Финландски стартъп произвежда протеин от въздуха

Екипът цели създаването на безмесен шницел и йогурт без мляко

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Манджа за марсианците-колонизатори обитаващи хайте4 хидрогелни панелки...

Сигурно има правотисна грешка и е написано протеин вместо пари... трябва да се чете като :" Финландски технологичен стартъп се надява да произвежда ПАРИ от въздуха и малко добавки".... Ще дигат пара...

Също така ще създадат и мозък без мозък

явно си се наредил на опашката да си купиш.

Тук не виждам никакъв биологичен процес свръзн с тъкани, а просто химия. Какава би била разликата от месо от соя, например, изглежда дори по-скъпо.

Кончето тъкмо го научих да не яде и то взе, че умря.

Това си е голямо постижение, браво. Както викаше стария с трици маймуни ловили и от пръдня-боя.

ЗАГЛАВИЕТО Финландски технологичен стартъп произвежда протеин от въздуха и малко добавки. ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ Финландски технологичен стартъп се надява да произвежда протеин от въздуха и малко добавки...

ДИР. БГ : Дигиталният живот се настани неусетно в уюта на домашната среда. За бизнес, работа, обучение, забавление, култура всички посягаме към достъпните и все по-интуитивни технологии в помощ на налагащия се нов стил на живот. Онлайн образованието стана част от ежедневието на ученика и на учителя. И докато за нашите баби и дядовци онлайн общуването продължава да предизвиква учудване, то за младите е нещо, с което буквално дишат и живеят!!!!!! СУТРИН ЗАКУСКА ВАКСИНАЦИЯ, ОНЛАЙН УЧИЛИЩЕ В МЕЖДУЧАСИЯТА КИБИЧЕНЕ И ТРОЛЛЕНЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ, ГЕЙМИНГ ИЛИ ФИЛМЧЕТА МИКИ МАУС, ПИНОКИО... НЕМА ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ ИГРИ НА ДВОРА, ИМА ЮТУБ, ФЕЙС, ОНЛАЙН ПОРЪЧВАНЕ НА ХРАНА ВКЪЩИ(продукта Солейн (Solein) РАЗНИ РОШКОЛИ ЗАБЪРКАНИ В ЕПРУВЕТКИ, ЩОТО Е ЛОКДАУН И КВЕСТОР АЛИ БОСТАН БАБ ОБИКАЛЯ С ДЖИПКАТА И СЛЕДИ ЗА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ. СЛЕДОБЕД ОНЛАЙН КИБИЧЕНЕТО ПРОДЪЛЖАВА ДО КЪМ 20-21 ДУШ У КРЕВАТА И НЯ СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН ПОВТОРЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА...И ТАКА ДО КРАЯ НА ПАНДЕМИЯТА

Похленчи си похленчи. Не се наврещя ей.

Въздуха садържа Въглерод, Водород, Кислород и Азот. Това е напъкно достатъчно за синтезиране на протейни. Въпроса е дали е евтино да се извличат от въздуха всичките тези (което ме съмнява). Ама става за ПР новина

Е... ще трябва да вземат от някъде и Сяра, за Цистеин и Серин (2 от 20те аминокиселини).

"Въпроса е дали е евтино да се извличат от въздуха всичките тези (което ме съмнява)" - Е... растенията го правят от милиони години и е единствения разпространен начин. Явно ще да е добър.

Тая работа е таратор без кисело мляко и краставици.

И ВСЕ ПРЕЦАКАН ХОДИ ПРИМЕР СДЕЛКАТА-Ф-16 КЛАСИКА В ЖАНРА ИЗЛУЗВАНЕ НА ПОТУРИТЕ И КИЛОТИТЕ ДО КОЛЕНЕ ВЪЛЧИ УДАР ОТЗАД, ЛЕВАТА РЪКА С ВЪРХА НА ПАЛЕЦА В СЛЪНЧЕВИЯТ СПЛИТ, САБЛЕН УДАР ШУТО-ЧИ С ЛЯВА РЪКА У ВРАТО И ОСТАНАЛО ГО ЗНАЕТЕ АНАДОЛСКА ЛЮБОВ

Рано си прекалил с пърцуцата.

безмесен да е, от въздух да е ,ама шницел да е.

Що направо не произвеждат лайна-акита, та да спестим храносмилателния процес.

демек некой се е фанал да смуче от въздуха намиращите се там микроорганизми, да ги трепе, компресира, формова... при такава концентрация на бактерии, 1% да са останали живи... че съм изтръпнал до следващия прием на храна :)

... на смъртния одър, стария кръчмар казва на сина си: - И да помниш, че вино се прави и от грозде.

При стартъп дружествата единият съдружник е стар, а другият тъп. Но може и да не е вярно, като гледам какви тарикатски идеи имат за опапване на европарици.

Някой дали ще ми даде 25 млн. да правя таратор от въздуха? Е, някъде по надолу ще има изброени и спомагателните - вода, кисело мляко, краставица, чесън и копър. Даже ще е хенд мейд и ще пестя от електричество.

Зависи. Колко си близо до банките. По майчина линия.

,,Брашното се стрива от течен микроорганизъм, който се произвежда с електричество от въглероден двуокис, извлечен от въздуха, вода, микроби и хранителни вещества." ??????????

Те това за малко и аз да го пейстна, за подобна 'крилата мисъл" наякой трябва да получи поне Пулицър! Може и да е гуглестия преводач, но пишман списвателя трябва да го върнат не в детската градина, а в яслите. Мани граматиката, смисъл поне да имаше...

Вече ме е яд, че още преди години не започнах да събирам бисерите на Гогов и другите списвачи. Сега вече щях да мога да публикувам първият том и след още няколко години да стана богат.

“През 2020 година совалката имаше задача да слънчевата енергия, да конвертира я в микровълни и да я изпраща под формата на лъч към Земята.“

И аз това тръгнах да цитирам. Значи микроорганизма го хранят с хранителни вещества, а човекът го залъгват а фалшиви храни. И от микроорганизмите ли сме вече по-долу!? :)

Че растенията правят това от милиарди години, и произвеждат много по разнообразни (и полезни) протеини и други хранителни вещества! Тези защо са тръгнали да преоткриват колелото в този случай?!

протеин от брашно и въздух с бактерии - на това хляб му викаха едно време.

То и африканците ловяха с мрежи рояци комари и ги печаха на питки за ядене. Пак е от въздуха. ;) Тук просто по-микроскопични. Но защо изобщо повдигат темата за месото? Ограничаване на храната е риск за оцеляване на човечеството, например при следващ ледников период. Ескимосите където под тях няма земя, а лед и сняг, какво да ядат?

Няма такива ескимоси. Виж ако се стопи всичкия лед и сняг има вероятност голяма част от земята под тях да се покрие с няколко метра вода, което си е проблем.

soylent green is people