Германия обяви търг за 5G мрежа

98% от домакинствата трябва да са осигурени със супер бързата мобилна мрежа до 2021 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

официален Берлин беше поставен под натиск от Съединените щати да не използва техника на китайския производител Хуавей те немците вече са меки китки - доказателство Мути Бабцур Меркел като я подслушват "партньорите" (еех къде са тия времена дето месенрите ги сваляха кат круши над океана) мълчеше като насрана....пък освен Хуавей кой ще я прави тая мрежа може би адвокатска кантора Хапъл?)))).

Не е лошо да има иновации и те да се имплементират. Лошото е когато с новата технология се опитат да ти дигнат цената на услугата, щото не нам какво си ... Ще видим какво ще излезе, ако не пипат сегашните тарифи е добре, но пипнат ли ги ще си проличи че всичко е пак за пари и да оберат потребителя като му предложат нещо ново

Германия е може би държавата в Европа с най-лошият интернет! Липсва в цели региони, а ефирният е като едно време при диал-упа, където картинка се зарежда на линийки. Преди за най-добър интернет се водеше в Естония. После май Латвия или бе Литва. И трета бе България. Въобще страните от бившият източен блок бяха с по-добър интернет от западняците. ;) В Германия проблема е, че е бизнес неизгодно. Супер скъп е. И на всичко отгоре го следят и ограничават. Ограничават достъп от държави. И глобяват за пиратско теглено съдържание. Изискват и огромни логове (текстови фалове със статистика) на обръщения за 2 години. Така може 1 лог да е от терабайти. Само заради това се изтеглиха фирми от там.

Мрежовата карта на компютъра (вградена) е 100 (сто) МБ/с. Ако ще и да направят скороста 1 терабайт за секунда - все тая. То е като ВИК. От едната страна кранче 1/2 цола. Даже и да си сложиш водомер 5 цола - все тая.

то иде реч за мобилни устройства, а вградените "карти" на компютрите от много години са по 1 гигабит/секунда. за по-джиджаните десктоп компютри вече са по 10G. Прочее голямата далавера от мобилните технологии 5G са не толкова скоростта, колкото поддържането на свързаността на повече мобилни устройства в рамките на клетката. Щото ще се съгласиш, че и в момента 4G поддържа скорости, с които да гледаш видео с висока резолюция на мобилно устройство. Сега целта е да се умножат устройствата, на които да може да се гледа.. И по-висока скорост не е чак толкова необходима.

Сега целта е да се заърти някаква далавера, да се разпределят едни мноооо големи пари. За какво да умножаваш у-вата на които да гледаш? Ще си купиш още един чифт очи ли?????

1. Ще си смениш картата. Възможно е дори при бутиковите лаптопи. Или ще включиш интерфейсен адаптер. 2. Никой не обещава, че целият 5G канал ще е само и единствено за тебе. Тази скорост се ползва споделено от всички потребители в района на станцията. 3. Я ни разкажи, пиле шарено, за какво ще ползваш връзка с повече от 100MBit? Имай предвид, че за разлика от Германия, където за пиратство се налагат макар и големи, но глоби, в България (да благодарим на Иван Костофф) е предвидено и наказание по НК - държавна издръжка.

Заеби тъз работа с полза за потребителите. Пълна измишльотина!