Франция тества най-опасното си оръжие

Париж изпробва подводна междуконтинентална балистична ракета, способна да носи ядрен заряд

Обратно в новината

Коментари - Франция тества най-опасното си оръжие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като видях заглавието и нямаше как да не отворя статията! И хоп - черно дилдо! Или само на мен ми прилича на такова?

Черното френско дилдо си е опасна работа, в Магреба и подсахарна Африка са си бастунлии :-)

НАТО, респ. световните производители на оръжие от НАТО, много успешно жонглират с военната заплаха от Русия. За да оправдяат собствени си амбиции на този пазар. Границата между това да произвеждаш за да "сдържаш" противника и да произвеждаш за да продаваш е много тънка. Затова с тази статия озаглавена "опасното си оръжие" те просто бламират миротворството си. Защо оръжието на Франция, една военна сила (вкл. ядренна) е наречено ОПАСНО ? За кого ? Нали е за защита ? Как тогава очаквате да реагират тези, за които е опасно ? Не застрашаваме ли самите себе си с подобна неспираща "надпревара във въоръжаването" ?

На първо място да кажа: не слагайте интервали преди препинателни знаци. Или изкарайте 3-ти клас отново. Относно НАТО: ами и ние сме в НАТО. Това са и нашите интереси. Хайде спрете с тези псевдо-русофилски настроения.

Защо? Защо сме в НАТО? Кое му е хубавото? Познавах лично ст.л-т (посмъртно) Саръев, загинал преди 15 години в Кербала. За какво???

Моите уважения към ст. л-т Саръев, но кой го е записал в армията и кой го е пратил в Кербала? Тези мисии са по желание. НАТО ли му е виновно? Целта е образно казано, като на тримата мускетари - "Един за всички и всички за един". Това е военен съюз. Нападнат ли един член на съюза, всички членове го защитават. Така и слаба страна (като България) е защитена от по-силна във военно отношение.

Чета аз "Франция използва най-опасното си оръжие" и реших че статията е за поразголена френска девойка носеща нов сорт миризливо сирене ... Това мен лично би ме изкарало от строя за дъъълго време ... особено ако има и грозде ... и вино ...

Те са се целили в Куба, ама не са я достигнали.

И НИЕ СЛОЖИХМЕ В СНАРЯДИ слабо радиоактивни отпадъци. Чак на шестия ден четириногите започнали да падат при експеримента. Въпросът е до тогава армията ще удържи ли ?

Тия ядрени ракетки не знам кой плашат, най много да стане беля с тях

мужиците нямат никакъв шанс срещу икономическата и военна мощ на Запада

Държава, която не може да зашие две ластички за парче плат ли е икономически мощна? Помниш ли, как започнаха да си крадат маските една на друга? Апропо, САЩ имаха 1000 пъти по-голям военен бюджет от нас, но им съдрахме задниците от обичане. Ние ги обичахме, а те в екстаз крещяха "бюджетаааа, бюджетаааа".

Франция икономически е високо и в страни от Русия. Русия копаят диамантите и златото с багери, и имат чудовишни количества природни залежи нефт и газ - е тва им е икономиката, и пак са зле. Мизерници.

Ракетата на французите можете да я видите във филма Отново в Сен Тропе, как Луи дьо Фюнес се справя с нея с вилица за скариди -ха ха ха французи и оръжие, дето Хитлер ги превзе за седмица.

аве що така тая ракета нещо отива към стожерите на демокрацията САЩ? лошите комунисти не бяха ли в обратна посока?

Щото ги нападат, даааа. Отде ви изравят бе.

да не стане грешка, де, че да им се отвърне на теста

Там, където са Европа и САЩ, там са Канада, Япония, Южна Корея, Австралия и много други са красиви и свободни страни. Там, където е смехо-държавата русия – там са Венецуела, Куба, Зимбабве, Северна Корея, Афганистан, Сирия, Палестина, ЛДНРы, Абхазия и Осетия. И най-смешното е че в Раша в магазините НЯМА нито един продукт от Куба, Зимбабве, Северна Корея, Венецуела, Иран, Палестина… Няма нито една страна в света, която да живее добре, благодарение на Русия. Русия носи на света само бедност, разруха и смърт !!! Вопросы есть?!

ей тоя коментар го пускаш под всяка новина 'копи-пейст", колко ти плащат за брой?

Концентрирай се над съдържанието на коментара му, не се напъвай да остроумничиш и да му щракаш минуси.

Не и за България. Апропо ти какво си мислиш че изброените от теб страни са много совобдни ли? Не чак толкова. Във Венецуела руснаците се борят за влияние, в Куба нямат почти никакво, всъщност Куба е под обсада и държана в бедност от щатите, Северна Корея е защитавана от Китай. Афганистан са щатска марионетка, Сирия е разделена и благодарение на руснаците не бе етнически прочистена. Палестина :) ти сериозно ли? Слезте малко на земята и се спрете с повтарянето на мантри. Русия може и да не е най-богата страна на света но е успешен противовес на щатите. Ако не беше комунизмът и Русия Европейския съюз нямаше да съществува, нито Европа щеше да бъде такъв соц. рай.

Най-смешното е, че в България има много руски продукти, но американски почти липсват. Част от нещата които казваш, са просто защото са далеч географски. При подкрепено правителство от СССР в Афганистан, например от там съм попадал на модно ревю. Ха сега си представи, като американците са там! Повечето държави които изброи, са сринати основно от САЩ. И не каква заслуга имат някои, а кои ги сриват.

Що за глупост: "Франция е ядрена сила, а според Федерацията на американските учени (FAS) Париж се нарежда след Москва и Вашингтон по броя на своите ядрени бойни глави." Преди някоя година класациите по брой ядрени глави бяха поред: Русия САЩ Пакистан Китай Индия Франция Великобритания Израел Северна Корея Странно Пакистан по бройка е нагоре, но нямат далекобойни. Те са в конкуренция със съседите Китай и Индия и имаха около 200-300 ядрени глави. Много пъти по-малко от Русия и САЩ, които имат договор за оеднаквяване на броя на активните глави. Иначе като развитие на ракетите трябва да са подредени по мое наблюдение от чувано: Русия, Китай, САЩ, Индия. Великобритания уж ползва същите Тридент 2 като САЩ, но САЩ поне тесваха неща за глави. Трябва да се подчертае, че Франция и Великобритания изостават много в развитието и други ги изпревариха, макар да си обновяваха и ядрени подводници по разни решения. САЩ също го бе зарязал, но са принудени пак да почнат.

Червена Кучка лае от зори, а керванът си върви и от злобата голяма от устата капе пяна диагнозата е ясна кучката червена е просто бясна, а глутницата много гладна затова е толкоз гадна всеки умен туй го знай то не става само с лай!` Да си русофил значи да подкрепяш КРАДЦИТЕ, УБИЙЦИТЕ, отровителите, Асад, да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения. Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение. Я колко мършляци, основно руски помияри, са се наредили на барикадата да плюят и да пророкуват краят на най успешният съюз в човешката история - ЕС ! И всичко това само защото "лошият" ЕС принуди "добрият" Газпром да намали цените на газа за Източна Европа …. Жалката руска пасмина прилича на лисицата, дето вървяла след коча в очакване, но накрая разбрала: "И на коча мъдите се клатят, ама не падат!"

аве ти нещо да не си падал на главата си като малък или си просто малоумен по рождение, кви са тея глупости които пишеш ве? хаха

Пълен урод.

Кое не хареса? След като САЩ заявяват, че трябва да догонят Русия и Китай в ядрената сфера и за хиперзвуковите ракети! Това значи ли, че тези в САЩ са русофили? ;)

Извинявайте, този със стихчетата го изпуснахме от 4-та стая на Карлуково и сега го виждаме в нета.като го изтърве дежурният санитар и сяда на компютъра да пише глупости - не му обръщайте внимание ще пратим дежурния санитар да го прибере и напляска по дупето дето е бил непослушен. През 1989-та пуснаха всички луди от лудниците, станаха "демократи" и сега не можем се справим с тях.

Ще се забучи право в гъзъ на джуджето путкин

Бих повярвал повече че са изтреляли ракета пълна с френски минетчийки които убиват смъртоностно противника от изтощение..

А защо никой не им се кара?

Не че нещо, ама на картинката ракетата не е излетяла от северото крайбрежие на Франция. За другото - ако се стигне до това, Франция и Великобритания да използват ядреното си оръжие... Пази Боже!

Смяташ, че москалското е по-качествено ли? НАТО превъзхожда россия дори и без САЩ. Това си го признават самите мускали. Превъзходството е не само по брой, но и като качество!

всичко до тук добре, сега остава да тестват и някой французин в случай на овйна да натисне копчето, а не да двигне бял флаг

Не са много различните от французи влизали в Москва, аман от глупашки врякот.

Червените фашистки кучета си лаят, а керванът си върви. Жалки са руските подлоги в безуспешните си мъки, с които никога няма да променят НИЩО. Единствено губят и без това от ограниченото си количество мозъчни и нервни клетки. От вас руски мърши НИЩО НЕ ЗАВИСИ. ВИИ СТЕ ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛА. Защо хленчите и рИвете бе путински помияри ? Вашият китайски идеен другар Мао Дзе Дун имаше само една умна приказка: „Когато врагът те такова, не шавай. Колкото повече мърдаш, хем по-голям кеф му правиш, хем ти влиза още по-навътре“. Така че не мърдайте и не грухтете от кочината си… Вие правите точно обратното, и то пред целия български народ.

всичко много хубаво ама като ги знам франсетата, при евентуална война, най-много войниците им да обявят стачка за по-добро работно време :)

Мнооого духовито.

ЗАЩО ГЕРМАНИЯ НЯМАТ ЯДРЕНИ РАКЕТИ? НЕ Е СПРАВЕДЛИВО - НАЙ-УМНАТА НАЦИЯ, ДА НЯМА ТАКОВА ОРЪЖИЕ!

Защото цяла Европа почва да се изнервя, когато немците почнат да се въоръжават... Сега много хора се изнервят и, че не немците не харчат достатъчно за оръжие, ама няма как да угодиш на всички. На мен лично ми харесва, немците да не харчат прекалено много за оръжие.

Япония и Германия имат забрана след Втората световна война да притежават определени оръжия и оръжейни системи и това е причината. Въпреки това двете държави са "асоциирани членове" на ядрения клуб заради огромния си научен, технически и финансов потенциал. Смята се, че Япония може да създаде ядрено оръжие и носител за осем месеца, а Германия - за година стига да поискат, но и двете страни са декларирали отказ от оръжия за масово поразяване.

Ако двете страни нямат всичко, включително и планове за поточни линии със запазени терени и няколко склада наоколо със ненужни "материлаи", ще се учудя много.

в ядрените оръжия могат да се ползват много видове ядрено 'гориво' като се мине от обикновени куршуми с ядро от някакъв радиоактивен отпадък от някоя АЕЦ, мине се през някакви обикновени бомби, наблъскани с радиоактивен боклук и се стигне до всякаквите видове бомби с чисто радиоактивно вещество, с или без 'подгряване', с или без 'допълнително гориво'. Общо-взето и 2те държави имат силна и модерна ядрена енергетика (поне 4-то поколение АЕЦ), така че използването на ядрени боклуци в оръжията им е въпрос на 1 заповед и камиончетата да тръгнат в друга посока, а после фабриките да се заредят с новия компонент при едикой си стадий от производството. Месеци? Едва ли. Седмици, не повече. Но, за чисто ядрено оръжие трябва обогатител, центрофуга, други материали. Ох, ама нали не забравяме действащите модерни АЕЦ? Защото и те ги искат същите неща. Да, там може да отнесе месеци след заповедта. Примерно докато тук се събудим и се огледаме, те ще са произвели по няколко такива оръжия, ще са ги тествали и ще са унищожили това-онова.

пффф, (да беше се научил, че там където си сложил първата дума от мъдростта си е мястото на което се подписваш), това му е на ядрения материал, че много лесно се контролира и инспектира. Трябва някой нарочно да ги остави да правят нещо за да го направят, нали има IAEA, safeguard section и т.н., така стават тия работи.

Преди 5 г заводите КРУП произведоха а ГЕРМАДИЯ ДАРИ на ИЗРАЕЛ ДВЕ ултрамодерни ядрени подводници от класа на френските и руските носители на ядрени ракети. Германия още плаща репарации за някакъв "холокост" и въпреки това по цял свят искат да се ползват от нейните икономически достижения положени като начало при Хитлер "Volkswagen" и "Siemens". КРУП и ВМW бяха гръбнака на хитлеристката икономическа мощ. 12- цилиндрови BMW мотори са сърцето на хитлеристките летящи чинии. Тогава, Хитлер построява първата икономика в Света само за 6 години. С уникално работливи германски народ. В България 30 г ПОБЕДИТЕЛИТЕ се бият през ръцете за комисионни.

Германският национален съвет по сигурността е одобрил продажбата на подводници, способни да носят ядрено оръжие, на Израел, предава иранският Press TV. Продажбата, чиято стойност е 1.5 милиарда долара включва три подводници клас „Делфин“, които ще бъдат произведени от германския конгломерат Тисен Круп. Всяка от подводниците ще бъде способна да носи до 16 торпеда и балистични ракети за изстрелване от подводници (SLCM), които имат обсег 1500 (а не 10 0000) километра, и могат да носят ядрени бойни глави.

Защото ... Германия и Япония са виртуални ядрени сили. Т.е. имат всичкото познание, технологии и материали да направят ядрени оръжия до една година, ако поискат. И двете са доволни да нямат такова, а да си имат приятели с такова. Германия даже има способност и договореност да използва американско такова в авиацията си. Япония и това не иска, заради голяма вътрешна съпротива.

Не знаехте ли?