Франция може да е тествала хиперзвуково оръжие

Париж е изстрелял пробно най-новата си междуконтинентална ракета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

жалко за САЩ и добра новина за другаря Путин. така или иначе никой няма да използва такива оръжия, надявам се. това обаче малко обезсилва за пореден път ролята на САЩ, защото вече се оказва че САЩ не е единствен гарант. оказва се че и Франция има подобно възпиращо оръжие. да не забравяме че в момента има конфликт между Франция и Англия заради рибарите. Нека не забравяме дългите войни в миналото които са тръгвали от Европа. подобни оръжия може да разхлабят примката която е стегнала САЩ върху Европа и ЕС. това може да позволи глътка въздух относно постоянните заплахи за санкции от страна на САЩ. в момента САЩ налага санкции на европейски държави които работят с Русия и/или Китай, а в същото време САЩ си договаря преференциални условия в Китай, САЩ работи много добре с Русия като Русия е втория най голям вносител на тежък мазут в САЩ. САЩ обяснява на Германия как не трябва да купува евтин газ от Русия, а в същото време самата САЩ купува от Русия. малко лицемерно....но все пак това са Англия и САЩ

Боже, божеее както се изразяват артистите в турските сериал ! Хаххахаха, когато е хипер звукова, баш тогава има проблем с управлението и промяна на траекторията. Пичове от дира балестична се нарича и заради това че изпълнява полет по балестична траектория . Егати боже, божееееееее, както се казва в турските сериали!!

Мустакатия ,като прегазил франсената през втората световна пленил бая оръжие, от което и ние сме намазали. Подарил ни към стотина изтребителя Девоатин - 520. С тях са свалени със сигурност поне 1 крепост (б-17 или б-24) и няколко изтребителя Лайтнинг на американците над София.

Със своя обсег от обсег от 10 000 километра... със своя обсег от обсег.. ббаахаха баси тъпаците

Прочетох новината и коментара ти и го местя от единия в ругия крачол...... бай дъ уей до идиотите от каа комбайна не е трактор..!!!!???

Франция не се фука много със своите ядрени подводници със хиперзвукови ракети с по 10 бойни глави с ядрени бомби както прави Русия, но те са много по-опасни от руските оръжия които се използват главно за да плашат останалия свят. Баща ми навремето караше Москвич 412. След време си купи Пежо. Разликата е от земята до небето, Москвичът в сравнение с Пежото приличаше на оня танк ако се сещате от сериала "Ало, Ало!" - минитанкчето на германеца гей. Така е и с ракетите и с подводниците. Израел пък, изобщо не обелва дума за своите ядрени оръжия, въпреки че е световно известен факт тяхното наличие. Политиката на Израел е че нито признава, нито отрича. Което на практика означава, че признава че ги има, но тихомълком.

А бащата на баща ти, демек дядо ти разказвал ли е как бай Адолф е прегазил Франция за 3 седмици? Разказвал ли ти е как след това бай Адолф накар да докарат в Париж същия жп вагон в който германците били накарани да подпишат капитулацията си от Първата световна и накарал франсетата да подпишат капитулацията си в него. И после заводите на Пежо правели немски танкове Панцер 3 и Панцер 4.

а не е ли по-възможно Израел да не отрича, че има ядрени оръжия за да остави грешно впечатление на всички. По-евтина ядрена програма никой няма!

така де , като американската програма звездни войни през 80 година на миналия век! накрая се оказа че е евтина анимация

Не е важно че фрнасетата дрънкат с оръжия, важното е че Русия праща първите си туристи в Космоса и на Луната: !!!Ето това е технологичен пробив. Всеки мой а прати в Космоса с деситилетия обучени космонавти, но саму велика Русия и нейните Космически Сили могат да пратя цивилни там горе. И това е поредното доказателство че единтсвено наште велики славянски брратя могат единтсвено да напускат земного притегляне. И поредното доказателство, че програмата Аполо е фалшификация и е Нанайси, т.е. е снимано в пустинята Мохаве, Северна Канада, пустинята Гоби и от измислените краварски ровъри в някоя от многото марсиански пустини. Но овцете вярват на лъжите на Хамерика и не искат да видят истината на Роскосмос и имат нахалноста да се подиграват на Рогозин, а той си работи зад паравана и сега показва какво е напредък в изследването на Космоса. А чифутина Мъск сега ще позеленее от яд и завист.

До писалия по-горе наса-боклук и крадец на имена: Единствената причина да си оцелял досега в този живот - е че си ЛУД ПО ЦЯЛАТА ГЛАВА. Иначе много хора досега да са ти отворили черепа с удар на лопата - но просто ги е гнус от такава хлебарка. Продължавай да спамиш с по 50 гнусни поста на ден - под всевъзможни откраднати имена, вкл. моето - и скоро ще видиш докъде ще те доведе това. Има неща, от които дори лудите ги е страх. Единственото друго, което "печелиш" така - е че всички хора тук виждат, че големите фенове и защитници на НАСА са всичко на всичко 2-3ма идиота - единият от които, ти - напълно луд.

"отклонение на траекторията от предварително пресметнатото" демек франсетата просто не улучили...случва им се. btw, еднин носител може да има няколко бойни глави, но няма как да има няколко хиперзвукови глайдера.

Дълбоко се съмнявам меките китки фансетата да са изпитали каквото и да е оръжие. На тях им дай да си правят кола маска на гърдите и да се обличат като жени. А Русия отдавна вече има такова хиперзвуково оръжие и стига само да поиска може да превърне речното крайбрежие на Хамерика около Ню Йорк в радиоктивна пепел, както вече бе заявил високопоставен руски учен. Така че не ми излизайте с подобни фалшиви новини, веднага ги разконспирирам. Аз съм Питагоровата Торема на модерното време. Аз разкрих измама Аполо Нанайси.

До писалия по-горе наса-боклук и крадец на имена: Единствената причина да си оцелял досега в този живот - е че си ЛУД ПО ЦЯЛАТА ГЛАВА. Иначе много хора досега да са ти отворили черепа с удар на лопата - но просто ги е гнус от такава хлебарка. Продължавай да спамиш с по 50 гнусни поста на ден - под всевъзможни откраднати имена, вкл. моето - и скоро ще видиш докъде ще те доведе това. Има неща, от които дори лудите ги е страх. Единственото друго, което "печелиш" така - е че всички хора тук виждат, че големите фенове и защитници на НАСА са всичко на всичко 2-3ма идиота - единият от които, ти - напълно луд.

Разликата между "не строго балистична траектория и отклонение на траекторията от предварително пресметнатото" до създаване на бойни глайдери като руските Авангард растоянието е като това между самолета на братята Райт до изтребител Су-35.

немедленно да се въведат санкцион - да им се спре сиреньето

А ние кога, Радев какво чака?

Не чака. Подготвя учения на нато и се надява като завалят Калибрите от Крим да събере няколко и за нашата армия!

Много си обичате Сесесерто, продажници.

Твоите калибри имат обхват само 400км за разлика от едни базирани вече в Европа хиперзвучки които имат обсег 1200 км и като ги пуснат от Варшава директно на жужи в бункера под кремль ще кацат :)

павелчо, келемче си беше и такова ще си останеш. Вземи линийката и провери какво е разстоянието от Каспийско море до Сирия, при това не по права линия. Денят 7 октомври 2015 г. ще влезе в историята като начало на нова ера в използването на високоточно оръжие на разстояние от хиляди километри. Никой в света не забеляза 26-те руски крилати ракети, които пресякоха от североизток на югозапад територията на Иран и Ирак, от акваторията на Каспийско море към обекти на „Ислямска държава” в Сирия. 26-те крилати ракети от 7 октомври показват ново ниво на международното доверие. Удар от акваторията на Каспийско море по обекти на „Ислямска държава” в Сирия – това е прелитане на ракети без отклонение от маршрута над територията на Иран и Ирак на повече от 1500км.... павле, павле, отивай да сучеш от чучура.

Почетете преди да пишете. Хиперзвуковите ракети не са балистични, това им е най-неприятното за най-скъпата безполезна инфраструктура създавана от сашово. А балистични ракети които се отклоняват от предварителната си траектория има от известно време, даже писахте за такава на 9ти май.

Балистичните ракети са хипезвукови. Квазибалистичните също, макар и движещи се с 10-тина хиляди километра по-бавно от балистичните. Хиперзвуково оръжие означава, е бойната глава маневрира. Квазибалистичните летящи на 40-50 километра, се засичат по трудно..... от руслямците. За другите не е проблем.

Верно ли са? Брех брех. Авангард не е ракета и не лети по балистична траектория и затова не се засича, смешник. А балистична ракета дори и в Афганистан могат да засекат стига да имат пускови координати и начална траектория. И квази думичките дето си ги научил ходи да впечатляваш селски пръчки с тях.

Кофти новина за Мужикистан и добра за НАТО!

Пак се осрах, защото съм тъп като гадулка

Ама сериозно ли? Липсата на мозък е голям проблем, ама ти сигурно вече го знаеш.

Срещал те е някъде и от тогава го знае като те е видял какво представляваш без такъв ?

Пръцнах и се насрах

Браво! И аз така! Станахме двама. Още един и да ходим да занесем цветя на татко Доньо.

Явно Китайското Хихикащо менте и гаров милиционер пишещ по стените на кенефите, като мръсен страхлив плъх, пак пише от чуждо име.

Никой не го е чул защото било свръхзвуково :)

Франция - демокрация, висок стандарт, класа ... сирена, вина, световна мода, рено, пежо, ситроен, ариана спейс, алкател .... РЕАЛНИ ракети и ИСТИНСКИ самолетоносач, не като димящия Кузя! Виждате ли разликата, панлени русАфилчета! ХИ ХИ ХИ

Така е, Франция, класа , висок стандарт, изключително висок външен дълг, опс това последното не трябваше да го казвам , само и единствено руснаците имат външен дълг.

Интересно като са толкова Велики защо преди 80 години мустакатия ги опука за около месец.

Франция е пълна с рязани мангали, които не стига че живеят само на помощи, ама са и фанатици и режат глави на учители и журналисти. Свършено е с тази страна.

Париж най посещавани град в света. В Москва даже нашите вмирисани ушанки не щът да ходят защото там на центъра на града на уж православна Русия има изложен за поклон труп от почти 100 години и там езичниците орки удрят глава. Вмирисана мумия ужас!!!!! Единствените в целия свят с труп в центъра на града не погребан неопят.

Аналог нема! Има го само анала на путКин! ХоХоХо За разлика от руские нескопосани анимацийки, французите имат реална ракета! :))))))

И КО стана с руското безАНАЛогово оружие! Само анимацийки и лъжи! Както винаги от сибирската кочина! Хи Хи Хи

И къде е аналогът, троле, мажещ под всяка новина?

Франция е чак на 6-то място по брой ядрени глави. В общи линии са: Русия, САЩ, Пакистан (без междуконтинентални), Китай, Индия, Франция, Великобритания, Израел, Северна Корея. Като Пакистан, Китай и Индия са в локална конкуренция (и ги брояха по 200-300 ядрени глави). Последните две имат междуконтинентални, а пакистанските с по-малък обсег. Дори само твърдението тук за твърдо гориво показва, че не са сравними с руски. Твърдото гориво много лесно се съхранява, за разлика от течното, но процеса на горене е неконтролируем, по-бавни са и неманеврени. И докато си приказват, други са готови. Преди само за 10 години произвели руснаците 109 наземни ядрени ракети и 108 за подводници и 30 нови подводници. Дори само това може да е повече от ядреният арсенал на НАТО.

Глупости. Маневрират само бойните глави. Горивото на ракетите свършва след няколко минути и главите се отделят и могат да летят още 20-30-40 минути. Дали са с течно или твърдо гориво е без съществено значение. Дори твърдото гориво е за предпочитане точно заради по-лесното съхранение.

Е и какво е значението , че могат да унищожат планетата само три пъти а не двадесет пъти като рашка , или сто и педесет пъти като САЩ ?

Балистична траектория е пределно ясна. Там има точно определена траектория и е достатъчно да изчислиш къде трябва да бъде пресрещната ракета. Колкото по-високо лети, толкова по-лесно се хваща от радари. Дори заради кръглостта на Земята, една ниско летяща ракета, не се засича лесно, защото е зад земната повърхност. А ако е и хирезвукова, може да няма време за реакция, ако изобщо могат да засекат, че се получавало йонен стелт и не отразявало така сигнали. Най-лесно се сваля ракета при излитането, защото тогава като скорост е и най-бавна. В космоса нямаш такива ограничения на скоростта, защото нямаш съпротивление. Например на ракети Бук е много прост принципа, вероятно и при други, облъчва се целта и ракетата следва отразеният сигнал. Ядрените ракети са като ТИР-ове докарващи бойните глави или слайдери. Но и попътно са цел. Дори старите ракети Сатана, са имали самозащити, както и 4 фалшиви глави освен 10-те предвидени за истински. За Сармат някъде говореха че носи 23 ядрени хиперзвукови слайдера с променяема насоченост. Тоест попътно да решат да изменят дори целта. САЩ имат стари ракети, като Минутеман 3 от сушата и Тридент 2 за подводници. Първите от страх от контрол, се изстрелват едва ли не като оръдие и няма последващ контрол. Те са от 1970г.

То щото е неконтролируем този процеск за туй от край време ги ползват за ускорители на ракети и то с хора на борда... А пък ако ми обясниш за какво ти е голяма маневревост на носител, който само извежда и освобождава бойните глави на определена точка, от където те поемат сами...те признах. Може би да бягат от куршумите на някой муджехидин де гърми по всичко у въздуха ли или що?

Aко всички си изстрелят ракетите ще стане голямо мазало.Който е оцелял ще трябва да бяга в Африка щот там не ги броят за опасни и ще бъде единствения оцелял континент.

Да бе извънземните ще им позволят да им бастисат проекта - Земя.

Има един сериал "На брега" ето там се говори за света след ядрена война. Финала е доста интересен и "нехоливудски"

Долитат преди да ги чуеш и ако ги чуеш ще е вече късно!

Значи ако лети по балистична траектория, но накрая падне другаде се води хиперзвукова. Иначе си е балистична.

Точно такива са руслямските и китайските уж хиперзвукови оръжия. Проблема е че като мръдне главата и ракетите им отиват на десетки километри встрани от целтая, ако не се разпаднат. Но ги обявяват за успешни опити, ако отклонението е под 10 км. Затова и дават само изстрелване на ракета, но не и попадение.

Троле, не съм ти искал мнението!

Тогава не пиши, бе тъпак. Никой не го интересува какво си разбрал или не.

Джуджака сигурно се е насрал от страх в бункера!

за такова нещо Северна корея или Иран щяха да са спукани от санкции

Това са най-обичаните от запандяците двойни стандарти!

Абе тъпаците, явно не знаете защо са санкциите, ам не се спирате да пишете глупости.

Осветли ни, умник!

Северна Корея и Иран разработват ядрено оръжие, като Иран официално заплашва да унищожи Изрел, а Северна Корея официално заплашва Южна Корея, Япония и САЩ, като отказва мирен договор. Северна Корея е и тоталитарен режим и изстрелването на ракети зависи само от един ненормалник чиято цел е единствено да запази властта си, нищо че народа гладува в голямата си част, но пък нагло иска хуманитарна помощ от същите тези страни. Франция има ядрено оръжие много отдавна и е постоянна членка на ООН. Преди години в ООН е постигнато съгласие за неразпространение на ядреното оръжие и има споразумение-забрана за извършването на ядрени взривове, точно това обаче прави Северна Корея.

Сега ще изгонят ли американски дипломати за шпионаж?

САЩ създават първите свръхзвукови ракети още 70те години на миналия век! Пършинг! После руската тролоферма оспами Интернет с някави фалшифи новинки за невероятното ново руско оръжие! Голем смех беше!

Да, бе, да... те още преди 70-тне бяха кацали на Луната... знаем.

Ти между свръхзвуков и хиперзвуков правиш ли разлика дебил?

Правя! Всяка скорост над тази на звука, смешно копейкаджийско лайнце!

Свръхзвуков е до 5-6 пъти скоростта на звука. Хиперзвуков е от 7 до 20 пъти скоростта на звука. На практика всяка бойна глава на балистична ракета е хиперзвуково оръжие, но не е управляема в атмосферата. Има и квазибалистични ракети, които летят по-ниско на 40-50 километра, поради което са за по-близки удари.

Хей, историка, Пършинг са създадени от фон Браун! Ако не са го били откраднали от Нацистка Германия, САЩ щяха да видят Пършинг ницки!

Толкова години след смъртта на Вернер фон Браун, не можем да избегнем ракетната технология за преодоляване на земното притегляне. Явно само при мащабен военен конфликт технологиите бележат истински скок.