"Хъбъл" засне как две галактики се сливат в една

Заснетият обект се намира на 704 милиона светлинни години от Земята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Йеее, винаги съм искал да видя две галактики да се сливат! Благодаря ти хъбъл-бъбал- бий!

Нъбъл трябва да засече потоци от финни прахови частици още преди сливането, а такива няма и галактиките са живи и здрави на мил. св. години от наблюдател абориген. Сливане на ядра е със взрив а тук няма. Голям смях

"Учените очакват обектите, уловени от "Хъбъл", да се слеят в една голяма галактика в рамките на един до два милиарда години." "Сблъсъкът на галактики е станал на разстояние около 700 милиона светлинни години от Земята." Не са се сляли и няма да е много скоро.

Това беше за rman.

Най-вероятно двете вече са се слели в една, но ние тука ще го разберем след известно време. И да ще се сблъскат Млечния път и Андромеда след около милиард ЗЕМНИ години.

Като си нямаш защитен крем, така е !

Заснетият обект Arp-Madore 2026-424 е съставен от две галактики, които са в процес на сливане. Те се намират на 704 милиона светлинни години от Земята. Ама то били 'близо",хващаш влака от гара Перник и директно за обект Arp-Madore.

Гама лъчите са смъртоносни от разстояние поне десетки св. г. Слънчевата с-ма и Земята с животът си, са обречени на гама лъчение от Сириус. Сблъсъкът на слънца е фатален на десетки светлинни години разтояние.