Гърция става глобален клауд център с инвестиция от Microsoft

Американската корпорация ще вложи 1 милиард долара в страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Атина е най-големият град в региона, най развитият, нормално е да е там. София е малък град, и не особенно привлекателен, колко компании ще отворят регионалните си центрове тук. Освн това изглежда основният клиент на центровете ще е държавната администрация, ние какво направихме с електронното правителство?

Клаус, няма такава дума в българскя език. Облак, облачен (,казва се прилгателно), драги неграмотни журналя.

Това е политическо решение. Освен това Гърция има стратегически по-важно географско положение...

За кого - за Майкрософт ли?

У нас корупцията е огромна. Голяма западна инвестиция включва още 10-30% рушвет на управляващите(не зависимо кой). Отделно местните власти и те си искат своето. От началото на прехода си е така. Елита си е от тогава и нищо не се променя за това няма западни инвестиции сериозни а най големите бизнеси са руски и не плащат данаци

Всички големи инвестиции пропускат България, а на журналистите не им прави впечатление. А вчера раздаваха наградите "Джон Атанасов", за да може бедните и глупави българи да се гордеят с емигрантите. България е 14 години член на ЕС, а Фолксваген започна да прави завод в Турция. Сега и Майкрософт ще инвестира в Гърция и забележете - Украйна! Ама то явно привличането на инвестиции не е като кражбата от еврофондове...

Как да инвестират в СОФИЯ/България след като в недалечно бъдеще територията на страната ще се превърне в демографска пустиня. Защо? Подобни центрове НЕ се правят в съседство с основни АДМИНИСТРАТИВНИ центрове от съображения за сигурност. Ама защо така? Това са световни практики. Попитайте застрахователите и "отровното трио". Автоматично София и Пловдив са извън класацията.

Споко, центровете ще са там, съпорта ще е тук. Гърците ще прибират разликата в цената. Всички са доволни.

Е няма как всеки да инвестира в БГ, хората си гледат техните интереси не нашите. При все, че всеки ще може да работи от всякъде и този процес е стартирал няма да има толкова значение кой къде инвестира.

Не знам за друго, но оглаждането на дейтацентровете ще име по-изгодно в БГ :D :D А пък на на снищо не ни пречи да си купим по една къща в Петрич и всеки ден да ходим на работа в Гърция :D

Щом и ние можем да си направим това заключение, представи си какви повече предимства имат "маляките", че от Майкрософт да решат там да изградят този "клауд център". Единсвеното лошо в този случай е, че сме толкова жалки, колкото не можем да сипредставим. Само се бием в гърдите, че сме измислили какво ли не и колко сме велики. Всичко можем да правим и сме толкова много способни. Реалността обаче не връща на земята... Ставаме да пием РИКИьЯ и да си приказваме на маса как бай Тоше бил велик пълководец и ако не беше да го махнат едни лоши хора, вече щяхме да сме колонизирали Марс отдавна.

Света се мени и не в наша полза. Оня ден гледах топ 20 държави с най много медали от Олимпиадата по Математика от 1959г до сега. България е 8-ма! Гърция и Турция ги няма. Но докато ни западахме последните 30г, те дръпнаха. Сега Микрософт са в Гърция а Турция сглобява Ф16, дронове и смята да прави 5-то поколение изтребител. Ние шием седалки за коли и имаме кол центрове.

А всички по-умни работят и живеят в чужбина... А в същото време България 30 години няма дългосрочна стратегия за развитие, а краткосрочната е една и съща - да откраднем каквото можем за 4 години, защото после ще дойдат други.

Гърците фалираха Европа, Майкрософт са следващите.

България копае дъното!

не бе биткойни

Ние пък ще си отваряме държавни бензиностации..... да умрат от яд А ако разберат, че и въглища ще си копаме....

Лоша новина за БГ.

просто виждаме реалността. Гърция имат добри университети. Вече се водят една от най-добрите дестинации за ИТ. ....... България..... 25-та от 27 страни в ЕС......

Не е вярно, България може и да е на 25 място но СОФИЯ е преди Атина! Със скоростта за домашни потребители и ред други класации картинка е същата.

А какво стана с нашия хипер-кантифлюр, пардон ... компютър, дето нямаше втори кат' него в света?

Защо така? Нали България е люпилня на ИТ специалисти?

И люлка на корумпирани политици и магистрати.

Ти от околовръстното на София по далеч ходил ли си?

Не познавам нито София, нито чужбина. Аз съм в Долно нанагорнище, копам компири по съвета на вожда към ИТ специалистите.

Маляките и високи технологии, е такова животно нема. На тях най-хай тех постижението им е магазина на Плесио :)

само дето половината линукс кърнел го пишат гърци.... Имат доста яки университети. Ако беше отишъл и на една компютърна конференция в Европа, щеше да знаеш, че след Германия, Франция, Великобритания и Швейцария са Гърците.....дори най-интересно е, че най-тежките презентации са обикновено гръцки.......чак подир тях са испанци, холандци, естонци, румънци и всякакви други.....а ние сме някъде там към 25-то от 27 места в ЕС ........