Главният учен на OpenAI пита дали да направим богоподобен изкуствен интелект

Иля Суцкевер е един от основните двигатели на развитието на машинното самообучение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Никога не се доверявайте напълно на една идеология. Тоталитаризмът е лош" Тоталитаризмът бил лош! Ами тогава направете независим интелект, че да ви гледаме сеира...

Или не искаме да си отговорим на въпроса: Кои сме всъщност, защо сме такива. каквито сме, т.е. чувстваме, мислим, действаме - свободната ни воля не е ли само илюзия, , част от "проекта"?! - а сме тръгнали да разсъждаваме за AI. Кой на практика управлява този свят и определя човешката същност и съдбата на човека?!

В големите Китайсси мегаполиси е мъмезен Изкуствен Интелект СЪДия койно издава ПРИДЪДИ на креминално проявени

Ама като започне да се грижи за нас,да не се сърдим като ни забрани да ядем повечето от произведените от нас хранителни стоки,които са вредни за нашия организъм.Хапнеш чипс и бой по кратуната,пийнеш кола и пак бой,изядеш един кренвирш и пак бой,че то тогава ще бъде по зле от затвора.

Богоподобен? Ама за кой Бог става дума? Щото аз знам за поне стотина богове. Някой са пичове, други са вкиснати и зли, трети са егати развратната пасмина.

Да пита папата.

"Да сътворим човека по Наш образ, по Наше подобие" - казал библейският Бог ... И сътвори Бог човека по свой образ и подобие ли? Не! Човекът сътвори Бог по свой образ и подобие !

Че баща ти те е сътворил! Човекът е един биробот - от най-фините, но все пак сътворен. Тепърва предстои "пробуждане" и всякакви мокри сънища за изкуствен интелект ще изчезнат. (Проблемът е в "душата", т.е. онова, което наричаме божествена искра. Това не може да се репликира. Вж. т.нар. "сиви" защо са на планетата ни и какво искат.)

... За мен е ясно само едно - Изкуственинят Интелект , е единсветоно нещо, коет може да унищожи "метаморфозата на любовта, наречена КОРУПЦИЯ, ...... но това, което остава неясно, е в чия полза ще бъде това унищожение накрая ..................

Създайте Изкуствен интелект, който да изтреби САМО създателите му и алчната наглосаксонска измет. Тогава самите действия ще го превърнат в такъв, обичащ хората по света.

А бе врякалник ненаврещял се, толкова ли не можа да се научиш да работиш нещо полезно.

Изгони селското от себе си!

От вчера за втори път чета мнение, че тотаитаризмът е лошо нещо. Защо сме прувърженици на доминиращият кандидат за тоталитарен управител на света, знаем кой е той? Светът очаква баланс, а не див доминиращ мошеник крадец от народите на блага и свободи.

Добре че го направихте та и такива чудения да имате. Хората са прекалено малки и незначителни като единици, еволюционният натиск е много по-силен от желанията ни. Не знаем дали еволюционно ни е писано да сме видът направил прехода от въглерод към силиций (примерно), за момента изглежда да е така. Нямаме думата в значима на такова ниво степен.

Направете какъвто искате изкуствен интелкт, но не му давайте контролни дейности, а единствено и само спомагателни. Оставте контрола в ръцете на хората, не че човечеството не е способно да се самозатрие, но да е ясно че го си го е направило то, а не някъде, някой компютър да е взел някакво решение защото виждаш ли страшно много обичал хората...

Най-добре е да е дълбоко подчинен на мен.

"Богоподобен" ?????? Някой знае ли, какво е Бог, че да го копира!? Пълно е с шарлатани, които цоцат пари от идиотите, които им се кефят!

Още едни? Бил Гейтс малко ли ни е? Или държите да е машинен интелект?

Поправка: Още един*

Тоя май не е гледал Терминатор и не е чел нищо от Айзък Азимов!

Алахакбароподобен ли ще е интелекта?

Да си главен учен не е гаранция против изперкване.

Този свят не отива на добре. Не си играйте с неща, които не разбирате и ще излязат извън котрол

Главният учен на OpenAI не е по-велик от Бога.

Бог е един и място за втори няма