17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех..... Гугъл Транслейт :) Неграмотници....

Не знам само, как се допуска, неграмотници да пишат статии? Гугъл щял да "верифицира"! Какъв е този пълен идиот, който не знае, какво означава думата "проверява" на чист български език! Другата думичка - "оторизация" или казано простичко - "упълномощаване" или "одобрение", в зависимост от контекста... Трагично е!

Какво ще прави Гугъл? Някой не се е сетил да ползва он-лайн преводач и Гугъл ще верифицира, браво че и сайт списвате

Крадеца на данни ще пази от крадци мухахахаха

Не си разбирач момче. Тиква си.

Не бе, пич! Крадецът разчиства конкуренцията!...:-)

Валидация и верификация са различни неща, но в статията са сериозно объркани. Текстът е странен, прилича на буквален превод ("Компанията започва специално да показва на потребителите" или пък "удостоверяване на съобщения на базата на домейни, отчитане и съответствие"). Добре би било текстовете да минават през редактори, които познават както съответната област и термините ѝ, така и българския език.

Това което казваш е вярно, но тотално си закъснял с времето. Текста разбира се че е буквален превод със Гугъл транслатора. Няма хора да се занимават с правилен и коректен превод, защото това струва пари. Този който намира и превежда текста не е специалист в съответната област, защото ако е така, то той няма да работи в дира. Редактори които да проверяват за термините, граматически, фактологически и други грешки няма как да има защото това струва квалифицирани кадри, пари и време каквито повечето интернет новинарски сайтове нямат и не могат да имат. Всъщност начина по който се публикува подобни новини е повече от очевиден: сутрин съответния човек има задача да пусне 10 публикации на сайта. Той намира няколко текста които е получил като новини във фейсбука или са му показани като "новини" докато е отварял напосоки сайтове. Той сваля текста, пуска го през гугъл транслатора и получения резултат се слага в сайта като новина. това е. В края на месеца си получава заплатата и се обажда на маминка че всичко в работа е наред, всички много го хвалят и той е суперзаплатен комютърен специалист. А 'редакторите" за които повечето от нас се надяват да има, си ги има, просто те са насочени в друга област - цензурата. Те проверяват постовет подобни на моите, за поликоректност и при най-малката съмнителна помисъл в посока, различна от партийната, постовете се трият. Това е интернета в мимента: превърна се от средство за споделяне на информация до средство за наблюдение, контрол и насочване на дейността на масите.