Хигс бозонът се превърна в мощен инструмент за учените да разберат природата

Физиците от ЦЕРН Моника Дънфорд и Андре Давид описват основните находки, последвали откритието на елементарната частица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРЕЙ, ЧЕ ВЕЛИКО ОТКРИТИЕ .... ТИ ДА ВИДИШ ....ДО СЕГА НЕ СМЕ ЗНАЕЛИ, ЧЕ "КОИТО СИ ПРИЛИЧАТ, ТЕ СИ СЕ ПРИВЛИЧАТ" !

на колко и какви парчета се разпада една чаша като а изтряскаш зорлем в стената - правилно - триъгълни, четириъгълни, пирамидални, ощърбени пирамидални ....

Четох внимателно, много неща не разбрах, но накрая останах с впечатлението че има голяма прилика между Хигс Бозона и Кики Петков.

Баси яката служба има тоя физика, седи си там в лабораторията, пуска машината да се върти, по цял ден се пичкосва с колежките, накрая изпада някаква частица от машината и става голям откривател.

Баба ми казваше, че противоположностите се привличат... противно на теорията на твоята баба.

И НЕ Е ТАКА ....

Мисля, че не е редно да се използва "открит", по-скоро е експериментално потвърден 2012. Хигс заедно с други физици публикуват теорията си 1964

"категорично не предполага, че тя има спин." - всички елемантарни чатици имат спин - на Хигс бозона е 0

Мдам, всичко разбрах, само не ми стана ясно какво е практическото приложение на цялата тая хава...

Баси логиката, можеш ли да кажеш че Пешо има РУК, ама му е нула сантиметра?

При спина нещата са по-различни - различно е да кажеш, че няма спин и че има спин=0

Журналистическият потенциал на фекални сайтове като Дир ру не стига за подобни статии. Дори и правилно да ги превеждат. Гледайте си циците, силикона, футбола и политиката.

Сега остава въпроса кога ще приложат знанията си, щом са разбрали природата и ще я оправят, че това е като една сцена, където героите от "Теория за големия взрив" се возеха в една кола и колата се повреди: - Някой разбира ли от двигатели с вътрешно горене? - попита Ленард. - Естествено, елементарни принципи. - каза Шелдън. - Аз съм инженер, правя космически технологии, ти за един двигател питаш! - Каза Уоловиц. - Добре, да перифразирам въпроса, някой може ли да отстрани повредата? - попита пак Ленард. - Да не си луд! Това не е совалка, а и нямам инструменти. - каза Уоловиц. - Да се цапам и да прилагам на практика? - каза Шелдън.

А най якото е че дори масата не е ясно какво е. Досега беше някакво парче сплав пазено в комивията по Мерки и Теглилки у Франция ама вече май не е .

Пази Боже сляпо да прогледа .

Dire Straights са го казали, нали - get your money for nothing and your chicks for free. Защо не станахме, бате, рок звезди (или учени от ЦЕРН), ами станахме хамали? Който не може да си ползва главата, трябва да бачкаторства, това е положението.

Това е Големиот Андонов Холендър дето препускат у една тръба хигс бизони ши риче неизвестен брой и праят черни дупки и ако се спука тръбата ши стани мазало

Ти между математическо доказване и откриване правиш ли разлика.

Хигс бозонат е мощен инструмент на учените да точат държавни пари. А ЦЕРН е най-голямата помпа за еврофондове, създавана някога.

Ами в крайна сметка се нарича бозон на Хигс. Хигс е откривателя и той получава Нобелова награда, а не учените от ЦЕРН

То и галошите са се ползвали за ходене, но ти ги ползваш да сереш в тях

Макар и забавен примерът мисля, че не е адекватен. Природата си е каквато е - физиците само разбират как работи. Природата няма нужда от оправяне и ние нямаме никакви инструменти да променяме фундаменталната същност на природата - напр. не можем да направим фотона да има маса или гравитацията да действа по различен начин

Началникът , не ни е дал способности да разберем много неща във времето и пространството.

Фотонът има маса - има енергия E=константата на планк по честотата, а енергията е равна на масата по скоростта на светлината на квадрат.Тоест маса има. Фотон в покой не съществува

То и Голямата теорема на Ферма се води на Ферма, но досега доказателство няма, всъщност наскоро имаше ама Ферма отдавна не е между живите. Теорема без доказателство се нарича лема, неясно защо досега я водиха като теорема. Между откритие и доказателство в общия случай няма връзка

Фотонът няма маса - E=mC^2 важи само за чатиците с маса

Пълната формула на Айнщайн която важи за всички частици е E^2 = m0^2c^4 + p^2c^2

Еееее да е. Добър началник е. Просто не ни дава да знаем всичко

*дал е

До момента не сме и навлезли и един пикометър в разбирането на вселената .По скалата на Кардашев ние в момента сме цивилизация от Тип 0,евентуално след 200-300 години при това темпо ще започнем да се превръщаме в цивилизация от Тип 1 ,ако се екстраполира сегашните темпове на развити ,при цивилизация от Тип 1 ,то след 5000-6000 години като цивилизация от Тип 1 ,ще преминем плавно в цивилизация от Тип2 , пак присъответните допускания и екстраполации след 4000 до 6000 ще се превърнем в цивилизация от Тип 3.До тук е скалата на Кардашев, но Карл Сейгън и Стивън Хокинг я допълват с още три типа цивилизации. Цивилизация от Тип 4 " Ще Извлича своята енергия, материали и информация от всички звезди във всички галактики. Цивилизацията може да се нарече безсмъртна и всемогъща, с влияние върху цели галактики, пътуване във времето, телепортация и мигновено превръщане на материя в енергия. Местене на астероидни пояси, планети и звезди, промяна в линията на времето и промени засягащи универсални състояния на природата, като например гравитационната константа. Способни са на такива еволюционни промени, че ефективно да премахнат смъртта чрез спиране на стареенето и мигновена регенерация на тялото.""Цивилизация от Тип 5 "" Обществата от Тип 5 ще могат да използват ускоряващото се разширяване на Вселената. Същевременно тези изключително развити видове ще могат да живеят в свръхмасивните черни дупки. При предишните стъпала на развитие подобни достижения и възможности са немислими. Цивилизациите от Тип 5 ще разчитат на енергийни източници, които не са известни на човечеството към момента или не сме се досетили, че можем да ги използваме. Те вероятно ще се подчиняват и на неизвестни физични закони.""" Цивилизации от Тип 6 "" Тип 6. Съществата от тези общества ще са сравними с богове – ще притежават знанието, необходимо за манипулирането на Вселената, както им е удобно.""

Даскале, леко да те поправя. Лемата е помощна теорема и има доказателство. Това, за което говориш, на английски е conjecture, а българският превод е може би предположение или хипотеза.

Не ни занимавайте с предизвикателства, а направо кажете как да сглобим фишек от Хигс-бозона.

Няма и да се доближим до цивилизация тип 1. В момента човечеството е в стремителен упадък, а след завършването на зелената сделка и джендър образованието човека ще бъде на изчезване !.

Руснака - объркал си статията. С пропагандата - вън.

Всичко в тази статия е някакъв апотеоз на хигс бозона все едно че чрез него ще открием тъмната материя и още ще проникнем по-дълбоко в разбирането за света обаче не Твърдо не вече 35 години търся тъмната материя като частица И никога няма да я намерят защото тя не е частица. Стига с тези може би ще има пробив и така нататък В този дух тъмната материя не се състои от частици производни на хигс бозона или някакви други там тъмната материя е една хипотеза за да се окомплектова липсващата маса и голямата гравитация в галактиките и около черните дупки тъмна материя няма . Имаш грешен модел на Вселената и на черните дупки поради факта че не се отчита че времето е кръгло тоест кривината на пространството което е изкривено по четвъртата координата времето отчитайки това няма нужда да търсим тъмна материя но до кога ще продължаваме да четем подобни манипулативни статии само провъзгласяващи се за велики открития Времето ще покаже

Е мощен инструмент за Биг Грантс Дрейн.

А по скалата на Кардашиян къде се падаме?

Не е в упадък, а в небивал възход. Това, че западът залязва не е нещо лошо ... Я вижте кнр и рф какви вълшебства творят за човечеството!

На нивото на Кобилкина, сиреч на свирките.