Джеф Безос с нов успех за своя космически кораб

Милиардерът ще даде възможност на богатите да изпитат космоса само за 200-300 хиляди долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Две неща не разбирам. 1. Как сондата с космическите туристи се връща на земята и 100 километра не е ли малко? Спомням си че с X15 бяха достигнали до толкова.

ама сериозно това космически кораб ли е ?? Та това чудо дори не излезе в истинския космос та да го водите космически кораб! Най обикновен летателен апарат с ракетен двигател!! Тва е истината!

Официалната граница на космоса е 100км височина. И на мен ми се вижда леко абсурдно толкова много ресурси за общо 10 минути полет, който едвам навлиза в космоса, но това е положението. Докато на нас ни обясняват, че не трябва да си караме колите заради CO₂, NOX, глобално затопляне, климатични промени и какво ли още не, богатащите ще хабят десетки хиляди тонове гориво за 10 минути.

Безос е най сериозния играч. Някой да го чу да говори за Марс или други врели некипели? Скромно с реални цели и най важното със собствени средства за финансиране. Мъскито на другата страна все повече ми заприличва на Кардашиян само че не рекламира гащи ами ракети. Чакам го скоро да се съблече гушнал една алуминиева ракета в леглото Пълен позор е тоя човек, крадец на държавни пари а пък държавните пари от принтера . С две думи в крайна сметка убива малко дървета за хартия и помпа дълга на америка който така или иначе никой няма да връща накрая.

Виж там сметката към топлофикация да платиш навреме , не ги мисли хамериканците с техният дълг ... другото лесно . Мъск тази година е изстрелял ракети колко могучая ... та дишай леко и бърши пяната от устата , да не се задавиш ...

Хаха, топлофикация викаш

Мъск е за психопреглед и ако е вменяем в затвора, за това че застрашава живота на хора. Последната му изпушила ракета, тип газова камера в Аушвиц, бе предвидена за 100 човека вътре. А и като говори за Марс, казва че е еднопосочно. Да си ходи сам на Марс с негова си ракета.

Мъск твори история, а ти - тролски напъни! 1. Мъск не принуждава никой да ходи насила! Ако нечий живот е застрашен, той сам си го е избрал. Така е било и при колонизирането на Америките, Австралия и Великите географски открития... 2. Ще бъдат взети всички необходими мерки за безопасност. Все пак човешкия живот е над всичко. 3. Еднопосочно ще е пътуването, за този който не иска да се върне! Всеки ще има право да се върне, когато пожелае. През няколко месеца ще има кораби и в едната и в другата посока, за да доставят провизии и материали. Ако за теб тези, които ще ходят на Марс са обречени, значи имаш болен мозък! Май ти трябва да идеш на психиатър!!!

Виж това руско филмче, за успехите на Магучая: https://www.youtube.com/watch?v=N2iy_gFz5zk И престани да ръсиш глупостите си

Абе пич, ти не можеш да различиш украински от руски клип.Това, че говорят на руски в клипа, не значи, че е руски. Това клипче е чисто украинско производство и за да не бъда голословен, обърни внимание на няколко момента, като например, че се споменава "руското завземане на Крим"...Руснак никога няма да каже такова нещо...А аварии и катастрофи на подобна техника стават навсякъде по света, но украинците използват комбинация от руски клипове за свои собствени пропагандни цели в стил "вижте какво стана като ни отрязаха от техния ВПК"...или се "самоотрязаха"...

абе не съм чувал Крадашиян да изхвърли Роскомикс от тяхната територия като им остави едва 3-4% от бизнеса със сателити..., ама щом казваш Кардашият, да бъде Кардашиян... а за тебе един карандаш да си помагаш на Роскомикс в рисуването.

Разбирач,не си бутай неумната гага в непонятни за тебе явления!

Дада, пиши ми, когато твоите задокеански герои направят съвременен ракетен двигател, а не такъв от епохата на фон Браун.Другото е пенлявене на промити кратуни.

Какво точно да ти напиша, бе кретен? Направиха няколко съвременни двигателя - Мерлин - най добрият двигател по отношение собствено тегло тяга, БЕ-4 - двигател на Метан. Раптор -двигател на метан с изцяло затворен цикъл и единственият с такъв цикъл летял изобщо. И още няколоко хибридни ракетни двигатели, плазмени двигатели и такива направени с 3Д принтиране.

Техническите параметри-104 км височина и 12 минути полет това са данните и на Фау 2 от преди 75 години.

Не толкова лошо като за целта му - развлекателна. А да, и всичко си му каца обратно, също нато на V-2, дааа.

после самото кацане на капсулата в която се предполага че ще има хора. Капсулата има огромни прозорчета, интересно защо на руснаците и на американците прозорчетата са малки? Да виждате да се отделя дим от самата капсула? Няма и да видите! Безос се опитва да прави бизнес, но няма как да изпревари технологично САЩ, Русия и Китай!

Къде би бил Безос без прозренията ти, дааа. Отде ви изравят бе.

мнението не е на трол, а на човек които знае че при триенето на въздуха с капсулата тя ще се нагорещи. А големите прозорчета драги водят до големи температурни разлики по корпуса. А Безос като е решил да харчи пари да си ги харчи. Просто едно е да вдигнеш тяло до 100 км друго е да го изведеш горе и да го задържиш. Да прави бизнес тва си е негова работа никой не му го отхвърля.

Да бе, разбирам, къде биха били инженерите дето им плаща без да са се консултирали с тебе. Отде ви изравят бе.

www.youtube.com---/watch?v=9HQfauGJaTs Махнете трите черти след ком-а, за да получите адреса на въпросния клип (има и много други, все официални!). Айде сега, след като сте го изгледали, с чиста съвест да кажете: 1. платените и 2. просто заблудените че това което виждате е реален космически кораб, реално излитащ (пръскайки конфетки) от реалната Луна, заснет от реална камера на Луната. ;) Това клипче, пичове, е единственият и "най-силен" аргумент на НАСА, че измамата на века е "реална". Ако дори това е толкова очевидно фалшиво - трябва ли да тормозите мозъците си с хилядите други доказателствеа за измамата им?

После изгълтай и трите чашки с хапчета и помоли санитарите да те заведат до леглото.

Дам, ето значи кой е лудият за връзване. :) Скапаният бот даже не разбира какво му се пише - само си пейства едно и също, каквото му е наредено. Измет.

Дишай. И не дразни санитарите да не те вържат пак.

Цъкай си, измет. Колко заработи дотука - 20 цента? Барем прокопсаш с тях - а имаш и от мен една почерпка. ;) Рядко се среща такъв боклук дори в безкрайния нет, така че заслужаваш поощрение.

И какво тъпако не ти е ясно по "клипчето"? Кораба е реален, излитането е реално, конфетите са в тъпата ти тиква.

С такъв интелект - чудно как не те е блъснала кола още. Животните често не разпознават имитациите и ги бъркат с реални неща - но за човек се иска малко повече.

Така, тука е ясно, че пишат главно тролове и платен башибозук и почти няма нормални хора, но все пак: 1. Ако се имаш за нормален човек и даже не си американец 2. Ако досега не си се замислял сериозно има ли някаква истина в постановкте на НАСА 3. От теб се иска само едно: отвори в ютюб произволен ОФИЦИАЛЕН клип с "лунните кораби" на НАСА и го изгледай: да речем "излитането на последното Аполо от Луната", дълго е десетина секунди само. И това е. :) Ако не си башка кьорав или ненормален - веднага ще видиш, че това са потрисащо смешни макетчета и конфети, които дори 70-те не са можели да минат за истински кораби, що остава сега, при днешните ефекти. Тук говорим само за извън-орбиталните пилотирани полети и колко хляб има в тях. ;)

После си изгълтай и трите чашки с хапчетата и помоли санитарите да те заведат до леглото ти.

Келеш, нали точно заради теб го написах това ве, боклук платен. :) За да може нормалните хора като видят гнусните ти лъжи, да плюят върху тебе. Ти вече си плюл на човешкото в себе си и нищо добро няма да ти се случи.

Дааа дааа, вдишай и ако треската продължи ползвай звънеца до леглото да дойде някой санитар да забърше пяната по устата ти, задъхването е от нея.

Айде да направим един бот-тест на DP ботчето: 1. Ако пак пейстне същото в отговор или не отговори - нещата са ясни, евтин фейк бот, по-евтин и от платен трол. 2. Ако отговори нещо различно - ОК, тогава може и да е реален човек (макар и платен трол) :)

Прав си! В първото изречение. Останалите са пълни глупости! От тях може да се направи един извод: За какво са ти хиляди учени и астрономи, като има ютуб?!? Гледай там клиповете и ще научиш всичко за живота и Вселената!

Не говори наизуст. Това е първото правило на разумния човек. Виж клипа по-горе (пуснал съм го), замисли се дълбоко - и тогава говори.

Интересно, как разбра, че е макет!?! Или може би си изтрелвал десетки кораби от Луната и знаеш как изглежда?!? Не съм специалист по лунни изстрелвания и не мога да дам конкретно мнение, но не мога да потвърдя и твоята хипотеза. Знам само, че руските учени потвърждават кацанията на Луната, а не нямат интерес да го правят. Дори напротив, ако смятаха, че са фалшиви, щяха да се напънат да са първи! А те се отказаха, защото загубиха надпреварата. Аз не мога да споря с учените, но ти явно си повече капацитет от тях!!!

Ами значи толкова си можеш, сори. Не е писано на всеки да е особено умен, трябва да има и овце за стадото. Слад като нямаш доверие на себе си да прецениш нещо елементарно, случващо се пред очите ти - няма какво повече да се направи. Но поне може да е посадило малко разум в теб - та да потърсиш научните доказателства. Руснаците никога не са потвърждавали, обратното. Но си мълчат разумно, защото: 1. Нищо не могат да постигнат, ако заявят, че НАСА лъже. Овцете са си овце, както се вижда. 2. Самите руснаци лъжат за много неща. 3. Над едно ниво всички са в един кюп. Никой няма да рови лайната - защото така ще издаде самия себе си. Овцете имат нужда от измамно спокойствие, за да вярват.

Защо руснаците не са се "напънали" да са първи на Луната - много просто, защото е абсолютно и доказано невъзможно да се закара жив човек там. А те са малко по-скромни и честни от винаги лъжещите американци. След един век може би - но с днешната технология всички, и даже американците, си признават, че е невъзможно. А да вярва човек, че е било възможно с технологията от Втората Световна - трябва да не е с всичкия си, сериозно. :)

https://bg.rbth.com/science/329489-zashto-sssr-gubi-lunnata-nadprevara https://www.vesti.bg/sviat/naistina-li-sasht-kacnaha-na-lunata-6097962 И аз мога да давам линкове... :))) Казваш, руските учени не са признали кацането. Чети и реви! ;)

Аз дадох линк само към официалния "реален" клип на НАСА - щото явно има много неграмотни и тъпи хора, които "вярват", без даже да са видели едно доказателство. Ти даваш линк към 2 евтини пропагандни статийки, в които няма нищо вярно - и нищо за руснаците. Които никога не са признавали лъжата на НАСА. Смятай за колко тъпи трябва да ви имат овцете, щом в едната статия пише това: ""Така стигаме до самия филм. Заснемането му със специални ефекти през 1969 г. би било невъзможно. По онова време, за разлика от сега, човечеството разполага с технологията да стигне до Луната, но не и да направи реалистично изглеждащ фантастичен филм за подобна мисия."" Хахахахаха! Значи да направиш колело е НЕвъзможно - а Машина на Времето американците винаги са имали и са ползвали, ехееей, още по Линкълново време. :) Такива филми се правят от един век насам - а този специално е калпав и евтин. Всеки начинаещ кино-специалист (а аз не съм начинаещ) ще ти заснеме по-добър, и то само с практически ефекти, без компютър. Мога да ти обясня всичко точка по точка как е заснето. За сметка на това пилотирани полети извън Земята си остават абсолютно невъзможни - и всички го признават, даже американците.

Значи твърдиш, че десетки, а може би стотици руски (съветски) учени не са разпознали "фалшивия" клип, но тук един световно неизвестен "специалист" ги прави за смях!!! И очакваш да вярвам на теб, защото...?!?

Явно е пълно с глупаци и наивници!!!!! Няма такава програма няма такива кораби и изтрелвания!!!! Защо немонтираха няколко камери и да видим този велик полет дори и на живо????? 104 км суборбитaлен полет аз щях фа си платя до го видя!!!!! Много просто няма такъв полет , всичко е една голяма лъжа на, която наивниците още вярват!!!! Анимация , анимация това е всичко, което се излъчва от космоса!!!! ЗАЩО?????

Разбира се! На Джеф Безос му е много важно бай Иван да го види!!! Иначе за какво ще си прави труда да изстрелва кораби?!?

Ходиш ли на преглед редовно?

Изстрелвам еднопосочно богаташи в космоса!

Мнооого оригинално. Не ти ли писна да си все ти с тъпашките постове бе.

За писване - писнало му е. Ама нали трябва рублички да се изкарват...

Американците снимат галактики и звезди, отдалечени на хиляди светлинни години. Факт. При тези възможности защо не публикуват снимки на байрака, веещ се на Луната. В крайна сметка-ей къде е. И да се приключи това били ли са там или не.А може би са го забили, заснели и след това са си го прибрали, защото е трябвало да го сдадат обратно в склада.

Публикуваха снимки от байраците снимани с ЛРО. Какво повече да ти публикуват? Ако изчакаш година две и с телескоп от Земята ще могат да се видят артефактите и пътеките оставени от астронавтите

Май публикациите са в кухите глави като твоята и тази на идиота, из,,рал се под теб,Или идиота е един, пишещ простотии ,,,

Питай санитарите дали не е в склада в твоя коридор на 4-и километър, довечера като ти донесат пак 3-те чашки с хапчета може да те заведат да го видиш.

Силния вятър не позволява да се види добре от земята :)

Е на Безос едно не може да се отрече, за разлика от хвалипръцкото Мъск, той не се хвали колко е велик докато не постигне 100% успех или поне положителен резултат.

И двигателите му са руски! И ракетите му се взривяват една подир друга! И е балон! Смърт за империалистите!

Тц,тц,тц! Така да плюеш по конкуренция на Мъскчо, да не ти плаща нещо Теслата да черниш Безос а?

АК 47 пак се изложи с незнанието си! Безос и Мъск не се конкурират! Все едно да кажеш, че автобусите се конкурират с тировете. Безос ще организира туристически разходки в ниска орбита, а Мъск качва товари на по-висока орбита, както и ще транспортира хора до Марс. Ама за теб разлика няма, а?!?

горкият трол... дори не разбра, че го иронизирам... сигурно е ужасно да се живее с толкова гладък мозък....

Краварите разбраха че с орбиталните полети няма да сполучат и сега летвата им падна до суборбитални полети. Но и тук ясно си личи Холивудската симулация. Вместо да стават на маскари със собствените си пари що не си купуват места в Протон и Съюз?

а бе бунак , те където са стигали , руснаците само може да гледат зависливо и да преглъщат сополи.......такси до МКС не е нещо велико,нали се сещаш. Айде поне пообиколета малко Луната,без да кацате даже......тия Съюз и Протон ще ги откарате до 100 год. май......американците и на Марс ще кацнат,а вие още ще сте заседнали със соц-антики. И като ви наритата и от бизнеса със таксите , к'во ще правите.....и качването на сателити изгубихте , дайте поне направете малко за ГЛОНАСС че ще хванете паяжина

Там където са стигнали руснаците, лудите крави още не могат да стигнат! Всичките им "постижения" да копиране на вече постигнатото от руснаците. Факти.

Малкия лъжльо АК 47 пак се изложи!!! Какво ще кажеш за Вояджър 1 и 2? За мисиите "Аполо"? Та кой е стигнал по далеч?

Че то май СССР първи праща кораб който да обиколи Луната и първи имат снимки от задната страна на Луната. Тук даже имаше статия със снимка от задната страна снимано тогава и сега и терена е същият. И МКС започва с руски модул и се прави основно от опита със станция Мир. И ракетите на Русия стоят резерв. Ей сега могат да извадят някоя от преди 20-30 години и да изстрелят нещо в космоса. Частниците като Бозос и южноафриканеца Мъск, строят нещо и изстрелват, но нямат в наличност. Русия сигурно може да извади 20-30 космически ракети и да ги изстреля. Путин дава интервю пред ракета Ангара в хале, а изправени отзад стоят още поне 5 ракети.

Когато трола ак47 ти каже думата факт, то той непременно лъже. Стара форумна аксиома :)

Статията тук: "Преди 60 години СССР прави първата снимка на обратната страна на Луната" 13:20 | 7 октомври 2019

АК 47 не лъже. Според това което са му набили в канчето, и Voyager-ите, и Hew Horizons, и сондата около слънцето, и марсианските роувъри, са били първоначално измислени и проектирани от Американците. Но лошите ЦРУ с финансовата помощ на гадния Сорос са откраднали и плановете и хардуера ор руснаците и са ги предоставили на НАСА. Тцъ тцъ, лошо Седларов, лошо - пак някой в руските(а преди и съветските) служби за сигурност е бил враг с партиен билет

Един български професор точно това твърдеше, че американците са изоставали много от СССР за Луната, но са успели да откраднат информация от тях и така са съкратили много сроковете после.

"Там където са стигнали руснаците, лудите крави още не могат да стигнат! Всичките им "постижения" да копиране на вече постигнатото от руснаците." Вярваш ли си или сайтът ти плаща толкова малко та се налага да се изживяваш и като трол...

"Ники Фокс, учен на НАСА по проекта за сондата Паркър, каза пред репортери, че фактът, че човечеството е вкарало космически кораб в атмосферата на звезда, само по себе си е изумително постижение."

Оди гаси адмирало оти са го запалили, стига писал глупости!

След 14 часа, но все пак за някои е новина...

Да натоварят цялото правителство и парламента в БГ и да не ги връщат!

Даже може да се заненае и руската Дума.

Твърде кратко. И тези в капсулата не знам дали изобщо ще видят нещо навън. Освен на екранчета, което може да видим и от тук. Само ще усетят микрогравитация и голямата в началото, което не знам дали не може да се симулира с по-обикновени средства, като увеселително влакче.

Така е, но докато го правят научават как се прави и ще знаят повече като минат към следващия проект, стига Безос да не захвърли идеята ако види, че не прави пари от нея - или че прави достатъчно много та да няма нужда да я развива. Но кацането вече го имат а то хич не е малка работа.

дали плащат въглеродни емесии както ние? Качил се малко над 100 км и ехехе велико.

Дано да е истинско, а не поредната анимация.

от мосфилм викаш анимация.и това не могат ватенките за съжаление