ФБР съветва да заложим на дълги и опростени пароли

Федералното бюро за разследване смята, че за потребителите е най-добре да ползват фрази от над 15 знака

Обратно в новината

Коментари - ФБР съветва да заложим на дълги и опростени пароли | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

най-удобните за ФБР пароли са опростени и дълги

Паролите да не са на английски и на латиница. Аз използвам(ДИР да не чете) следният код: "Em sekidjem em parlabadjem" - криптирането е 100%.

А къде е кирилицата тук

Има приложения за генериране на уникални пароли и след това копи пейст на текст документ с адреса на сайта и потребителското име. От време на време бекъп на флашка в криптиран архив а по важните - ръчно въведени и в тетрадка. Накрая сканиране от време на време за кейлогъри и други шпионски гадости също не е излишна.

ФБР да направят онлайн услуга такава че когато си забравиш паролата отиваш на сайта и той ти я припомня. :) Май са пропуснали да кажат в края "Ама и това не Ви спасява от нас" :)

Google, Microsoft, Облаците и антивирусните програми имат специална опция за "архивиране" на паролите в специална "защитена" папка.

Абее, има си и големи ползи ако го направиш с нещо като бери+рандом сим

Да направят приложение на ФБР, което да ни генерира паролата по личните ни данни. Ако я забравим, да може пак да ни я върне. ;)

Значи най-добре е така както гоголето направиха сега в момента! Първо сикат парола която да нещо от илиядата поне 48 страници, като на четните редове 'а'-то се замества с 'б' 'г'-то с ер-малък а 'о'-то с 6-тица! После паролата обаче, ако и както успееш да я въведеш изисква да потвърдиш от телефона си, че това си точно ти! След това вече се изисква и снимки на половите органи, пряко индивиди, и други такива незначителни неща! Ако все пак успееш да си влезеш в пощата се оказва, че тя е ресетирана понеже от гоголето са засекли неоторизирани опити да влезеш и за по сигурно са изтрили и ресетирали целия ти профил! Ето на това аз му викам сигурност! По сигурно няма на къде повече!!!!