17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственото неизвестно в изказването му е колко водка е изпил преди това.

А защо не ТЕЛЕПОРТ?! По-малко матрял ще се изхаби :). Първи април в Русия явно е през декември. Иначе добра шега.

Може и космическа магистрала, България ще помогне за асфалтиране или маркировка.

А китайците си пуснаха втори самолетоносач, а самовара си пуши ли, пуши. Въжетата за асансьора китайски ли са? Бехте ли прехвърлели статията в раздел вицове.

3855 година след Христа ...ТАСС съобщава :" Най-сетне пуснахме в експлоатация космическия супер пупер дупер асансьор " Друга новина в CNN :" Американския изследователски кораб Индевър се завърна нормално от третата си мисия , този път до съзвездието Центавър, където беше открита поредната годна за обитаване планета..." Край на цитата . И нека коментарите започнат ...сега !

Да бе. По-вероятно е някой наш вожд да асфалтира пътя до там Поне финансирането се знае , че ще е от евро-субсидия.

заглавието на статията е грешно не асансьор от земята до луната а от окололунна орбита до лунната повърхност това е мнооого по мялко а е възмажно

На Луната няма нищо толкова ценно, че да компенсира огромните разходи по един такъв проект.

Ще се опита да го създаде, но както винаги, накрая ще създаде огромно лайно, подобно на всичко, с което се заеме. Кочината си е кочина, просто не може да се интегрира в тая планета.

А казал ли го е, че ми звучи като пълна глупост! Каква тежест ще има и няма ли да се скъса от собствената си тежест. Къде ще е контратежест, за да не смъква всичко надолу. На Луната ли ще вържат контратежест, но Земята се върти или от полюсите, но и там зима-лято е проблем. Или с постоянни двигатели. Как ще се клати от ветрове и слънчев вятър и така нататък. Каква тежест може да качва. Ако се скъса, какви поражения ще предизвика. Примерно пада и някаква ивица върху 1-2-3 континета. Това не ми звучи никак сериозно. И не знам дали Рогозин би казал подобно нещо.

Става въпос за асансьор Луна-окололунна орбита. Гравитацията на Луната е 6 пъти по ниска, но пък Луната се завърта около оста си за близо месец. Та не виждам как ще стане, ама клоуна Рогозин обича да си приказва фантасмагории

А микровълнова дето да замразява, имат ли? Защото много ми трябва една...

Имат и хладилници, затоплящи храната до + 2 гр. Продават се с успех на ескимосите и якутите...

Мечтите на Митя докато си играе със самолетче (като няма с какво друго)!

Явно не само клошарите в Русия пият лосион ...

тебе нали

Идеята бе май на западняци. Защо тук го приписват изказването на Рогозин, ми е неясно.

Идеята е руска... От преди век... После я откраднаха фантастите... В момента поне 3 големи лаборатории се опитват да разработят Нано влакна. Скъпа технология, един сантиметър струва няколко хиляди долара.

BajMihal

"...не посочи точно колко ще струва начинанието на държавата, но каза, че средствата ще са "колосални"..." Това казва всичко. Поредната хранилка за наши хора.

че ти не си от тях,и даже не си и мъск който е на хранилка на наса,а си просто едно недоразумение нищо незначещо,ама иначе хейтещо яко

BajMihal

Да не засегнах нерв нещо? Много си се изнервил... Колко копейки взе? А нещо да кажеш по темата, без да засягаш за/против Русия/САЩ?

Абе Рогозин,хора ще пращате ама дърва за огрев как. Първо си гледайте старите хора по райони, и тогава правете ескалатори

рашките подготвят почвата да возят краварите до луната

Колхозните крави щели да возят краварите.

Не знам дали Рогозин лъже или не. Ама както вървят нещата, до 2050г има по големи шансове руснаците да построят асансьор до Марс, от колкото България да я има :-(

Не ти ли писна да си все ти с глупашките напъни бе.

Бъркаш ме с някой друг..я майка ти, я баща ти. Аз коментирам за втори път в живота си в Дира и не мисля че се познаваме.

Поне една анимацийка за новата година няма ли да пусне?

Браво, днес асансьор до Луната, утре до Сатурн!

И ще падне една Любовь в елеваторе!

Да,качваш се на елеватора уж за Луната и накрая пристигаш в ГУЛАГ.

Сега всичко е ясно - фактър че новата руска капсула Орел е с няколко тона по-тежка отколкото трябва да е и не може да лети до Луната не е било грешка а заблуда на врага. Сега с този асансьор руснаците ще разбият конкуренцията... Язък че този Мъск е хвърлил толкова средства за ракети и звездни кораби, че то е било толкова лесно - взимаш асансьора и си вече на Луната или на Марс... Ех мечти мечт, руски мечти

идеята за 'асансьора' не е руска . сега какво ще напишеш ?

Светлото бъдеще идва!

Ето това е. Великите нации имат велики мечти и начинания. Докато разни кравари си играят с ракети за повторно използване, ползата от които е съмнителна, то една велика славянска страна вече разполага с асансьор до Луната. Нищо чудно в скоро време Русия да постро и асансьор до Марс и Юпитер. Щом разполагат с технологията другото е върпос на целесъобразност.

"... вече разполага с асансьор до Луната" Лъжи, Пинокио, лъжи!!! Скоро носът ти ще стигне Луната и по него ще се качват космонавтите. Ще го ползват за асансьор...

Тъкмо се чудех, що за простотия ще изръсиш и не ме разочарова. Уж руснаците бяха по по най из космоса а сега почна за мечти да дрънкаш.... мечти за федерации, мечти за фабрики на луната, мечти за роботи, мечти за асансьори... а реално нищо. А иначе от американците нищо не става с тия ракети, дето постоянно летят.... вече и досаден не си, а направо смешен :)

Пак успя да ни заблуди Рогозин. През цялото време си мислехме, че ще ходят до Луната с батут, а то се оказало асансьор. Но и това е за заблуда, догодина ще си признае, че истинският план е с оръдие с пружини да изстрелва капсулите.

техния флаг не го вее мохавския ветър

Тия ветрове в главата ти не спират и не спират ей. Цяла седмица вече си на 3 чашки с лекарства и все така не могат да те успмирят с добро санитарите.

Явно този вятър е отвял и малкото сиво вещество което си имал в черепа си... Иди да питаш руските си господари дали не могат да ти присадят малко мозък