17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Краварите отдавна не произвеждат танкове, само части за тях. Те дори и не предвиждат ново производство...Така, че те вече са доста изостанали от танковото производство и бъдещето на този тип военен бизнес.

Приемането на танка Т-14 „Армата” се намира на границата между забавянето в сроковете и временното отлагане. Министерството на отбраната и производителят „Уралвагонзавод” не дават информация. Засега договор е подписан само за 100 танка за опитна експлоатация. Всичко остава в сферата на предположенията, но най-вероятно причините са в кръга на неотработени детайли в революционната компоновка. Руските танкови войски обаче се нуждаят от обновяване, защото „зад Урал” все още има поделения със стари модели машини. Военните споменават брой от 2300 танка към 2025 г. В Челябинск активно модернизират танковете Т-72 и Т-90. Това обаче е недостатъчно. Така на дневен ред излезе разконсервирането на „реактивния” Т-80БВ. Машината е приета на въоръжение през 1985 г. и не е осъвременявана. От 1991 г. танкът е „безпризорен”. Машината е разработена през 1970-те години в Ленинград и е първият руски танк с газотурбинен двигател. Преди него с такъв мотор е само шведският Strv 103, произвеждан през 1960-те години. И понеже тогава турбореактивни двигатели се използвали само в авиацията, Т-80 получил име „реактивен”. Новаторската идея в някаква степен дошла от разработвания през 1960-те години вертолет Ми-2, чиито два двигателя развивали 43 хил оборота в минута, но редуктор ги намалявал до необходимото.

Т14 Армата ще си остане само на ниво ПРОТОТИП.

Пълна тъпотия е да сравняваш нещо модел 1980 с нещо, дето през 2018 оше не е на въоръжение. 40 години са сериозен срок, през който нещата би трябвало доста да са се променили. И ако наистина М1 и Т-14 са сравн8ими, това означава само едно - Русия е изпостанала в тази област поне с 40 години.

За сега най якото животно е за някой не.

Не разбрах само как негросите са оценили Арматата? По картинки или по видео? Щото кой и кога им е дал един да се повозят малко?

1. Абрамс-ите основно са проектирани да се управляват от негри..., т.е. нормално е да има разлики в оценките между американски и руски екипажи.. 2. Най -добра оценка за Абрамс-ите са тежките им загуби в Ирак от периода след инвазията... . Загубите им са основно от ръчни, подръчно сглобени и импровизирани оръжия.

Ми те по време на инвазията никога не са се и сблъсквали челно с иракски танкове. Тактиката им никога не е била такава. Повечето иракски танкове са унищожени от въздушни атаки и от М2/М3 Брадли (който използва ТОУ). Това Абрамс срещу Т72 в директни битки са само някакви фантазии на форумните списвачи, които тогава са били или неродени, или на 3 .... Да не говорим, че голяма част от армията на чаршафите бяха Т55 и други дърти ламарини, дори Т72 бяха експортни, а иракския вариянт още по-зле и от него. По-късно бяха правили опити с истински руски Т72 от ГДР и се оказа, че дори снарядите с обеднен уран не пробиваха бронята му. Това естествено не означава, че иракчаните щяха да победят, те бяха прегазени така или иначе, а въздушните атаки бяха толкова продължителни, че още преди директните атаки вече бяха с много по-малко машини и доста смазани духовно ... Като добавиш и некадърните им тактики от войната срещу Иран, старите машини, слабата подготовка и тн, резултата си е нормален ... Но пък феновете на Абрамс си написаха точки като за световно ... докато в Саудитска Арабия почнаха да палят Абрамсите с корнети, сякаш са фойерверки на Нова Година ...

Баце, написал си куп глупости :/

Както е факт, че нафакания педокозяшки боклук Дада е капут лижеш негърски АНАЛИзи! Така е и ФАКТ, че руснаците вече ТРИ пъти предизвикаха танков и революции...Първата, със създаването на революционния Т-34, първият танк в света с наклонена броня, дизелов двигател, широки вериги и големокалибрено оръдие. Дори швабите го копираха с тяхната НЕуспешна Пантера. Втората танкова революция бе основния боен танк Т-64, първия в света с комбинирана броня-комбинация К,съчетаващ в себе си многотопливен двигател, автомат за зареждане и ракета изстрелва на през дулото на оръдието.И сега пак руснаците предизвикаха танкова революция, с техния без аналогов Армата...и Както винаги кравите и останалата европейска пасмина им дишат прахта! Просто факти!

Дебил даже Калашников не е създаден от Калашников! ДА си чувал за Уго Шмайзер!? А през Втората световна за неутрализирането на един "Тигър" /ако занеш изобщо за какво говоря/ са били необходими минимум 7 броя Т-34

Вярно е, но за да спечели битката на танковете на райха му трябват поне 12 унищожени Т-34 за един Тигър, което райха не постига.... А и двата танка са различни класове- Тигъра е тежък танк, Т-34 е среден танк, т.е. сравнението ти не е твърде коректно и в това отношение...

Глупости Трябвали се минимум от 7 до 10 Шърман комети churchill и или други краварски или британски щайги за да победят една пантера или тигър а руските Т 34 85 мм спокойно си е дупчил както пантерите така и тигрите а да не говорим какво остава за такива чудовища като ис-2 су 100 су 122 су 152 ису-152

Ак47 пак се наАКа както винаги. МЕжду мечти и реланост има една тънка, но много истинска разлика. Т34 е бил консерва в сравненине с немските танкове. А Тигъра е бил недостижим. Факт. Другото са мурзилски бътвежи. А кой и защо е загубил войната, няма никакво значение в случея.

Извинявам се Хуго Имайзер. В бързината като ти прочетох глупостите обърках...

Т-34 е добър среден танк, даже много добър. Особено варианта с 85 мм-то оръдие. Най-хубавото му е че в евтин, над 50 000 бройки за периода на войната. Има някой слабости, като например голямото разстояние между купола и корпуса, кото немците много харесват... И да не се забравя че окачването му, което една от революционните идеи по онова време е амрикански патент, неизползван в САЩ и купен от руснаците преди войната.

Абе като такъв танк не съществува освен картонените макети на платформа на Т34, която често блокира какво са оценили! ТАШАЦИ!

В Пентагона отдавна трябваше да разберат, че техните експерти са смешници и да си вземат преводачи, които да им превеждат коментарите на форумните експерти в Дир като теб, белким се научат завалиите ... Можеш да си абсолютно сигурен, че знаят доста повече от видното в мрежата за Армата. Е, не ти харесва мнението им, ама тях ги боли фара.

Доказа се че руското оръжие е най доброто на някой не им харесва но е факт.

ха ха ха

Като самолетите им 5, 6, и 7-мо поколение в анимационни филмчета нали!

Достойно изказване на спортисти преди мач.

Боже какви тъпотии препечатва ДИР?? Преписва от руската пропаганда , наготово. Аджеба от къде се появиха тия американски танкисти и как се добраха до Арматата?? Тая статия трябва да си пълен русофили идиот за да я повярваш. Руснаците все цитират някакви западняци дето се изказват колко са хубави техните оръжия. А тия западняци , изобщо не съществуват. Ама на русофила подхвърли едно руско лайно и той ще го изяде, че и още ще иска.

стига бе... знаеха ли някой английско от този "американски екипаж"? :)))) И как така са попаднали в руски Т-14? И кой предаде думите им? Както знаем повечето на запад са двуличници (нали така друзя). Дори да се е случило просто са се присмивали вътрешно :)

Не вярвам някой да е знаел английски. Американските танкови екипажи обикновено знаят ебоникс, хиспаник, и чат-пат янкистански. Английски не се среща.

Пак ли е опит за превод от руски източник ?

Преписване то Русия Бейонд, тоест руската пропаганда.

Източник? От коя база е екипажа, кой е говорил - командир, водач ... на база какви сведения? Все едно да правим оценки на програма без да и видим програмния код и как работи. Абрамс се произвежда от години и има много висока оживяемост на екипажа. Армата като я запроизвеждат и има реални бойни действия с нея ще я видим. Ще видим колко ракети ще издържи капсулата с екипажа ...

Чертежите да ти пратим? Специалистите знаят всяко нещо в каква посока се развива, а лаиците, щели да видят. Кой ще ви гони да ви показва?

Коментират какво са видяли на картинка. Много компетентно. Браво

ех, като стане дума за мерене...на танкове, почва една: )....първо помислих, че янките са влезли като гости в танка и са го пробвали, пък то какво било....че то и ний можем така да оценяваме : ) За да бъда по-неутрален, ще си позволя да коментирам, че най-добрия танк в момента е пак....германски, "Леопард 2". Падат си дойчовците по зверове и това си е. Освен това, дявол да го вземе, немците освен на качество, залагат и на дизайн. Леопарда е красавец! Ще отбележа, че при тях това е традиция - Панцер камп ваген V "Пантера" е едно бижу излязло от конструкторското бюро на Фердинанд Порше в края на 1942-а.. Съчетал полегатия дизайн и маневреност на Т-34 и мощната броня на "Тигър". Този танк като замисъл стои в основата на почти всички европейски натовски танкове след Втората световна война, та до днес. Колкото да арматата - това, че екипажът е защитен си е голям плюс. Обаче, въпреки, че не съм експерт, мисля си, че би трябвало да не се разчита само на компютри и автоматика. Човешкият фактор винаги побеждава! Абе няма начин, руснаците да не са помислили за нещо "ръчно" по въпроса. Нищо чудно, някъде в някоя кутия да има и манивела, за спешен случай: )... по-сериозно - всяка машина си има добри и слаби страни. При една война, все-пак, по-важни са качествата на командира, тактиката в танковото сражение. Така да водиш танка, че съобразно местността и противника да използваш само добрите качества на машината.

Леопард, меопард, когато не са обучени или са идиоти войниците, все тая ... Справка - Турция. Аз до днес освен двата Т90 в Сирия, други танкове да отнасят TOW по кратуната и да оцелеят не съм виждал. Въпреки това, абсолютно сигурен танк просто няма.

Танкистите обаче отправиха критики към автоматичната система за зареждане на танка, като я нарекоха непрактична и заявиха, че ръчното зареждане на снарядите, каквото виждаме при американските Abrams, има някои преимущества....Господииииииииииииии!! Та нали това е целта на дистанционния оръжеен модул, и бронираната капсула за екипажа! Да няма екипаж който да загине при попадение в танка, и най-вече в купола и в боекомплекта! Демек да няма някой НЕГЪР КОЙТО ДА РИНЕ С ЛОПАТАТА СНАРЯДИ КАТО НА АБРАМСА!! Само за защита на пълнача, в Абрамса са предвидени 15 тона броня....15 ТОНА!! С петнайсет тона танка става по-тежък, защото има човек за пълнач вместо автомат за зареждане!!!Да не говорим, че човека пълнач, демек НЕГЪРА няма никакви предимства пред автомата за зареждане! Единствено по филмите или когато танка е на полигона седи неподвижно, тогава пълнача е малко по добър от АЗ....Но по време на бой, когато танка маневрира, попада в трапове, дупки изкачва се по хълмове и баири, питате ли колко му е лесно на пълнача, подхвърлян напред назад и нагоре и надолу, и който и трябва и да зарежда оръдието, а и колко бързо ще успява да зареди снаряд преди да издъхне от умора?!А АВТОМАТА ЗА ЗРЕЖДАНЕ НИКОГА НЕ СЕ УМОРЯВА, И ВИНАГИ ДАВА ЕДНА И СЪЩА СКОРОСТРЕЛНОСТ! А ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ АКО ТАНКА БЪДЕ УНИЩОЖЕН, БИВА УБИТ ОЩЕ ЕДИН ТАНКИСТ ОТ ЕКИПАЖА! ФРАНСЕТАТА ЩОТ СА ТЪПИ, НЕ ТЕХНИЯ НАЙ-МОДЕРЕН ТАНК ЛЕКЛЕР СЛОЖИХА АЗ, КАКТО ПРАВЯТ И ДРУГИТЕ СТРАНИ КАТО ЮЖНА КОРЕЯ ,ЯПОНИЯ, КИТАЙ ИРАН И т.н!ФАКТ!

До голяма степен сте прав, но друсането е проблем и за АЗ. А какво предимстово имал негъра? Ами този АЗ може ли да носи, чисти или бута?

tonk11

Интересно какво бута и чисти и носи негара? Танка ли?

Тонк11, според Иво от всяка страна на Абрамса има по 10 негъра, които го носят напред назад и го чистят с метли.

С автоматичната система на пълнене само да не се повтори провала с Т-72, където командира вместо да води боя, зарежда оръдието, защото автоматиката отказва.

Аве Дада смепника! И колко пъти е отказвал АЗ на руските танкове а?! А колко пъти негъра е изпускал снарядите, трошил си е ръка, крак, разболявал се е от банален грип или хрема и е дигал температура! Колко пъти се е наливал с алкохол като свиня, или от страх и разсеяност е тикал други снаряди в затвора на оръдието?Кат не знаеш посран Дада, НЕ СЕРИ!!!

Нещо си се объркал, тъпако. Не знам защо ми пишеш на мен, но щом те влече пиши си.

Армата не е на въоръжение, но пък спечели много пропагандни войни :)))) То и СССР така беше, все побеждаваше, а накрая изчезна :))) А пак лъжеха, че Запада прогнива, а рашките печелят :)))))) Тези клоунади на Кремъл сме ги гледали, та чак скучно стана :)))

Бреййй всички селяндури - компетентни

Дир това сте го сложили в раздел IT. Информационни технологии предполагам?! Направете секция за руска пропаганда по-добре. Да не объркваме.

През 1945 г. американците нищо друо не правеха в Германия, освен да вербуват и закарат в САЩ най-големите им специалисти 1 500 души, вкл. Айнщайн и екип, които им направиха ядреното оръжие. Вернер фон Браун чрез своя Сатурн ги качи в Невада пардон на Луната където вятъэр няма ,но американско знаме се вее. Руснака Сикорски им направи вертолетите.Българин компютрите.Ако вдигнете капака на Опел там пише Джи Ем Джен.мотърс.иначе американските коли са таралясници без изключение

Айнщайн избяга в Южна Америка и след това в САЩ! Сам! Лъжите ви са жалки. И Шелби Кобра ли е таралясник?! Форд печели 3 години подред 24 часа на Льо Ман! Форд е един от двигателите с най-много победи във Формула 1! Ти си скучен тролски лъжец!

Опел е краден като репарации бе соросоиден плъх. Айнщайн отива в Ю.Америка и от там го взема Алън Дълес шеф на У-нието за стратегическо разузнаване на сАЩ, предшественика на ЦРУ." Ако искате да станете монтьор, купете си Форд"-

Абе смешник, когато в САЩ има милиони коли, хиляди километри асфалтирани пътища и всеки 5-ти е можел да си позволи автомобил, в Европа, включително и в Германия, колите са били по-малко от каруците.

Говориш за 1929, демек си прочел три реда в Уикипедия, по което време от 32 милиона автомобила 90% са били в САЩ. Да ти припомням ли по тези времена във Европа какво е било? Нещо тъй до 1918 да е имало? Репетиция за следващата? Нормално в САЩ да се развива дейност, там война не е имало ... Предполагам много ги топли днес тази информация, когато Китай произвежда двойно повече от САЩ още през 2012 а днес произвежда 6х повече от САЩ ... Та все тая, кой бил водел автомобилната индустрия преди 100 години, след като днес въобще не са от водещите - нито при качеството, нито при способностите.

"болшинството съвременни и перспективни типове" - стига с тия русизми, бе, неграмотници...

На тебе явно повече ти харесват турцизми...ама ти щот си свикнал , 500 години не е малко затва ще да е}:-)) И гледам пак са ми "блокирали "IP хахахахахах

Или чалгаризми още повече ти харесват?мбухахаха

е търалясник

САЩ разбиха огромната иракска танкова армия от Т72 за минути! Буквално!

Огромна? От Т72? Леле мале, ти като евреите, с всяка изминала година избитите от холокоста се увеличават... Иракските танкове са разбити всъщност най вече от безпощадната и непрекъсната бомбардировка и Брадлитата, които ползват TOW, не от Абрамс. За бойното качество на ръждясалите стари танкове, експортни версии собствено производство доста от тях и некадърните чаршафоглавци въобще няма да говорим... Демек баш както корнетите палят саудитските абрамси като фойерверки.

Армата се различава от абрамсите най-вече по това, че не е на въоръжение :)))) Те Щатите, ако решат, могат да направят невероятни прототипи! И позлатени и отрупани с диаманти :))) Путин се оказа обикновен циркаджия, но зловещ!

казано от малограмотен антибългарин

Когато претендираш, да категоризираш други хора, като малограмотни, добре е самият ти да покажеш, поне малко грамотност! Това, че съм противник на Путин, не ме прави антибългарин! Напротив!

ти си русофоб , означава антибългарин на 100%

Руска пропаганда под път и над път. Най-дуброто танк туй.

Завода който произвежда Армата се казва Уралвагонзавод. И не, не произвежда само вагони нито пък е фалирал. Ако искате да плюете по Русия, по добре се хванете за истинска новина - а именно че Русип не може да си позволи на този момент да произведе желаната бройка танкове Армата.

Всъщност не им и трябва в момента. Т90 се оказа повече от способен, Абрамс на САЩ още дори не е получил Sep v3, и от всичките танкове, които на книга са много, де факто само малка част ще се ъпгрейдне. Чак след това продадените навън ще получат Sep v2, демек повечето Абрамс на бойните полета са доста зле и затова ги палят като фойерверки. Не знам що си мислите, че видиш ли, всичко е последно поколение.... 70%+ от авиацията на САЩ също не може да лети ... При все огромния бюджет...

Бачо Киро със заплатката в рубли инспектира базите на Абрамсите,след това летя с американски бойни самолети и кусури им намери)))))))) Русия технологично изостава 100 години в сравнение със Запада,и вече от Китай но руските тролове без умора пишат простотии по форумите

Гошоо, Гошо ... ненапразно хората си кръщават така прасетата ... Всеки с малко акъл в главата и достатъчно интерес може да си намери информация за всичко. Като гледам, аргументи нямаш, така, че ходи пий една студена вода ... Всичко написано от мен е по информация от САЩ, която ако не беше тъп като галош, щеше да можеш да си намериш и сам. Нищо от написаното от мен всъщност не е негативно ... То си е факт. Това, че 70% от авиацията на САЩ не лети не означава, че нямат с какво да летят. Явно си се объркал с нашата авиация, при която ако от двата самолета 70% не могат да летят, значи нищо не лети ... Само за 2 минути можеш и да си намериш информацията относно Абрамс, кой вариянт са, кои ще се ъпгрейдват и кога ще почнат да ъпгрейдват експортните модели. Ако имаше и 5 грама мозък, щеше също така да знаеш, че САЩ никога не дават последния ъпгрейд на експортните си модели. Всичко продадено от САЩ навън е винаги по-назад от тяхното въоръжение. Колкото до изоставането на руснаците, явно ти си експерт в тази област, не знам какво да кажа. По явни данни обаче, Русия още не е завладяна от САЩ, а щеше да е, ако беше изостанала. Също така постоянната врява от страна на партньори на САЩ за руското въоръжение въобще не остава впечатление, че го смятат за изостанало и не им дреме от него. Но ти си дрънкай де, няма лошо ...

Ало, спецовете. Т34 НЕ Е НАПРАВЕН от американец. САМО ШАСИТО е направено/заемствано от Щатите. Четете повече...безплатно е!

stankow

И шасито не е направено от американец, руско си е. Само един възел в окачването. Американският инженер Криси продава патента за независимо пружинно окачване на колелата на верижните машин на Великобритания и СССР. Още в края на 1920-те години. След това почти всички танкове в Англия и СССР се строят с такова окачване. Т-34 не е първият, а може би 10-ят модел по тази схема.

Ти май танк не си виждал на живо. Хайде малко се ограмоти. Руските са с торсинно окачване.

Този танк не беше ли каталясал на червения площат. Да не би да е проходил.

Колко струва мнение от неграмотен?! площаТ.

Повече отколкото на един платен ТРОЛ!

Водачът не знаеше как да освободи спирачката. Танкът си замина на ход след това.

Или са го гледали като музеен експонат само

Заводът дето щеше да прави Армата фалира. И от уж безаналоговия ТА50 се отказаха Защо сигурно денги нет Изобщо все хубави новини от кочината ;)

Фалирал си и така наречената "държава" България. Всичко други са по добре...дори Бангладеш!!! Да не говрим за Завода на Армата.

Ами винаги можеш да отидеш в Бангладеш и да си си добре :) На нас хора със супер нихилистично сринато самочувствие не ни трябват. То всъщност такива никъде не ги искат, и в Бангладеш няма да те вземат.

Тоя американец дето бил измислил Т-34 направо си е за военен съд! Защо не го е дал на своите, че да не се мъчат с карикатурния Шърман? Щеше да спаси животите на хиляди американски и британски танкисти.

И армата е толкова скъп, че руските военни са се отказали да го поръчват.

Поредната статия в стил "чебурашка каза". Някакви свръх секретни американски танкисти "оценили" безаналоговия танк, който освен 3D визуализации има няколко прототипни бройки, теглени по парадите пред Путлер.

Доста съм си гурен, че Абрамсите са с автоматично зареждане и то доста отдавна... А вие знаете ли, че Т34 е направен от американец ... John Walter Christie...

Доста съм "си гурен", че Абрамсите са с автоматично зареждане ... с по един по - автоматизиран афроамериканец, да. Под радиоактивна броня - от обеднен уран. За по-пълна автоматизация. И как Т 34 да не е американски.... то и Луната е американска... за ужас на македонците...

'автоматизиран афроамериканец' Е, ти пък си автомат за руски пропагандни клишета. Дискусията е с чисто теоретичен характер - основният руски танк в обозримо бъдеще няма да е Армата, нито дори Т90, а Т72. Още по-точно Т72Б3.. освен ако програмата по модернизация не стане жертва на 'международното положение'..