друго понеже така освен по-горното ти противоречие също подлагаш и под съмнение съществуването на дуалност (начало-край; добро-зло) Мисли малко бе човек.... иначе уронваш престижа на това, което се опитваш да защитаваш ако въобще и е останал някакъв.

С тази елементарна манипулативна тактики с които загубеният за вас спор искате да доведете до абсурд, няма да постигнете нищо конструктивно. опитвате се да правите аналогия между несъвместими неща и ако мине метъра за пред наивна публика. За да е конструктивен човек трябва да е честен, но вие не сте. Проблема на заблудителите е, че най-успешно заблуждават себе си. Хората свикнали с лъжата в живота си, загубва способността си да откриват истината. Истината е живот, а лъжата тление. С този инфантилен пост декларирахте неспособноста ви да защитите митологията на която сте жертва с научни аргументи. Защото не може да разчитате на научни факти от реалността. Никой не може да служи на двама господари и не се съмнявам че прекрасно го знаете.

"Без правилното прилагане на относителността, GPS ще се провали в своите навигационни функции в рамките на около 2 минути" Това е теория, но на практика GPS системата използва много корекции за да може да работи правилно и системата работи прекрасно без измислената за заблуда на населението и за фабрикуване на доказателство корекция, свързана с теорията на относителността. Програмистите на софтуера най-добре знаят каквъв е реланият дял на тази корейкция наред с другите необходими корекции за правилната функция на ГПС системата. Факта че GPS системарта работи точно не е доказателство че GR е вярна, а е доказателство че е поредният мит, с който моралните релативисти се опитват да отрекат абсолютите във вселената, за да наложат двойният морален стандарт или правото на силният. В действителност без абсолюти порядъкът във вселената е невъзможен, защото не могат да се дефинират физични закони, фундаментални сили и константи.

Проблемът обаче е, че без абсолютна отправна точка, не може да се дефинират законите и порядъкът (информацията) в произволна физическа система. Затова не съветвам младите физици да си губят времето с нея освен ако не пишат реферат на тема второто тъмно средновековие в днешната наука. GR e фундаметнално сбъркана.

Ще предоставите ли някакво доказателство за твърденията си, или само ще празнословите? Изглеждате горделив и суетен, какво е емоционалното Ви състояние?

Ако намерите физически характеристики на простанството с което оперира математическият апарат на теорията на относителността, тогава може да опонирате. За сега е видимо че не я познавате и прибягвате до празнословие.

Познавам достатъчно добре теорията наотносителноста, която още от начало смятам за неинтутивна проява на суетност. Права изложените по-горе изводи поради опит и наблюдения върху реалността. Тази теория е сбъркана от самото начало. Всъщност не точно сбъркана защото авторите и правят умишлена грешка, както и нейнит епропоненти в нешно време не се вслушват в градоивната критика на техните колеги. защото те несе интересуват от истината. Основната идея на тази теория и нейнит еподдръжници е да отрече абсолутите във вселената. Абсолутният суверен - Творецът създателн навсико живо и неживо, на порядъкът вуъв вселенат аи кзаконите кито го поддръжат в името на живота, и Неговата абсолютна истина и морални закони. Не трудно да се досетим че хората които обичат двойните стандарти и моралният релативизъм псрещат тази теория със салюти. Тази теория не може да разчита на реални факти и затова се налага да разчита на въображаеми фениомени и да оперира фриволно върху геометрични вместо върху физичекси обекти. А вие се опитвате по елементарен начин да се измъквате от неудобни въпроси като твърдите че не познавам теорията, но изглежда че вие не е познавате след като избягвате да отговорите на ясно поставени въпроси свързани с нея. С въпросите ми искам свързани с GR искам да разбера слепите и защитниците в сайта чели ли са тази теория, за да рабера мотивите им. Сега ще отговорите ли какви физични харатеристика дава на пространството тази GR Теорията или да отговоря вместо вас, считайки не че не знаете за такива?

Оставете празнословието и дайте конкретни факти и научни аргументи вместо декларации. Внимателно следя събитията в науката, но досега не съм чул и видял GR теорията да е доказвана някога. По-горе обясних достатъчно ясно за интелигентни хора че тази теория не работи с реална физическа среда каквато е космическият вакуум с неговите физичекси характеристики и ограничения. Тя работи с геометричният обект пространство като изключва свойствата на вакуума който го изпълва. Можете ли да дефифинирате физчески закони без абсолютна референтна точка?

Може да ти е интересно да прочетеш статиите, събрани тук: journals . aps . org/general-relativity-centennial

Ако можете да се аргументирате го направете тук със свои думи. Аз нямам навика да давам препратки за да пращам хората за зелен хайвер да си губят времето и да се измъвам от отговорност и от нуждата да защитавам позицията си с начуни аргументи. Прикриването на липсата на познания и аргументи по този начин не решава спора. Обяснете ни какви физически свойства дава GR на пространството? И как се дефинират физични закони без абсолютна референтна точка?

Щом не е русско и православно-фундаментално - лошо е!

Браво! Дори в научна дискусия за ОТО успя да намесиш политиката и, в случая, Русия. Какъв примерен трол! Объркал си форума обаче и си много жалък.

Е това е да си си имал Пиночет!!!

Дебил!Ако близките ти са ги мятали от хеликоптерите,друга песен щеше да пееш.Отрепка.

Викаш,вместо да свият парите като от КТБ например,те се занимават с глупости а?!

Тия чилийци нещо не са нормални

Всъщност огледалата са тънки и еластични и чрез система от подпори може да им се променя кривината. Полирането им е бавен технологичен процес, но не е екзотика.

Кога даказаха съществувнето на черни дупки и възможността космическият вакуум да се разтяга или свива до безкрайност? Теорията на относителността благодпарение на която съществуват такива въображаеми феномени, неуловими за модерната научната апаратура като тъмна материя и енергия, черни дупки, неутронни звезди, скрити измерения, безкрайно еластично пространство и други, с които днешната анти наука борави за да рисува на масовият зрител и слушател една въображаема действителност с помощта на въображаеми феномени, е сбъркана от самото начало. Тя се занимава с едно геометрично пространство, което няма физичекси свойства и което може да се разтяга или свива на воля бе зограничение чрез математичекси оператори, противно на всякаква здрава логика и емпиричен опит. Тя пренебрегва физическите характеристики на космичекси вакуум който изпълва пространството и който е реална физическа среда със определни харакеристики и ограничения. Другият фундаментален проблем за тази теория е че не може да се дефинират физични закони без абсолютна отправна точка. В действителност настройките на физичесният вакуум се раличават в различни зани на вселената и това обяснява разминаването между теория и наблюдамеа реланост, което прави екстраполацията невъзможна и повдига въпроса за нейната познаваемост.

Добре де! И що да няма неутронни звезди? Ако по някаква причина електроните се доберат до ядрото кво става? А теорията на относителността борави с отправна точка и тя се нарича наблюдател. Космическия вакуум е термин, с който се описва "нищото". Вярно е че, там има все пак електромагнитно поле (включително т.н гравитационно), но то определя електромагнитните свойства на средата, а не на самия вакуум, като понятие.

Дали Бог би срещнал затруднения да скрои гъвкаво пространство и да "програмира" тук-таме шантави параметри из Вселената? Някъде пише ли, че НЕ го е направил? Би ли могъл да предизвика Голям взрив и с него да създаде материя, антиматерия, тъмна материя и кой знае какви енергии, черни дупки и прочие? Бас ловя, че може дори да го направи за 6 дни и да седне да си почива на седмия. Какво ще кажеш, Иване? Грешна ли е тая хипотеза? И с написаната от хора библия ли ще оспориш величието на Бог? Би трябвало да ти е ясно - Бог предпочита тия, които го търсят, па макар и да грешат от време на време, пред други, които си мислят че са го хванали за пелерината и се пенят срещу света. Така пише в твойта светиня. За какъв се имаш, та претендираш че си яхнал Божията Истина? Къде ти е смирението?

Напротив. Ще отдам заслужено уважение на Товворецът за неговото дълготъпрпение към грешният Човек и за бащинат аму грижа. Затова че ни е дал живот и всичко необходима за да поддържа живота на Земята. Но идеята че Творецът използва голям взрив за да създава вселената е доста нерационална. Изобщо не е необходим голя взрив създаването и, защото това по същество е програмистка работа. Творецът настройва параметрите на физическата среда, фундаменталните сили и техните съотношения, физическите закони и константи. Тези настройки спокойно може да са различни в различни нейни области. Затова звучи твърде наивно че може, да знаем какви обекти има на такива отдалечени разстояни от нас. не може, защото настройките на физическата среда не е задължителна да са същите. Зависи как е програмирана в тази зона.

GPS спътниците се движат с 14,000 км / ч в орбита, която обикаля Земята, теорията на относителността на Айнщайн определя , че часовниците на сателитите измерват времето по-бавно, с около седем микросекунди (милионни части от секундата) на ден. GPS спътниците се намират на 20 000 км. над Земята където гравитацията е четири пъти по-слаба от тази на повархноста в резултат на което се наблюдава тенденция часовниците да измерват времето малко по-бързо, с около 45 микросекунди на ден. Нетният резултат е, че времето на GPS спътниците тече по-бързо от един часовник на земята с около 38 микросекунди на ден. Но разликата от 38 микросекунди на ден e толкова голямa че, ако се остави без корекция , това ще доведе до навигационни грешки, от 10 км на ден! Без правилното прилагане на относителността, GPS ще се провали в своите навигационни функции в рамките на около 2 минути.

"Джордано, син на покойния Бруно, брат-отстъпник, Ноланец от Кралството, неразкаял се еретик. Нашите братя го увещаваха с всяческа любов и извикаха двама отци от (ордена) на св. Доминик, двама от (ордена) на йезуитите, двама от новата църква и един от (църквата на) св. Йероним, които с всяческо снизхождение и велика ученост му разясняваха неговите заблуждения, но в края на краищата бяха принудени да отстъпят пред неговото проклето упорство, защото мозъкът му и разсъдъкът му бяха размътени от хиляди заблуждения и суетност." Отчет на Братството на отсичането на главата на Йоан Кръстител (Инквизицията) Цитатът звучи досущ като теб. Ако разполагаше с власт, вече да си пратил всички на кладата.

Ние па гледаме най-големото тикве!

вий трябва да сте от Банкя ..

Такива телескопи се правят на забити места, където няма външно светлинно замърсяване от лампи. Безмислено е да се строи например в Ню Йорк. Ако някой се чуди защо в Чили.

няма облаци в Атакама и може да се ползва 100% заради вечно ясното време, по-високо в планината и по-близо до екватора са другите важни неща, с които се минимизира влиянието на земната атмосфера и се подобрява обхвата на телескопа. Също наприемр в Сахара като духнат ония ми ти пустинни бури пак не става. А иначе едва ли само в Атакама няма лампи.

Да, на Екватора е логично. Но това с лампите е всъщност голям проблем. Не случайно в градовете почти не се виждат звезди нощем. Има някакви ефекти на отразявания ли, не знам. Ето цитат от Уикипедия: Светлинно замърсяване е сборно наименование на различни отрицателни ефекти, резултат от изкуствено осветление. Светлинното замърсяване скрива нощното небе от обитателите на градовете, предизвиква проблеми за астрономическите обсерватории и различни екосистеми и води до здравни проблеми.