Коментари - Създадоха ли китайците невидимо наметало? | IT.dir.bg
назад

Създадоха ли китайците невидимо наметало?

В Китай се заговори, че е създадено "квантово невидимо покривало", но мнозина считат откритието за фалшиво и спекулативно.

Обратно в новината

Коментари - Създадоха ли китайците невидимо наметало? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това го видях за първи път през 1987г. в "Хищникът" :))

Абсолютно и безсрамно менте.

що пък безсрамно?

zeddd

Някой сега открива зеления екран...

Боже Господи подобна цигания видях 2001 ва или 2002 ра ... на няколко много по добри клипа от този и не е измислено от Китайците :) нета стана вече една голяма кочина след като всеки си пише каквото иска ....

Типична руска фейк новина, но този път пусната от китайци. Интересното е, че ако беше от руснаци за Русия тука щеше да се леят дитирамби и щяха путлерастите да вярват, че е истина. Обаче когато е от Китай все пак здравият им миниатюрен разум е надделял.

Чувстваш ли се защитена от Истамбулската конвенция?

Тотална излагация. Г-н Гогов за пореден път вдига летвата нагоре. Въпроса е коя летва ????

А как може подобно нещо да действа? значи имаш по права линия наредени фон, обект за скриване и зрител. искаш отразената от фона светлина да стигне до зрителя, а отразената от обекта не. Аз мисля има три възможни варианта: 1. обекта не отразява светлина въобще и отразената от фона минава през обекта директно до зрителя. 2. отразената светлината от фона заобикаля обекта и стига до зрителя, а обекта нищо не се отразява към зрителя. 3. обекта прожектира на зрителя фалшива светлина, която е еднаква с това което би трябвало да дойде от фона ако обекта го няма. в първите два случая някак не схващам наметалото каква роля може да има. В третия ако наметалото е гъвкав OLED панел то да звучи реалистично и изпълнимо. Дали реално е направено много се съмнявам, но звучи изпълнимо.

Дори в третият случай, трябва да има камера отзад човека. Само че зависи под какъв ъгъл гледа човека, което са безкрайни възможности. Той трябва да знае от каква позиция го наблюдават, за да променя позицията на камерата. Ако са двама човека наблюдаващи и симулира правилно за единият задният образа, то за другият не е правилно, а под ъгъл и вижда нещо което не е там. Да не говорим, че ако е близо до задни обекти, то те ще изглеждат по-напред и по-големи и пак ще се изкриви образът. Да не говорим, че военните в бъдеще може да имат специални очила или лещи, които отчитат топлина и други характеристики, и това скриване, да няма ефект.

Se taia

Термовизьорите ги има отдавна. Ползват се от всички спецчасти. Това наметало (освен ако не поглъща и топлина) не върши никаква работа в този си вид. А че е фейк, е повече от очевадно. Просто се загледайте и ще видите. Правено е с някаква евтинджос програма за обработка на видео и зелен екран.

Блиц вече пускат по-добри новини от dir.bg. Тъжно.

С избора на такива новини изпадате до нивото на БЛИЦ.

Че и по-зле даже. Мр. Гогов тотално е сбъркал професията и няма никакви признаци да научи новият занаят. Май е по-добре за сайта да се преориентира бързичко към нещо друго.

Не сте прави. Наметалото е истинско като всички новини в този и подобни сайтове. Всичко е точно. Вървим напред.

Как това наметало, дава образ на обекти и предмети, намиращи се зад човека, който го държи .....??! нали идеята при тези наметала е да разсейват светлината, а не да прожектират фона

за да е скрит обекта трябва да е целия завит в наметалото... малко и мислене трябва прени да се публикуват глупости

Наметалото всъщност е ярко зелено или ярко синьо :)

Е,ОБЯСНИ ДЕ...

Прав си на 100% Само си забравил да поясниш за незапознатите, че ефекта е невидим с просто око ;)