Google и Facebook под натиск да спрат рекламите за деца

В Обединеното кралство водят дело срещу YouTube за изтичане на данните на 5 милиона непълнолетни деца

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората с какви неща се занимават, а ние тук драпаме за насъщния и в главата ни е само "ко ши ям?" .....

Всички зверски крадът данни за децата, и правят милиарди от това... това нещо няма спиране. Ще сии купят политици и лобисти, но няма да спре, докато малоумната Европа не спре да слугува на Америка с GDPR-и и тем подобни простотии и не започне да толерира и подпомага европейски ИТ фирми.

.”но и поставя "податливите" младежи под несправедлив маркетингов натиск, се казва в писмото.”. - за “младежите” разбрахме, а нещо за девойките?

От известно време, както в ФБ, така и в Ютюб, получавам таргетирана реклама на чатове за възрастни, сайтове за запознанства, както и откровени предложения за секс срещу заплащане от непознати жени. Отбелязъл съм, че не искам такава реклама, и го правя при всяко следващо появяване на подобна, но те продължават да пристигат. Бях пуснал на хлапето (6 год) да гледа филмчета в ютюб веднъж, рекламката се появила, то цъкнало, и след това се чудих какво да обяснявам на въпроса "Тате, а тая кака защо пъшка? Да не я боли нещо? И защо не се е облякла?"... Очевидно, намерили са си нов сегмент, който плаща здраво... и всичко, пак, е за сметка на нас...