До 2025 година: 85 милиона работници ще се заменят с машини

Дигиталната трансформация носи нови социални предизвикателства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намаляване на раб. ден на 5 часа за цял свят. Това е изходът.Прадядовците ни са се борили за 8 часов раб. ден преди доста години.Сега е време за намаляване с три часа. Който иска повече мангизи да си работи и по 12 часа..,но на различни места.Роботите пък не вдигат стачки. Махмеш им батерията и край с тях....

Няма да има вече "Работиш кото робот..." Но пък за сметка на това всяко производство ще има 100 пъти повече регулации, които някой ще трябва да следи...Та ще трябват нови хора за тази дейност.

Ние ще спасим света от безработицата. Ставаме все повече и все по-силни.

Имало преди време индустриална революция и хората започнали да бъдат заменяни с машини. Това гневяло по-тъпите и те чупели машините. Но индустриализацията си продължила, а тъпаците вместо да блъскат по 12-15 часа 6-7 дни в седмицата минали на 8 часов работен ден и 5 дневна работна седмица. Но това в главите на любителите на орки няма как проблесне.

Работата по 16 часа 7 дни в седмицата започва след индустриалната революция. Един пример, в древен Рим занаятчиите работят до обяд, след това са на баня.

"Компютърът никога няма да замени човека!" е казал канибала.

И повечето в Китай, тогава няма да имаме нужда да купуваме от там. Та просперитета на кочините използващи човешки труд е към своя край.

Има предостатъчно сфери в които човешкия труд все още е незаменим и няма перспектива скоро да бъде заменен. Така или иначе една икономическа схема не може да работи само с производство. Без значение колко ефективно и без човешки труд произвеждаш, трябват ти консуматори да потребяват това производство. За момента не знам някой да предлага да произвежда роботи консуматори на краен продукт, тъй че след известен преход икономиките ще намерят равновесие. Виж ако някой почне да прави роботи, които да ходят на работа и после да си пият биричката с картофки на балкона на собствена панелка, да бият роботизираната си жена, да си карат голф с надута до макс чалга ... тогава вече бих се уплашил че май сме стигнали прекалено далеч.

Скайнет ......бунта на машините Арни президент на сащ :) :) :)

Коя по ред трябва да е тази индустриална революция. Днес отписаха една държава с население колкото Дойчланд или Туркие Най-вероятно се подготвят за Ядрен апокалипсис. Да останат 1млрд. души на земята и от бункери да управляват роботите, за които няма опасност да хванат някоя смъртоностна болест. Те ще ги обслужват докато ,,матряла'' се разлага по полетата.

с първия си ред правилно почна, а надолу го удари на детска фантазия ... Като начало 25та е след 3 години ... 85 мил работни места ... Това не е една Германия или една Турция, работната сила е число много по-малко от населението. Според статистиката работната сила на Германия е около 44 мил, а Турция към 31 мил (България към 3,2 мил). Та да отпишеш и двете, че и + България като бонус, не стига, за да ги стигнеш тия 85 мил работници. Все пак такава модернизация ще започне в така наречените страни от първия свят, в които и така голяма част от труда вече е роботизиран. Примерно в едно Конго никой не може да си позволи да даде милиони за роботи, там работната ръка е толкова евтина, че просто не си струва, но в Германия работниците са скъпи, там си струва да разкараш някой и да сложиш робот/автомат. Просто не виждам как това може да се случи за 3 години, виж за 30-40г. (че и повече) звучи доста по-реалистично. Тъй че без паника, никой не ти готви армагедон близките години. Дори да си примерно шофьор на тир, една от професиите които евентуално ще изчезна идните десетилетия, за момента мисля няма какво да се притесняваш. Обаче ако хлапето ти се вдъхнови да става като тати, по-добре му избий идеята от главата, щото е много вероятно в един момент да остане без професия. И както подхвана, но не продължи с първото си изречение - това далеч няма да е първата индустриална революция, ако има пак някакви бунтове отново ще са временно явление, като при останалите подобни революции, но в крайна сметка никой няма да се върне назад да заменя роботи с работници. В дългосрочен план отделни стоки/услуги ще поевтинеят неимоверно, а хората ще намерят други професии, които да работят.

Не съм шофьор на Тир, а на такси. Понеже имам много свободно време развивам конспиративни теории за бъдещето. Благодаря за изчерпателния коментар.

Казва се "ще бъдат заменени", а не "ще се заменят" Няма ли редактори в този сайт ?!

Близо един милион българи нито учат, нито работят, нито си търсят работа. Как да не се зарадваш на такива новини?

Българите първо ще ги заменят бежанци, които също не работят и не учат, но за сметка на това и за разлика от българите, се плодят като плодни мушици.

И ко ша праим с излишните хора - на сапун?

Ваксинират ги. По хуманно е.