17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре дошли дигитални роби...

Демек да могат с едно решение да ти спрат достъпа до всичко в 19 страни. Ще е супер забавно като цялата система се срине и хората не могат да свършат нищо, и не знаят дори къде са им оригиналните документи.

Крайно време беше. Писнало ми е да нося чупещи се лична карта, СУМПС син талон, разрешителни...

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

явно понеже апъл не могат да съберат отпечатъците щото не всички са луди да им плащат толкова, сега се пробва по друг начин....

Сещам се за универсалните зарядни за телефони, които ЕС искаше да наложи като стандарт. Докато се туткаха години наред, производителите на телефони сами стигнаха то micro-USB. Сещам се и за отмяната на роуминга - години словоблудстване, накрая взеха някакво смахнато решение, така че за някои имаше роуминг, а за други - не. Сещам се и за отмяната на преминаването към лятно и зимно време - години наред словоблудстване и накрая едно голямо нищо. Примерите са безкрай. И с този портфейл няма да е по-различно.

Това е миналото в България-тук едни сдухани старци по цял ден коментират и храчат по всичко което ватенките нямат и все за старото си драпат но ЕГН-то ще ви довърши памперси колкото и да ритате-поняли?

Дано да си прав.

"Дигиталният портфейл няма да е задължителен, а компаниите няма да могат да използват данни придобити от него за маркетингови или други търговски цели." Първото е вярно за около период от 3-4 години. Второто е желание, но не и факт. Няма как да не продават цифрова информация. Просто ще е по-скъпо от данните във ФБ. Свързването на документ за идентификация с телефон е смъртоносният удар по анонимността и правото да не знаят всички всичко за теб. Ще се знае местоположение, плащания, интернет трафик, движение, камера, микрофони, блутуут + Wi-Fi устройства (помагат за локализиране) био сензори (пулс), температура... Единственото спасение би било некъдърността на държавата, заради която такъв проект би се забавил, но не и отпаднал.

Параноята е оправдана, но много закъсняла. След въвеждането на регистрация на СИМ карта, те вече знаят кой телефон на кого принадлежи. Така че спокойно. Отдавна вече сме следени. Въпросът е от това следене да има някаква полза и за нас.

И съм съгласен и не съм. Сега сим карта (тел. номер) не е = лична карта. А с този портфейл ще стане. Ти ще си телефона си и телефона ти ще е равносилен на теб.

Оппааа, теория на конспирацията ли?!

С един удар - цяла Европа ....

Ще има ли приложение и за Нокия с фенерче?

Скоро спират 2G мрежата така, че въобще няма да може да се ползва (за нещастие).