ЕС иска да засили производството на чипове

Доклад разкрива, че ЕС е силно зависим от ключови технологии, притежавани от китайски и американски компании

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иска ама не ставааа ЕСС се е наср ал от секъде. .не може кенефна хартия да напрай

Сетила се Мара да се побара! След дъжд качулка това трябваше да направят още преди 20 и 30 години дори руснаците ги задминаха защото почнаха си произвеждат собствени чипове като Байкал Комбат Елбрус и така нататъка А уж Европа има научно-технологичен и развоен комплекс и модерна високотехнологична промишленост!

Да вкарат 5-10 милярда на Каноникал да си вземат пуканки

таман понадживяхме плановата икономика на социализма и се пльоснахме в плановата икономика на ЕС. две трети от държавите в ЕС не са изпитали на гърба си какъв провал е това и явно искат да наваксат.

чиновническият подход явно е новото предприемачество ..... за пъпите европейди .... чиповете ще станат по-бързи с директиви .....

"ЕС иска", "фон ден Лайден мисли".... една жена казала нещо някъде на кафе и друга го записала в тетрадката... :)

_stankow

Едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто да го направиш. Особено ако си мислиш, че руснаците ти пречат и хвърляш трилиони, за да спасяваш белите мечки ...

Вкарали са го в следващия петгодишен план... Сега ще изберат комисия, която ще избере комисията по производство на чипове.

_stankow

Да, ама тази, втората комисия такава "пътна карта" ще направи, че целият свят ще ахне ! :D :D

Да, петгодишен план - петилетка!

"До края на десетилетието Европейския съюз иска да произвежда поне 20% от всички полупроводници в световен мащаб, а до 5 години планира..." "Освен това до 2030 се планира..." "Документът посочва..." "Това е залегнало в плана..." "Освен това до 2030 се планира..." === ...а догодина цели и още по-дълги проводници. ЕС започва да ми заприличва на социалистическият лагер. Едни гръмки фрази, едни планове и програми, вече започват и за петилетки да говорят. Дайте другари да дадем и с общи усилия пет за четири. Това е общият тон на статията, но на практика не се казва нищо по същество. Сега мантрата ще бъде подхваната и от Мария Габриел, че нали е комисар по иновации, изследвания, култура, образование и младеж. И пак нищо по същество.

Пак ще направят някоя програма с европейско финансиране, за да усвоят едни пари. Ако тука усвояват по милиард на година там са десетки и стотици милиарди.

мятайте чиповете, че закъсах ме, бе!

Този ЕС все повезе заприлицва на великият СССР. Само лозунги от типа тази година полу проводници. Ама какво друго да очакваш от ояли се чиновници на тлъсти заплати. Комунизъм! Вместо да говорят, ще да действат! Напълниха континента с тъмнозелени, чипове щели да правят...