Глобална акция срещу имейл измамници доведе до над 280 ареста

Операцията е продължила 4 месеца и се е разпростирала на няколко континента

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия имейли бяха изключително забавни - напр. дъщеря на убит генерал е прикътала някакви откраднати милиони и сега търси почтен човек за да се ожени за него. Или сложна и сълзлива история за банков чиновник, който управлява много милионно богатство на на починал човек, който представете си има същата фамилия като вашата (това по скайп - а там обикновено хората си пишат фамилиите). Та така - бачкаш си рутинната работа и хоп - получаваш предложение за женитба от африканска принцеса ;-)

Далеч не са само "нигерийски писма", които визираш. Всякакъв спам тече постоянно, поради мои особености виждам постоянно какво тече - и да, май леко е намалял последните дни (пак получавам над сто дневно но има периоди и с по 1000+). Абсолютно всичко за което шибаните спамери се сетят, от "Nigerian letter" през напъни за запознанства (разнообразни, стрелят на сляпо), до разни чудотворни изцеления на какво ли не и т.н. и т.н. Не ми е ясно как успяват да излъжат някого но ей гп ало измамниците успяват някак та що не и тия, явно голямата бройка на сляпо върши работа.

Да бе и на мен спряха да ми идват съобщения, че акаунта ми в някакви банки дет не съм ги и чувал временно е блокиран. Значи има смисъл от тия арести.

Там системата е, че дори един на милион да се върже спамерите са на плюс.