17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами защитете си техника у дома де. Я с DNS 127.0.0.1, или пък с аксес лист - добавя маршрут на прахусмукачката само към ип адреса, от който я достъпвате и това е целият Интернет за нея, а от кой ИП адрес я достъпвате - пишете да речем ключовата дума "прахосмуч" в браузера, като се опитвате да отворите адреса у вас, после рутера, ви вкарва в бял списък и редиректва трафика от ип-то на прахосмукачката към вашето ип. От сега да кажа - не става с тъплинкове, тенди, асуси и други тъпотии ...

Всичко що е WI-Fi може да се хакне. Но пък специално за компютъра и телефона ми използвам VPN и абсурд някой да ме хакне.

посмали малко. Не всичко може да се хакне - оставям ти рутера без парола и пак не можеш да го хакнеш. Защитата на един Wifi не е само едно WPA2 ;)

Всички книги за IT сигурност свършват с изречението: " И той влезе в стаята със сървъра..."

а моите завършват така: "Той се огледа в сървърното, изпсува и каза -м@мка му, тия АП-та не стигат до тук, някъде трябва да има ПОЕ суич, който го играе и вирелес контролер. Трябва ми стълба, за да стигна до него. Ах, каква изненада - ресет бутона е забранен, но ще запоя тука 4 кабелчета към сервизния порт и ще ресетна на дефаулт. И после пак псувни - някой е заменил дефаултната конфигурация със собствена, даже ползва кнок-порт, радиус сървър и двуфакторна аутентикация". Пък вие си хаквайте вирелеси ;)

по този начин се подслушват разговори от разстояние ! Следи се трептенето на лазерния лъч отразен от прозореца на подслушваната стая... Използва се инфрачервен лазер, за да не се забелязва с просто око, а се следи с инфрачервени камери - CCD.... Става дума за ХАК на поредния уред.... Като ти хакнат телефона - ефекта е същия ! .., ама никой не те съветва да не си пускаш нет на телефона... Като ти хакнат смарт ТВ-то... - чуват и виждат какво гледаш по тв и какво си говорите с жена ти докато гледате програми за възрастни...., понеже тв-то е намалено....

Хе хе хе, 90% от имащите телевизори в света са на кабелен интернет. Да ви кажа или сами ще се сетите колко и какви говорителя има в телевизора, как говорител се превръща в микрофон, колко информация може да се пренесе по кабела и все такива неща......айде стига, прахосмукачките ви били проблема. Вече от космоса се снима мравка как пикае вие за една прахосмукачка......

Аз пък знам как екрана на телевизора се превръща в камера. Казва се обратен фотоефект.

екран не може да бъде камера, просто още няма такава технология.

по време на update на ТВ се прецака нещо, и после доста дни съобщаваше при включване че няма връзка с gps-a. (Не знам да има gps в този Тв). После дойде по-нов update и това съобщение се оправи и изчезна.

Е не им стига, че всяка касиерка ни подслушва сега и прахосмукачка. Пробвайте да купите нещо от кварталния магазин до хипермаркета без да кажете гък. Ами няма да можете.

Я жената да чисти не ни трябва такива екстри .

Дано някои си отворят очите:) Не са само прахосмукачките. Същото важи и за смарт телевизорите, смарт устройствата, смарт термостатите (справка: google nest "learning thermostat" - сделка за $$ милион), амазон ринг домашна алармена система, и ще има и още "смарт" устройства за "не-смарт" потребители, всички с едната цел да събират информация, поне статистическа

Най-лесният начин е отдавна измислен и работи безотказно и до днес - комбинация от първата и втората професия, проститутка-шпионин.

тея къде трябва да ги подслушват ... така или инъче ги подслушва държавата ... онези, които могат да имат изгода да ги подслушват ... имат персонал да им чисти къщата ... мен да ме подслушват, ще чуят кошмари в кухнята

Ама не всички са льольовци като тебе. А на бас че не можеш да си купиш такава прахосмукачка!

Истина е ! Аз съм чувала за още по напреднали технологии.Вземат семки от ябълка и им вграждат нано чипове за следене и подслушване.Щом фиданката порасне и стане дръвче и започне да ражда ябълки процеса се задейства.Берат ябълки в които вече има био чипове,потребителите купуват плодовете,изяждат ги и щом попаднат в стомаха батериите на нано био чиповете се зареждат от стомашната киселина и се включват и започват да подслушват какво си приказват хората.Изпращат записите до включен телевизор който ги насочва към телевизионната антена а от там транслация към спътник в околоземна орбита.По този начин ви следят!!

Блажени са вярващите

Тц... човекът е просто идиот, който се мисли за оригинален.

кои са тези 14 глупака които са ти дали плюсове. Толкова ли сте прости че го вярвате това?

Хакерите първо ще трябва да ми купят прахосмукачка робот, за да ме подслушват после...

Интересно! IoT (Internet of Things) както предрекоха специалистите ще стане най-голямата дупка в сигурността, пред която умишлените фабрични уязвимости в рутери и комуникационни устройства ще изглеждат като недоносени ТНТМ разработки.

Много важно, че ще чуят, че гледам Хистори, нали къщата ми е чиста!

е кво ке чуят толка баце - само тъпизми.....сети ли се ?

Примерно кода на алармата/СОТ-а когато го активираш/деактивираш.