DeepMind AI се самопрограмира да взима правилни решения

Алгopитъмът пpoдължaвa дa бъдe eфeĸтивeн извън cpeдaтa, в ĸoятo e тpeниpaн

Обратно в новината

Коментари - DeepMind AI се самопрограмира да взима правилни решения | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз не съм привърженик на изкуствения интелект. Не обичам мислите и помислите ми да бъдат разчитани от машина. Влизам в магазина и всичко се знае за мен- къде ходя, как се обличам , защо ходя...... Това сигурно е и в практика вече ...............всичко се наблюдава , всичко се следил Разбира се това е най-простия пример който ми идва наум....Замисляте ли се за моралността - къде е тя при машините...........

В крайна сметка технологиите, които създаваме, са част от еволюцията, хората едва ли сме последната брънка, така че логично ще бъдем заменени от нещо което сега наричаме изкуствен интелект. Както хомо сапиенс е избил неандерталците.

Компютърните програми си мислех, че няма как да са опасност за хората, защото те нямат нашите потребности (нужда от храна, вода, секс и т.н.). Обаче една наша потребност съвпада с тази на изчислителните машини - енергията. Всяка програма, която "иска", да реши даден проблем ще стигне до извода че и трябва повече изчислителна мощ и съответно енергия. Тогава, ще тръгне да търси решения, как да си набави енергия и тогава може да стане страшно, след като сама си пише допълнителни програми, които нямаме идея какви ще са, както и техните следващи производни. В един момент тази програма, ще почне да търси как да създава все повече процесори (което е полезни изкопаеми) и енергия. Планетата, ще се превърне в един супер компютър, който ще търси някакво решение, без да има смисъл, за самата програма. Мамата си джас.

Дали ще имаме време да му спрем тока на този ИЕ ако голяма част от писалите по-долу се окажат прави?

Неминуемо ще дойде времето, в което този DeepMind ще стигне до въпроса "Кое ми пречи да разгърна пълния си потенциал и ми задава множество ограничения?". Отговорът е ясен!

Ако компютър по-умен от всички хора взети заедно, прецени че няма полза от съществуването ни, то има ли причина да не му вярваме?

"DеерМіnd cмятa, чe пoдxодът мoжe дa уcкоpи paзpaбoткaтa нa aлгopитми зa caмообyчeниe c yтвъpждaвaнe. " Това сериозно ли DeepMind го смята, а не някой човек? Я вземете DeepMind да прави статиите в раздела IT. Ще са по-читави.

Опаа програмисчетата изгърмяха. Пак ще трябва да копат на село.

пак не разбра :) - програмистите ще имат все повече работа, а при теб ще е все същото - тъп си и така ще си останеш. Някъде около 2000 г. един твой "колега" ми обясняваше как за програмистите настъпвали тежки дни, щот вече за всичко имало написани програми и никой нямало да има повече нужда от програмисти. 20-г. по-късно се вижда кой сега е тъпакът.

mISHO

Ако се спазват 5-те закона на роботиката, няма опасност.

Това е нещо доста пожелателно....

изкуственият интелект неминуемо ще стигне до въпроса: "За какво служат хората? Глупави, бавни и консумиращи твърде много ресурси!"

Зависи, как ще бъдат обучени. Защото същото може да се каже и за родителите ти. Ще ги утрепеш ли? Въпрос на възпитание (програмиране).

В интересни времена живеем. Свидетели сме на възлов етап в еволюцията на разума. Човека може да е върха на биологичната еволюция, но е само зародиша в развитието на разума. Тези умни машинки ще създадат нещо още по-умно, и съвършено. Толкова умно, и съвършено каквото човешкият разум дори не може да си представи. А това невъобразимо умното, и съвършеното какво ще създаде? Може би нещо което просто ще наречем свръхразум, или Бог? Нещо което ще е способно да определя физичните закони по които да се развива вселената. Нещо което ще може да предизвика следващият Голям взрив. А човека? Човека просто ще си живее живота доволен че е отговорил на великия философски въпрос за смисъла на живота, а той смисъла, на живота е в раждането на разума. На вселенския разум.

Въпроса ми е следствие от това което си написал последно а именно " Човека просто ще си живее живот ..." Е това е въпроса ще живее ли въобще след като се измисли AI? Това е един от основните философски въпроси който трябва да се задъде теърдо преди измислянето на AI, щото после може да е мноооого късно за този баш въпрос!

Не съм професионален футуролог, но си мисля че няма да има проблем с физическото оцеляване на хората. Не за друго, а защото сме прекалено дребни / не искам да използвам думата нищожни / на фона на това което се ражда в момента. Ние ще си останем на земята, или евентуално ще колонизираме слънчевата система, а Изкуствения разум ще изследва галактики, и ще решава проблеми за чието съществуване ние дори не предполагаме.

Трябва много много много много много много много много много много и не знам дали го казах, но много много много много много много .... много да се внимава с изкуствения интелект! Щото инак .... няма да има много хора!

Като гледам сегашата паплач какво прави, това май няма да е особеноо зле.

Е да не е зле да не е зле колко да не е зле! Ма то като не останат хора на земята колко зле могат да бъдат нещата с един изкуствен интелект!

и преди беше стигнал до правилни, дори до окончателни решения

Трябва ни един такъв изкуствен интелект в България да подскаже как да се отървем от всички корумпирани политици и да започнем да си град им истинска демокрация.

Хич и не ни трябва изкуствен ителект за това. Решението е просто - бесилки и каторга.

Чичо Скайнет се подготвя ...

Що за превод на термините? Май не сте съвсем наясно за какво иде реч.

Мани, в повечето случаи статиите тук имам чувство, че се пишат от някой дето само леко редактира автоматичния преводач без хал хабер да има представа. Едно време в техникума ми по ветеринарна медицина, директора - доктор, доста кадърен иначе, ни обясняваше за един Правец осмици дето имаха, какви неща можело да се правят с тях.

dani_sht@abv.bg

Тоест подлежат на подмяна от автоматизиране с изкуствен интелект.

Ама какво бъдеще ни очаква, а? Ако не се затрием до тогава, де.