FCC видя слабо място в сателитния интернет на SpaceX

Комисията не вярва латентността да падне под 100 милисекунди

Обратно в новината

Коментари - FCC видя слабо място в сателитния интернет на SpaceX | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Услугата ще е налична само за САЩ и към момента цената е 80 долара/месец и 300 долара за инсталация.

Отде ги изравят тия дето ви спускат постовете в пенсионерския ОФ клуб бе.

Ами някой да бе посмятал поне времезакъснението на сигнала от клиента до релейната станция? Примерно 550км от терминал до сателит ~2ms, време на следващото звено (наземна станция в оптимален случай) -2ms, времезакъснение от транспортната инфраструктурата в орбита

Това е глобална услуга, дори на нулева височина да са при обиколка на екватора 40e6 метра RTT излиза 133 ms. А очевидно има и още закъснения от буфериране/препредаване и т.н.

върнаха ме в младостта, където сателитният Интернет беше със закъснение 500 ms, заявките се пращаха по АДСЛ, а отговора идеше от космоса :). И се крадяха пароли за dialup с jack the ripper :)

Според мен докато го направи тоя интернет ще е морално остаряла технологията Аз бих му пляснал една годишна такса замърсяване и две такси за малоумност на него и на съветниците му Реално погледнато след 10 години това ше е боклук независимо колко иновативно е Тоя е супер идиот явно и американските военни са идиоти Кой си ползва телефона от преди 10 години? А компютъра, а интернета ?

Така е! Всички са идиоти, само ти си умен. Защо обаче, все идиотите са милиардери, а ти, геният, бедна мишка, ей това не е ясно! Трябва да е някакъв заговор, я на илюминатите, я на рептилите!

Аз съм по богат от него: имам си къща - той няма Имам си семейство - той няма, поне няма нормално а натряскал 5,6 деца едното със странно име

Защото тоя идиот е лицето на САЩ като технологичен лидер. Не беще железен човек и маса други простотии. Ако не му наливат милиарди и не беше получил приятелско потупване от НАСА тоя щеше да си е поредния бизнесмен

По твоята малоумна логика на руски алкохолик, то нищо не бива да се прави понеже неизбежно след 10 години ще остарее... Убеден съм, че не се къпеш понеже пак ще се нацапаш! Пий си самогона и не се занимавай с Мъск :)))

А циганите са още по богати от теб. Строят си къща където им е кеф и имат по 10 чавета. На където се обърнеш все богаташи.

Такива пъпчиви разбирачи като теб добре ,че не са много но във всяко стадо ги има

Не вряскай а марш в клиниката да ти лекуват обсесиите, тая с Мъск почва да засенчва дори тая с мисиите Аполо.

Другото лице е БлекДжак, парите ще текат............... от военните.

Сега отворих един мой сайт да проверя към статични файлове на скапан шернат хостинг в България и бе разни по 4ms от заявката до връщането - двупосочно. 100 милисекунди (0.1 секунда) може би е стандартно за телефони. Често сайтове имат над 100 външни файла които се зареждат. Как ще ги зарежда паралелно не знам. На сайтове най-много бавят разни глупави моди в програмирането за прекалени обектности, прикачени сумати плъгини и вендори (обобщено добавки). На самите страници разни социални. С тези множество сателитчета, ще освинят космоса. И без това има много боклук вече.

Мъск на виртуален семинар разкри, че нормалното ниво на свързаност за потребителски терминал ще бъде около 100 мегабита в секунда (mbps) надолу и 40 mbps нагоре. Според Мъск , латентността на Starlink в интернет (ping) всъщност може да е по-добра от интернет с оптичен кабел, предлагайки ~ 20 ms за Версия 1 и ~ 8 ms, когато Версия 2 дебютира. Има се предвид връзка до сайт в чужбина.

Мегабайтите в секунда са след това. Това което тук се коментира е времето за връзка. Добре че обръщенията за файлове са паралелни донякъде. Иначе за сайт от 100 файла, би било само чакането 10 секунди. Реално обаче се правят по много обръщения наведнъж и се чака в определени моменти за следващи порции.

Времето се определя от най-бавното място по веригата. Може да е супер бързо навсякъде и само едно нещо да го тутка. В България например да завали дъжд и да напълни шахтите с вода и да дропват половината рекуести и да ги повтаря.

Например тази страница има над 100 заявки. Вижда се в Network на Development Tools.

Еее, веднъж да направи нещо Мъск като хората - и ще се намери кой да се заяде, тц-тц...

Абе уж разбирам малко и ми е ясно, че сателита ще ми изпрати пакет, но моят телефон как точно ще върне пакет? Някой разбирач да каже?

Няма да можеш да го ползваш от телефона си. Дой е за домашни потребители, които ще си имат антена за тая работа... и те така...

Дой да се чете ТОЙ.

Не е нужно да пратиш пакет нагоре към сателита може ако трябва да се праща пакет от устройството не се праща към сателита а към твоя турооператор.

В началото прави "ръкостискане" за кодиране, проверки за сертификати и така нататък. Като като пуска заявката тя се препредава през сървъри и си указваш ИП-то, за да знае къде да го върне. На "приватен мод" (Chrome - Ctrl Shift P, Firefox - Ctrl Shift N) може да отвориш Development Tools (Chrome - Crtl Shift I) и там на Network. Паралелно да отвориш в браузера отдолу страница която не си отварял до момента и да се върнеш да гледаш в отворилият се прозорец, какво се зарежда и за колко време. Скролираш на най-горният процес - основното съдържание на страницата. Минаваш с мишката на последната колонка с графиката и ти описва процеса на отделни времена. За повторение даваш истински рефреш - Ctrl F5.

Само наобратно написах: Chrome - Ctrl Shift N Firefox - Ctrl Shift P

Тоя псапагал да събира пари за почистване на космическият му боклук, защото това е скъпо занимание!

И този въпрос е решен, ама кой да чете!

Решен - дръжки!

Не са тествали ама нямало да стане. Нека да стане пък квото такова , то едно време и в тока не са вярвали ама сега се ползва навсякъде. Ако гледаме какво е постигнал бай Мъск , то това ще е работещо. Защото със сигурност за да изстреля толкова спътници , вече са го е тествали.

Е то и за твойта теза може да се каже същото ... не са тествали, ама щяло да стане :)

Чукча писател , не читател а ? Прочетете ми поста до края , особено последното изречение.

Цял свят ще си монтира антенки на тиквите, в микровълновия диапазон (5G), за да може полудържавната компания на Мъск да сложи ръка на цял свят. Не се налапаха.

Мъск няма нищо общо с 5G. Слагай алуминиевата шапка и се крий в мазето от рептилите и извънземните!