Коментари - "Еделвайс" е руският вариант на "всичко в едно" РС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквато статията, такива и коментарите - много, много опростели, като за деца от детската градина... Просто погледнете какви игрови компютъри предлага същата тази руска компания "Евделвайс" на половин цена, с конфигурация по желание, с най-последни процесори, памет, охлаждане - на човек шапката да му падне: https://edelws.ru После си спомнете, че както Русия, така и Китай, ползват само Линукс за държавните учреждения и училищата. (1) GosLinux е официално разработена от 2013 на основа на CentOS 6.4 (Red Hat Enterprise Linux). https://ru.wikipedia.org/wiki/ГосЛинукс Софтуера може да се изтегли свободно от goslinux.fssprus.ru и има добра поддръжка. Осигурени са Офис пакети, Бази Данни, Касперски Антивирус, други приложения. (2) AltLinux се използва в училищата - повече информация и изтегляне на сайта на altlinux.ru. (3) Интернет-а в Русия е напълно автономен и може всеки момент да бъде изключен от Световния Интернет. (4) Дори мобилните телефони в Русия трябва да имат руска ОС по нов закон, както и всички компютри в държавни учреждения по още по-стар закон. (5) Нека да си спомним, че всички нови ъпдейти за Windows 10 се разработват в Израел и включват шпионски функции. (6) Нека да си спомним и процесорите на Интел след 2008, които има вграден процесор за подслушване и 3G за отдалечен достъп дори когато компютърът е изключен. Това отначало се рекламираше като платена услуга за намиране на откраднат компютър и изтриване. Да, има защо да се ползват и само руски процесори и руски SDD дискове за военни нужди, а както знаем Линукс върви на всяка съвсем минимална конфигурация, затова всякакви тъпи критики са излишни. Просто Windows отдавна не е символ на прогреса при компютрите, a Apple телефони и компютри не са нищо повече от индикация за принадлежност към гей-обществото...

То е ясно, че тоя “Правец” е дръвче, но евала че са измислили как да се отърват от шпьонските боклуци софтуер и хардуер на Америка. И аз се мъча доста понякога със стари части и неудобни ОС, само и само, че ме дразни скапания шпионаж. И линуксите са ги напраскали с шпионските “екстри” в почти всички дистрибуции, не е лесно. Обикновенния потребител и обикновения човек си приличат по едно - все са прецакани.

Еделсвайче и проблемите ти се решават...

Това чудо наистина е Уникат.Таквоз не мож намери 2020г по магазините.

хахахахаха в ютуб ми излезе рекомендация на един руснак който тества компютъра. Значи, освен 10 годишния процесор, ОС-а е великата линукс дистрибуция Астра Линукс. Но забележете, с кърнел версия 4.9. Който е пуснат през 2016 година. След 30 минутна борба успя да подкара новата супер секретна версия на ОС-а и подкара Дуум 3 с невероятните 16 фпс.

А к'ви апликации само ще подкарат на туй ARM чудо - 3D, CAD ..малиййй Танкове и самольоти ще проектират на него :)))

Хахахаха :) Изцяло руския процесор е произведен в Тайван от TSMC Изцяло собствената ОС е Linux. Братушките са го направили направо from scratch :)

хехехехе :) Изцяло амерканските процесори на Intel и AMD също се пrоизвеждат в Тайван от TSMC. (Виж "Intel, AMD Reportedly Fighting for Capacity at TSMC") Изцяло собствената ОС Android на Google е Linux. Изцяло собсвената ОС MacOS на Apple е UNIX. Само изцяло собсвената ЛайнОС на Майкрософт брадърушките са направили from scratch и много ѝ личи :)

Не са решили 'мриканците, не са ви били шута от соросоиден Тайван и TSMC, където между другото се прави само малка чат от продукцията Intel. Обаче самия факт че слагаш Рашка и САЩ на една плоскост те прави забележителен хуморист :)

И как смяташ да стане това? Тъпчоо"демократичен" руснаците си произвеждат процесора у тях.то ако го произвеждат в Тайван каква им е далаверата? Туй "демократите" сте най-тъпите същества във Вселената и колкото по голяма е една лъжа, толкова повече ѝ вярвате. Няма спасение за вас освен евтаназия....

Грешиш драги Сульо, Руснаците нямат въпросната технология да произвежда сами, нищо че става въпрос за процес с няколко поколения назад.

Май забравящ, че в Европа не се сглобява дори един компютър, последната фабрика за сглобяване на компютри в Германия, отдавна я закриха. Подобно е положението в САЩ, където само Dell все още сглобява с китайски части някакви компютри... Колкото за компютри и телефони Apple - за тях редовия американец трябва да чака поне 3 месеца за доставка от Китай, заради усложнените от Тръмп търговски отношения с Китай, както и заради финансовия фалит на държавата САЩ....

алабанско качество капиталистическа цена = припикан еделвайс

Не съм наясно с тази техника, затова ще попитам: Кога е създаден първия компютър и от кого? Уточнение-Питам за компютър с тия параметри на руснаците!

Как можа да си помислиш, че този "компютър" може да има аналог?

Др. Гогов рекламира Саветските Запорожци. Разбирам го. Не му е лесно - само с лош руски трудно се намира работа в България. Няма много възможности - а и той деца храни. Нека пожелаем на другаря Гогов достатъчно копейки за нова Лада! (Той ладичките много си ги обича - вечно ги хвали в автомобилната рубрика!)

По-гризно от това е само Лада! :))) Стига са се напъвали тия некадърници и мързеливци! Да се научат първо да правят кламери...

Те много си държат на ръждивите кламери, защото навремето така са хващали немските шпиони. На немците фалшивите документите били перфектни - само кламерите били лъскави. Запомни другарю Руслан-Негодяев-Наглецов - истинските Саветски Кламери са ръждиви!

Не немците, а американците, ако документите са били с кламер неръждавейка, значи са минали през щатското посолство:)

_stankow

Имат си руснаците. Каквото им трябва. Няма да се оставят на Интел и Майкрософт.

То Линукс - добре, емулация - добре, но 3400 лева за евтин хардуер с инсталирани линукс емулатори си е грабеж. Скоро имаше статия, че тамошното МВР ги съди заради доставени компютри с този процесор. Постоянно прегрявали, защото процесорите били без охладител и нямало как да се монтира такъв по-късно. Мисля че ставаше въпрос за около 2000 броя. Цената от около 2000 долара (3400 лева) за компютър с такива характеристики е просто умопомрачителна, явен е стремежът да се изсмучат пари от държавни институции или патриотично настроени глупаци. Това нещо вероятно има производствена цена (при поръчка в Китай) на стотина броя да речем 700-800 лева.

Защото аз не я откривам,може би защото съм стар, проЗД и грозен.

_stankow

Тези компютри не са за масовия потребител. За него си има китайско, евтино, че още по евтино. Но за службите, за военните, за администрацията. За тях цената нищо не е ! Важна е сигурността и сертификацията.

Абсолютно правилна ви е логиката, товарищ. Как смеят службите и военните да ми играят по цял ден на пасианси и минички на капиталистическия уиндоус 95? А? Как смеят? Е, сега ще видят те! С този 10 годишен процесор и линукс сделан в Магаданския институт по нанотехнологии имени "Нано, ето мозг русофила", само тетрис ще могат да играят.

Абе вие дебилните "демократи" ще смените ли репертоара? Все по големи глупости приказвате всеки ден, и все по малко центове ви дават, ама вие си продължавате - явно нищо друго не можете да правите освен да "демокрадствате" т.е. да дрънкате фалшиви глупави лъжи....

Мда тепърва всички ще ядем попарата на глобализацията. Прехвърлянето на производства и технологии в други локации несъмнено води до загуба на компетенции в страните, които ги изнасят И хич не се смейте на руснаците и китайците, че почнали да си развиват техни аналози. Те ще се оправят и без нас. Все пак те са в голяма степен мозъчни донори на много западни университети и компании. Вижте в Европа на какво ниво е полупроводниковата промишленост. В САЩ Intel сериозно буксуват с внедравянето на "по-тънки" транзистори от години. Всички технологични лидери за производство на полупроводници са в Азия - TSMC, Samsung. И то не е заради по-евтината работна ръка - в тези производства почти няма ръчен труд. Просто там има хора с познания натрупани с години. Сега възстановяването и изграждането на загубените компетенции ще отнеме години. Но независимостта си има цена и ако държиш на нея ще я платиш.

Най-модерния завод на самсунг за микроелектроника е в Остин Тексас. Отдавна сме в информационната ера, и затова са много по-важни мозъците, а не заводите! Азиатците с тяхното зубрене от детските години на йероглифи не им остава творческо мислене, при руснаците по-рано имаше някой и сруг проблясък, ама гадните пиндоси ги ограбиха, като им отмъкнаха 15 млн. умни хора, а там останаха тези за които мускулите са по-важни от мозъка.

Пълна трагедия...

Браво Ванге

ARM Cortex-A57 е модел от 2012та година!!! И както си пише е на ARM. Няма какво повече да говорим зс ЩЕ ЩЕ ЩЕ... на Руслямска държава. То си е срамно. Всеки може да сглоби по-добра машина на която няма да чакаш по 5 мин да ти де обнови екрана на Линукса - каквато е уж руската ОС.

Ама като се замисля... За хора живеещи все още в 1912та... Това си е направо фантастика за тях ;)))

и кой го казва това? представител на нацията създала високотехнологичния чушкопек, туршията, компота от праскови и мартеницата? Плюеш по чуждото, хвалиш се пак с чуждото - щото свое нямаш. Толкова ли те боли от тоя факт та храчиш?

А ти какъв си бе Сульо плюещ по родината ми и хвалещ чужда? Кажи бе РОДООТСТЪПНИК? КАЖИ БЕ БЪЛГАРОМРАЗРцО. Ще ми сравнява 6 млн България с 146 млн Русия по постижения. Кой им даде четмо и писмо бе? Кой им даде попове и книги да ги покръстят??? Оти бе неразумни Юроде се срамиш да се наречеш БЪЛГАРИН?

ДО .... Пич, чушкопека има в пъти по-голям смисъл от това недоносче. За туршията и компотите от праскови, пък изобщо няма да споменавам. Хубавата туршия и хубавия компот са елексир за тялото и душата. С този Високотехнологичен боклук за 2 000 долара и бутилка бира не можеш да си отвориш.

Не ми набивай само минуси през ИП сменячката ами отговори на въпросите бе страхлив българомразецо. Палячо.

Чета и се смея! То тва с характеристиките на моят правец 8Д от 1987 година! БУХАХАХАХАХАХАХАХ

човече за учудване си. Няма такъв екземпляр в природата като теб. Едва ли си сътворил през живота си нещо освен това което правиш всеки ден в тоалетната.

Майорското лайно - най хубавото

А Crysis ще тръгне ли?

Той сам по себе си е Crysis

Живи и здрави да са. Всеки китайски ТВ бокс за 30 долара е по-производителен от това чудо на технологиите.

150.000 рубли, или $2000

"По словам Грищенкова, ориентировочная стоимость устройства составит от 150 тыс. руб. в зависимости от комплектации" 2000 долара е за най-слабата конфугурация

Компютър с телефонен процесор и Линукс... 2000 долара си е направо без пари, ще взема два!

Se taia

Ама 23 инча екран иначе, че и умопомрачителните 1920х1080, които бяха на мода преди 10-15 години. Ама толкова си могат хората, няма какво да ги мислим...

Сигурно и повече ще могат, но не за толкова пари. :)