Европа е в "сериозна" криза по отношение на достъпа до космоса

ЕС изгуби достъп до руската ракета-носител от среден клас "Союз" след началото на войната в Украйна

Обратно в новината

Коментари - Европа е в "сериозна" криза по отношение на достъпа до космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има решение но ще трябва да се плаща в рубли.

Има решени, но трябва да се плаща в долари.

Това е само началото, ЕС тепърва ще затъва все повече , и във всички области

_stankow

>>>използваше руската ракета-носител от среден клас, но вече няма достъп до нея след началото на руската инвазия в Украйна Това не е вярно. Европа загуби достъп след налагането на санкции от страна на САЩ. Които санкции бяха наложени повече на Европа, отколкото на Русия. Русия не е спирала полетите си, не е отказвала да изстрелва спътници на който желае.

Любопитно ми е при избора между скъпи съюзи и евтини дракони, при кого ли ще сключат договор?

_stankow

Без руските суровини и енергия, при конкуренцията от Китай и открития диктат на САЩ - бъдещето на Европа е тъжничко. Как само им взривиха газопроводите !? И "гък" не казаха. Както току-що прочетох в една друга нишка - "убитаци" :)

_stankow

И на мен ми е любопитно, при липсата на избор между Съюз и "дракони", на каква ли цена ще ги сключат тези договори с "дракони"-те ? :) При пълен монопол на американците, наложен със силови средства, а не чрез конкурентна борба, какви цени ще предложат на европейците :)

Важното е, че яко изтощихте руснаци, а!

Драконите са също със запълнен график.

Леле леле как са живеели хората до преди 30 години, без руският газ и суровини? Сигурно в пещери, а? Не ви вдява чутурата, че в момента тече едно пренареждане на световната икономика. Пренареждане, което вдига малко цените и ще се успокои. Но Русия ще остане извън нея. Дълбоко ме съмнява, че Европа ще се срине. Европа е живеела и без руски суровини 45 години. Все някак ще успее и сега да се оправи. Ама как ще живее Русия без съюзните си републики и поробената половин Европа? Ето това е интересното. Щото то да се биеш в гърдите, колко си велик е едно, ама да сложиш храна на масата е съвсем друго. От 11 месеца пророкувате студ и бедност в Европа, а досега такова нещо няма. Май май вие ядете дървото, а бляд? Опорките не хранят редовият руснак. Санкциите сега започнаха да показват ефектите си, в Блядистан. И става все по зле. Вие може и да се правите, че не знаете, ама в интернет по клипчетата всичко се вижда. Днес не можете да излъжете никого.

Има решения, но ще трябва да се плаща или в юани или в рупии

Не ни и пука. Важното е руслямските изроди да се върнат в кучия гъз от където са се пръкнали. После всичко ще си дойде по местата

Много ниски. Конкуренцията си я има - Спейс Х, Електрон, Сигнус, скоро и Блу Ориндж. Да не говорим че и Вега ще си се ползва. Просто в момента клинчат за пари и драматизират.

САЩ не е налагал санкции бе лъжльо. Руслямска държава нападна Украйна и в отговор на санкциите на ЕС, Руслямска държава престана да дава ракети за изстрелване от Куру.

Китай не предлага търговски полети.

Едвали. Разпрания ти пръдлек ще си остане така.

Време е да се инвестира в България, за да им направим една хубава и евтина ракета!