17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Благодаря за новината. Беше ми много важно.

В кометите дали има така повишена концентрация на иридии спрямо тази на земните скали, както е при астероидите? Аз лично не съм запозант, но знам следното. Хипотезата за астероид идва от Луис Алварес, ядрен физик и нобелист участник и в проекта Манхатън. Та, значи сина му кривнал от правия път на науката и станал тъп геолог, което за баща му като физик сигурно е било нещо по-нищожно и от нищото. Работил по този иридиево обогатен слой от фини частици в седиментните скали с възраст около 70 мил. г., който се наблюдавал навсякъде където се разкривали такива пластове от седименти и който геолозите не можели да обяснят. Разказал за това на баща си, той решил проблема. Геолозите първо го оплюли, после свалили гащи и се надупили, както 50 години преди това станало и с плейтектониката на Алфред Вегенер, също физик и метеоролог. Сега всяка геоложка отрепка е плейтектоник, а първо всички го плюели.

"да се сблъска със Земята веднъж на неколкостотин милиона години".. Жив да не съм в следващите ЕДИН милиона години.... :))))

Преместих си го от другата страна....на Слънцето.

На "нЕколкостотин" казваш, Гогов?

Дублети са, и аз не бях сигурен.

На крива комета - космите ѝ пречат!

Какво те удря, няма голямо значение... От значение обаче е резултатът...

Големият въпрос е обаче,дали въобще е имало удар ?Причината за иберта на динозаврите,може да е съвсем друга!

Арабчето Самирчо се старае да впечатли раздаващите субсидии в САЩ и теоретичничи за нещо недоказуемо.Откъде тогава толкова иридий в слоя паднал пепел от удара по цялата планета включително у нас край Обзор на Белите скали???В кометата която е мръсна топка сняг и лед няма толкова твърдо вещество камо ли редкия иридий!

до преди 40 млн. години Балканите са ДЪНО НА МОРЕ. Затова нямаме останки от динозаври. Кой Обзор, кои Белите скали ве, Геораф хренов? Иридия бил толкова сепещ се, че се е УТАЙЛ на дъното на морето?!

Ами то всеки седимент се утаява на дъното на воден басейн, бе клитур неначесан!

Ако изобщо не използваш буквата "Й" /и кратко/, ще допускаш по-малко грешки. Като си напсал с Й думата "утаил", ударението пада върху "а".

хората сме ги изяли. Бях там и аз ядох и пих и се веселих.

Из този грамаден космос как кометата е нацелила точно Земята?

Нарича се гравитация. Има свойството да привлича разни неща, включително и комети.

На крокодилите и акулите им е през оная работа от какво са умрели динозаврите.

На бързайте с изводите. След някоя година,някой учен ще каже,че не е от комета,ами от астероид са измрели динозаврите,пък всички други животни са останали!

Ако това не беше станало нас можеше и да не ни има. Иначе информацията е много полезна. Сега ще спя по-спокойно.

То голяма разлика има бре идоти журналисти

епидемии. Видахме какво стана. Напоследък се нароиха доста катастрофични филми последния от които Гренландия. Нещо вече е засечено някъде си и ни подготвят с тези филми както с тези за вирусите

И ква е огромната разлика? Дали ще те смаже един тон скала или един тон леден къс - все в гъз.

Е как каква.., бе Дядо... Разликата е в размера :))))

Ползата от статията беше че си припомних разликата между астероид и комета. За динозаврите, едва ли има някакво значение дали са те пребили от бой с винкел или с тояга, при положение че си умрял.

Астерид или комета - все е метеорит като падне на земята. Кометите може да имат различен състав, но ефекта идва от удара в земята а не от опашката и.

Schilo

олекна ми. не е било астероид, а комета.някак си успокоително звучи

умряли са от ковид