"Дракон" се отдели от МКС, неизвестен обект прелетя на 1,8 км (видео)

Достави 3,3 тона продукти, оборудване и материали за експерименти

Обратно в новината

Коментари - "Дракон" се отдели от МКС, неизвестен обект прелетя на 1,8 км (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1

хората правят наука и пътуват в космоса, а "някой" пише /драска / тук. чалгаджия, фен на прецедента и мая селската к....

Пътуването в космоса не е наука, а техника. Само се базира на науката, но самото то не е наука. А останалото е твоето въображение.

абе "някой", ти си пълен идиот. горко на децата ти

Ти че нямаш хумор. ;) Степента на вероятност, е всъщност доста голяма. Да е от обект летящ към МКС. Такива китайци например нямат. Остават основно руснаци и "Дракона". Руснаците обаче пращат рядко. А за "Дракона" пишат в съседната статия. Въпрос е и на посока на движение на частицата. Така че чисто букмейкърски да се залага, нищо чудно чисто статистически най-вероятно да е от някой "Дракон", може и при откачване на степени или нещо друго, което обаче да лети по-бавно. Не знам дали части от сателит, как биха се придвижвали.

Около 2001-ва имаше каталогизирани около 200 000 боклука в околоземна орбита...

Земната площ се води: 510 065 284,702 km² . Нагоре сигурно още по-голяма, че не знам какво мерят и имаш разлика и по нагоре-надолу, а не на една повърхност. Но дори да вземем площта на Земята, което е супер неточно, то твоите 200 000 обекта, се падат 1 на 2550 квадратни километра. А като броим на по-голям радиус и нагоре-надолу, вероятността нещо да прелети на 1.8км, не е толкова голяма. Вероятността да част от насочван към МКС обект, не е толкова малка. Освен това по принцип не трябва да ги изстрелват точно към станцията, като ракета за унищожение, все едно е обстрел на станцията. Логично е да го правят леко в страни и накрая при намаляване на скоростта да го отклонят към станцията.

Сигурно части от някакъв "Дракон" са се разпаднали и затова се прелетели покрай МКС. ;)

Не е неизвестен, това е северно-македонски шатъл