Коментари - НАСА има голям проблем с фекалиите в Космоса | IT.dir.bg
назад

НАСА има голям проблем с фекалиите в Космоса

НАСА обяви конкурс за решаването на проблема с космическите екскременти.

Обратно в новината

Коментари - НАСА има голям проблем с фекалиите в Космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да елиминират източника на проблема веднага:)

Да направят тръбовидна опашка на костюма - с дължина според това колко дни трябва да серат. Тръбата е затворена отдолу, т.е. лайното се съхранява, а не излита в космоса. Като си напълниш догоре тръбата си я разкачаш и си скачваш нова нова. За улеснение акото ще се засмуква с вакуум, като прахосмукачка, така че няма шанс да се размаже. Чисто и просто! Ааа, пропуснах - опашките ще са две. Една отпред и една отзад.

И още нещо пропуснах - според мен това е измислено вече, но за да не станат за смях, когато ги видим един ден да се развяват по опашки в космоса - създателите са решили предварително да ангажират всички, като го направят общопланетен проблем. Така ще сме по-съпричастни с тях и няма да им се подиграваме.

Ха-ха, сега вместо Space ship ще има Space shit ! :)

Еее голям проблем. Пращайте само доказани купрофили в космоса и да серат където им падне.

Спомням си всички негативи, които събрах преди време. Тогава Мъск изтрещя с намеренията си за колонизиране на Марс на ниво прохождащ фантаст от началото на 19 век. Някои от предстоящите задачи са толкова тривиални за бита ни, че на никого не му минава през ум какъв научен подвиг са в условията на междупланетен полет. Инак мечтатели много :)!

Откъде я измислихте тази лъжлива новина? В сайта на NASA НЯМА обявен такъв конкурс и не е имало! Смешници! :)

Извинявам се. Намерих го, наистина е обявено в сайта на NASA. Взимам си предния пост назад!

с едно катетърче директо от сфинктера с вакумче... там поне вакум в изобилие...

Автопилот и анабиоза!

Какъв завоевател на Космоса си, ако не можеш да се "изтропкаш" на завоюваното ?

петков-админ на сайта !

Има лесно решение: не ядеш, следователно не сереш!

Нека ползват опита на "лунната" "мисия".

Могат да ползват тоалетните в мотелите и бензиностанциите по маршрута.

На мен в казармата "ми се дръпна лай... екскремента", ама буквално - чак на 11-ия ден търсех решение на проблема.

Майко-о! Ти да не си бил глътнал хладилник?!

кой намаза със лайна пъстроцветната дъга?

Тия дрисльовци и космоса осраха. Буквално.

Добре де, като летяха до Луната преди 40 г. как си вършиха нуждите? Не знам колко време е траел полета дотам, но със сигурност е бил поне 3 дни. Не вярвам да са ги карали да се стискат 3 дни. Все са имали някакво решение, защо не го ползват отново?

много просто - ползвали са тоалетните на холивудското студио !

доказателство за това дали наистина астронавт е бил на луната е да се намери тоалетната която все още трябва да е на луната ако извънземните не са я гръмнали.

Най доброто решение е копрофагията

Всеки с грижите си. България пък има голям проблем с фекалиите в Народното събрание.

Фантазьорчета мили байнови,няма ли да поискате да отскочите до Марс или до мъглявината Андромеда за 3 - 2 месеца или за няколко хилядолетия!?!?!?Малко осрани ще пристигнете и малко болнички от лъчева болест.НООО НАСА всичко знае и може,налии Мъск също,и Мъск също!:-)))

Което не може да се направи с пари, с много пари още повече не може да се направи!...

'"Старото решение е известно - пелените, но те са само временен изход и не вършат работа за повече от един ден!". Вършат работа. Предлагам авсронавтите да не ядат една седмица и клизма за всеки случай преди полета.

е как , как - разбира се с подходящо хранене! Лека храна, богата на най-необходимото! Една зряла круша или три добре узрели сини сливи. След това се пие чаша топло мляко с две големи лъжици мед! И немаш ни една грижа с космическата програма!

А 3-4 пургатива не се ли взимат за десерт? Или преди това половин кило боза, та съвсем да шупне?

И рициново масло в изобилие :)

русите са спецове в това! те ги убожават!

Смешна работа. Не могат да намерят място да се изс*ерат, а мислят, да ходят на Марс. Ай сиктир бе!

Сори, ама то там не става да го заметеш под килимчето... Защото летят, летят и се въртят - децата веселят...

Ако 6 дена преди полета нищо не ядат следващите 10 дена нищо няма да изсерат. Могат да си пикат на воля с катетър.

Като малък имах две мечти ...... да стана космонавт и шофьор на камион......като знаех, че ще има проблем с акалника избрах второто :))

И сега в храстите покрай магистралата, а?

И все пак по-добре, отколкото покрай маркировката на космическия коридор...

Е нема що, ебати американските совалки, при зор да се оклепаш до ушите щото нема къде да го метнеш :))) ............ дайте ми 30 000 долара и ще ви изрежа с бичкията една дупка в стената на совалката .......... дупиш се и го изтрелваш под налягане в космоса :)))

Абе той пробва така един китаец, обаче вакуумът се оказа толкова силен, че го изсмука през дупката, объщайки го с хастара навън... Така и остана да се носи, оплетен в черва и вътрешни органи... Трябва си редуктор, не става директно!

В запека е спасението!

30 000 долара

Ми най-добрата система за лудите крави ще да бъде...Просто да стискат!! А какво са няколко месеца полет до Марс, и обратно...Или няколко години!! Нищо работа!! А после ще ги чака страхотен, златен кенеф на Земята.>Ако оцелеят де..което е крайно съмнително! Така че може изобщо и да не се стигне до срането на лудите крави:)

мога да им пратя тъщата - като погледне строго и спича всяко лайно в радиус три метра - йонизация му вика! Ама има поддържащи разходи - много обича да чопли семки, дееба, поне два чувала ще омули! И хърка! Ако ви стиска, пари не ща!

Ще взема да се кандидатирам, аз кензам само сутрин в 7.00

Руският космонавт няма проблем с фекалиите по две причини: 1. Няма какво да яде 2. Има зашит анус Така Росскоссмосс се справя с проблема.

не си запознат май .. Руснаците за разлика от Американците имат много много по добри тоалетни ... сега всичките който се захласвате по амириканците .. стана ли ви ясно колко ос..рани са там горе :) ай да ви е честито :)

Цанко

Цитат от статията: "В същото време завоевателите на космоса редовно трябва да чакат над 24 часа, преди да могат да ползват тоалетна. Това се случи с тримата астронавти, които бяха изстреляни преди една седмица с космическия кораб "Союз". Наложи им се да чакат два дена, преди да могат да ползват WC-тата на Международната космическа станция. Руската капсула "Союз" е оборудвана само с една малка портативна тоалетна, приличаща на кана, припомня агенцията."

Бива ли да ти е толкова промит мозъка?

да се сере и пика в космоса отварят портите и чишшшшш

Тия даже нужник не могат да си направят. Ако руснаците им наложат санкции, и не им продават такава "апаратура" тия кравари ще се изпонасерат и в космоса. Според мен руснаците да им затворят за ползване тоалетната в руския модул.

И руснаците ще останат посрани. Другите си имат. Тъпак като тебе не обърна внимание, че става въпрос за руският кораб съюз който няма кенеф.

Фири

Предлагам следната система приличаща на модулите за скачване с космически кораб. От гъза на космонавта стърчи малко чревце с два отдела с регулируема преграда. Астронавта сере.Лайното излиза в първия непосредствено следващ ануса раздел на чревцето. Чрез тренировка астронавта свива задните си бузи за да не поеме налаягане. Чрез червячен механизъм подобен на машинка за мелене на месо лайното се изгриба във втория раздел. Затваря се мембраната между отделенията. Отваря се външното херметично капаче, според това къде е астронавта лайното плува или в кабината или в открития космос. системата може да се усъвършенства чрез специална стиковка с кабината на кораба за директно сране в открития космос!

Ох, смях се до сълзи. Обаче веднага ми хрумна рационализация - във втория отдел да има минивакумиращо устройство, за да излиза в целофан!

Да обменят опит със сънародниците си от кораба Доналд Кук, може да им помогнат нещо...

От Доналд Кук са ги пренасочили към руския пилот който се самозаглушил и като разбрал колко е тъп се насрал. При това в близки условия до тези в кораба Съюз.

деер

30 хиляди долара....ха-ха-ха. да си го решат сами.Като гледам наградата, май не им е зор !?

Коментар номер 1 - разкри ги.

За 30 000 долара,въобще не се напрягам да мисля!Имам идея,но чакам да вдигнат сумата!

FuckTheEU

Много са я закъсали спецовете от наса, не само технологично (явно) ами и финансово, щом опитват с мизерна сума да решат проблем за много милиони.

Що да са закъсали технологично. Хората търсят решение за руския кораб Съюз. Инак те си имаха решение наречено Совалка и там си имаха просторен кенеф. За руския съюз защо да плащат повече от 30 000 долара?

FuckTheEU

Сигурно имаш предвид руският МОДУЛ, а не кораб. Там си имат кенеф не бой се, дори в американския модул си имат кенеф, обаче много често се чупи и се налага да ползват руския, та затова явно и сумата която дават е толкова ниска, просто не са на зор засега. Освен че купуват руски ракетни двигатели и скафандри, американците ще купуват и руски космически нужници. Добре, че американците още не са наложили санкции и на тях, че освен преносно ще се осерат и съвсем буквално.

Стандартно решение - памперси, които се изхвърлят по пътя из космоса. Е, може някой да залепне на стъклото на прелитаща чиния, ама чак толкоз ...

И у нас има проблем с фекалиите. Например в Праламента има едни 240 фекалии, които са го задръстили и само смърдят.

Погледнете на копрофагите откъм добрата страна.

Единият крачол на скафандъра да е по-широчък, така...

Първо парите, а после казвам! Така само ще ми използват безплатно идеята лъжливите кравари!

Една седмица без вода и храна, особено като не се движиш, нищо не е.

В торбичка и през джама.

Друго си е, да си имаш Ибрикчия... Та това е решението, един от екипажа със специални функции, специализирани в Анадола

За това са ползвали българи. Ибрикчии много! :)

Иван Петров

като гледам теб, още ползват...

милите кравари,пак са се посрали

Да им сложат по една прахосмукачка в скафандрите на задниците. Може и с вакум да го изтегля. Полезния материал се пази за облагородяване на почвата на Марс. ;)