17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направо да изкопаят един ров до мантията и ще се греят на воля

прости германци -термос правели, мерцедес правели,бош превели.......... а вовата има сармат и всичко може да разруши..

По-известен като резервоар за газ

за 80 милиона германци колко "термоса" общо ще са нужни?

Ся чакаме и огромна кафеварка, за да може берлиначни да имат поне топло кафе, като им резнат тока през зимата :)))

15%

Ама тия са супер нахални. Дали този термометар ще издаржи на удар от Сармата?

Тока в Германия няма да го режат. Отоплението(което включва и топлата вода) е проблемът. Но би било перфектно немците да поседят една зима на студена, че да се откажат от зависимостта си от фалирали и друг вид държави от Третия свят.

Очертава се много интересна зима за всички в европата.

Пенделска глупост след глупост, мила моя, майнольо. На това му се казва пусни питомното да ходиш да гониш дивото!

вероятно си прав ... дори вероятно надценяваш възможностите на системата ... Това всъщност е без значение! Вятърната и слънчевата енергии са ситуационни. Вятъра когато го има има, като няма - няма ток, слънцето денем я го има я не, нощем хич. Това означава, че в дадени моменти има излишъци от добита ел. енергия, която ако няма какво просто се заземява (изхвърля). Колкото и ефективно да оползотворяваш нещо което иначе просто ще изхвърлиш винаги си на печалба! Само по себе си не е проблем да бъдат изградени достатъчно слънчеви или вятърни или други възобновяеми мощности, за да покрият изцяло енергийните ни нужди. Проблема е че като изключим геотермалната и ВЕЦ енергията останалото е ситуационно. Възникват въпросите: Какво ще правим в слънчев ден при силен вятър с излишната енергия? Какво ще правим ако нощем няма вятър а останалите източници не добиват достатъчно? Отговора е някоя смехория за съхранение на енергия подобна на този термос.

Много по-умно е да не правиш никакви иновации и да гориш газ и въглища, докато свършат. И после да се върнеш в каменната ера. Най-хубаво би било ракетите да завалят и тук. Тогава русофилската из*мет ще е най-доволна и даже ще иска още.

Аз не мога да разбера какво толкова всички реват за тая газ, особено за отопление, а не за производство. Зимата, обличаш си терличките, жилетката, елечето, кожухчето, и всичко е точно. На студено се спи по-добре. Завиваш се с юрганчето, под юрганчето чешеш сливата на жената, и проблеми никакви. Веднъж в седмицата в градската баня, която така или иначе работи, че да не се вмирисваш ептен като пор. И всичко е точно. Газ, газ, та газ. Баба ми и дядо ми преди 1944г все с газ се отоплявали, и живяха по 100години, и бяха щастливи до последно.

браво. ако е вярно преведена статията то това са глупости на търкалета които гарантират източване на милиарди. и при сега съществуващите технологии може със слънчеви панели да се генерира топла вода през лятото и малка част през зимата. а и никой тук не казва за цената на изграждане на такава инсталация - панели, тръби, труд и т.н. и сега никой не може да ви спре да се отоплявате през зимата с панели за топла вода, само че цената на таква инсталация ще е толкова скъпа че......обезсмисля всичко. другото е новото строителство да е топлоизолация поне 30-40 см, но пак стигаме до цената

Баба ти и дядо ти са се отоплявали с дърва, не с газ. Хайде пробвай да отопляваш цял Берлин с дърва.

зимата панелите рядко виждат слънце и за по-кратко време когато го видят. Хич не мисля, че тоя "гигантски" термос ще допринесе нещо но нека не съм прав. Най-малкото трябва да построят стотици такива термоси.

Строят един огромен уй! Ще мръзнат като кучета.

Kliment

и циганите са много добри в рушенето и за това все в мизерия живеят

Рашистките текстописци по форумите са в атака . Друзя , утече ви великият незаобиколим газодоставчик за Европа , става най-обикновенна комунална фирма в рассията . Колкото и да се напъвате да сте оригинални , не ви се получава ... Скоро и гнъстта митрофанова няма да е тука за да и се радвате на мудрите ... У лево и потапяйте ... За завършек нови два товара втечнен пътуват за България !!

Някой явно послъгва, да правят тогава 10бр. и да си решават проблема. Все пак не нещо супер мащабно. Явно искат да позамажат нещата, но това ми изглежда доста жалко.

Уйде руската газ у барата

Сакаш да кажеш че Путин има нещо общо с манго --прав си

Утрепахте рибата , благодаря за забавата. Газ е ясно че няма да има за Европа, защото защо да има. Така или иначе си имат термос те няма какво да ги мислим. Луда работа.

Тази новина защо не е враздел "Безумни идеи?

Чета коментарите и не спирам да се смея на идиощината по нашите географски ширини. Ако немците са решили да построят такова съоръжение, значи отдавна са проучили всичко, включително и рентабилността му! Няма нужда си губите времето пишейки глупости.

Съвременните немци не са точно като предишните

Това дали пък не е с пари от някой евро-проект ? Колко милиончета изпапкахте ?

Браво на немците! Поредно доказателство, че демокрацията движи прогреса. Не случайно има стара евроатлантическа поговорка "Сиромах човек - жив дявол!" Това при ватните простаци от руслямска държава никога няма да стане. Тях още не могат да ги научат да си затварят прозорците през зимата и да не гребат в буркана с хайвера със супена лъжица.

Това е добра идея, но много по-добре е да ползват слънчеви колектори и директно да затоплят водата без да минават през електричество. Разбира се вятъра ще минава през ток и загряване. Понеже един тъпак надолу питаше за КПД на системата - КПД на на слънчевите колектори е 94%. Значително повече от това на ТЕЦ на газ. Разбира се че подгряването няма да е 24 часа,но и 10 часа, дори облачно време, са достатъчни. Натам вървят нещата така или иначе. Петрола и газа са ограничени ресурс и единствено могат само ценово да растат, докато свършат. Докато такава система е "вечна" и с изключително ниски "производствени" разходи в пъти по-евтино от затопляне с газ.

Китайското менте пак плямпа тъпотии. 90% от Руслямците не са близвали черен хайвер през живота си. В жилищата си стоят с кожуси докато газят до колене във вода и лайна. Всъщност Руслямска държава е нищожен производител на хайвер. Все пак китайското менте проумя че това там са руслямци

Затова ли германците прожектираха по талавизора клипчета, как да се топлят на свещ и да стоят с кожуси и одеала вкъщи?

Кой за каквото си мечтае.

Я направо да вадят кюмбетата тип "циганска мечта" и мангалите за шиш-кебап. Нашите мургави сънародни/чки ще им покажат как се палят, а турските германци ще помогнат в печенето на агнешкото.

Гледам бая възторжени отзиви. Пляскат, скачат, браво и т.н. А прочетохте ли какво пише? Това ще захранва 10%. Само 10% от потребителите. 10%. Останалите? На дръвца?

Това дето го казваш е добра идея, но защо не пробваш тая зима да не се отопляваш вкъщи. За хората от 20 до 50 може и да става, но какво ще правят малкте деца, бабите и дядовците, инвалидите, болниците и разни други такива.

Направо да сипват и веро вътре, хем чиниите да измиеш, хем да се изкъпеш.

Ще си построят още 9 ако им трябват, като имаш технологии и специалисти можеш да си построиш всичко. Като нямаш... даже и нефта от земята не можеш изкара, даже безкраен да е

Аз пък си направих едноместен термос за зимата. Смятам да се женя, затова догодина ще си напряв двуместен.

Чайник е решението, мега чайник.

Тая година зимата, като ходиш за нещо до магазина, ще ти дават безплатно немска каска, или ушанка на изхода. За да му е гадно на Путин....лицемерни германци...

А друго е, да знаеш да го изкараш, ама да седиш и да се облизваш като цигане пред сладкарница, нали? Щото точно в това положение ще изпадне Германия, а благодарение на обня бабоеб Макрон - и Франция, която принципно е 100х по-добре от Германия във всяко отношение.

Верно ли :)))))))))))))))) Аз немска ТВ и радио не съм слушал и гледал от години, горе-долу откакто започна пЛандемията... Това би било много забавно, може ли линк към някое подобно клипче, дет са пускали, ще ми е забавно да го видя :))))))))))))

"Вечна" такава система няма. Това важи за късият живот на соларните батерии също. Отделно огромни площи са заети с тях, което направо е глупост. Има живот на панелите и материалите, освен това различни допълнителни негативни ефекти, като запушвания, и т.н. Вечна система е Природата, която човек се опитва да унищожи, и сече дървета като ненормален, които произвеждат кислорода, който всички дишаме.

Да, лицемерието, и желанието за печалба за жалост са взели връх, като движеща сила там. Все пак да се надяваме, че това нещо изобщо ще влезне и в тестов период, па макар и за 10 % от населението на Берлин. Защото на мен ми прилича на поредната огромна кражба на ресурси и средства. Ако имаше такова нещо смисъл, щяха да са направили до сега хиляди такива, за да плащат по-малко за енергийни ресурси - немеца е стиснат като цяло, и цент повече няма да даде, ако има как. А те имат иначе разработки от ВСВ, които не са достигнати все още от повечето други нации.

10 % и то само за Берлин в другите части на Германия нама ли домакинство.Каквото и да правите ще умирате от студ и вече 200 завода не работят.На добър път.

Термуса не знам дали ще помогне,ами събирайте стари автомобилни гуми ,че ще ви трябват таз зима.Може да изпратите делегация на опит при братята цигани за опит.

Русофилите не виждат друг свят извън матушка в която никога не са ходили и няма да отидат.

Много малко логика намирам в тоя мега-термост, но както строим мега-батерии, защо пък да не правим и други гига-глупости.

Още един умно-красив. Човече, ти и сподвижниците ти сте болни. Каквото и да се коментире, на вас все Русия ви е в главата.

Усвоили са едни пари