Huawei инвестира в руски процесори

Китайците ще се откъснат от зависимостта си от западни компании

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са договорени търговски сделки, които повечето от вас немогат да си представят за какво иде реч! Китай и Русия не са държави като българия в която ден за ден тиквата се бори да остане на власт и да граби! Руснаците заради разпада на СИВ и Варшавския договор и след това Перестройката загубиха много то производствата и технологиите които използваха! Цели отрасли от науката и икономикат се разпаднаха както при нас, а други изчезнаха! Ще дам пример, преди да влезем в НАТО произвеждахме фоторезистори които бяха на много добро ниво и се търсиха, само че част от материалите се произвеждаха в Русия и Украйна и всичко приключи с това! Никой от ръководителите на българия не се заинтерисува какво се случва с това високотехнологично производство! Та и вие сега дрънкате глупости!

България с малка буква и хвалебствия за Русия! ,,чистник”!

stankow

Боже, фоторезистори ! Произвеждахме матрични процесори, произвеждахме компютри за автоматизация на научните изследвания, вкл. ядрените. Руснаците казваха - добре, 100 бройки, купихме, ама това е само за 4-те ни института, а ние имаме над 100 ... 2 милиона УКВ радиостанции им продадохме. Огромен пазар беше. Но ни го взеха. Дойдоха чичковците и казаха - не руснаците са лоши, с тях няма да търгувате. И започнаха те да търгуват !

Ми нали бяхме гробокопачи на капитализма? Така, че сме си заслужили наказанието.

Произвеждахме копирани от запада процесори и компютри....и то технологии на над 10 години!!! Това правихме, нищо интересно и кой знае какво!!! Да копираш 10 годишна технология не е кой знае какво и сега се прави в България....е верно е не произвеждаме процесори, защото е твърде скъпо да се прави тук, а както знаете няма я завесата, че да сме една голЕма зоологическа градина та да си пробутваме остарелите копирани бракми....

някой би останал с впечатление че китайците купуват нещо което нямат - те че братушките са по напред в тая област. вица е че всъщност те копират действията на китайците стъпка по стъпка....

stankow

Процесорите Елбрус и ОС Алт са руски разработки. В тях няма разни бръмбърчета както във Windows и Интел. Затова китайците ги искат. Сега са приятели с руснаците, могат да ги получат в изходни кодове. От Интел и MS - нали знайш кога ... Китайите пък могат да им продадат завод за пластини. Сега руснаците нямат, правят ги в Тайван. Ама Тайван е проамерикански. Разработките на Русия и производството на Китай се търсят едно други.

Не е заради бръмръбчетата, а заради лицензите....не може да произвеждаш Интел чип, дори и да имаш схемите и възможностите, а лиценците са за определено време и във всеки един момент може ти дръпнат шаутера както се видя....та за това китайчетата са се насочили към нещо разработено и не хамериканско, което е тотална бракма, но все пак тествано и май става....да изкупят технологията (т.е. не да се лиценцират) за жълти стотинки спрямо това и да я усъвършенстват, което струва Интел/АМД/Куалком/Арм и т.н....вероятно е по-евтино да се купи от колкото да инвестира в развой на нова технология....

Ако Hudwei продава хардуер в Русия с инсталиран Алт 8, то автоматично хардуера се смята за доверен, защото самата ОС е сертифицирана от ФСТЭК и МО на Русия. Всичко това отваря до известна степен руския пазар за Huawei

Браво, китайците знаят къде да се насочат, за да ни предложат най добрите продукти, на на добри цени ! Ако не беше комунистически Китай, още щяхме да пишем на примитивни американски компютри отпреди 30 години, с флопи, диск 20 мегабайта, и 100 кила монитор на зелени квадратчета !!

Абе Хихи, без да се обиждаш, случайно дс си луд?

просто е в час

Подкрепям китайците, но си писал явни глупости!

Ако небеше КНР още щяхме да пишем! Душа преди Китай да тръгне ги бяхме изпреварили и пишехме на почти същите компове каквито и в САЩ пишеха! По твоите разсъждения нямаше да има ПЕРЕСТРОЙКА и разпад на соц лагера! Изобщо съществуванетона китай се обуславя от желанието на капитализма да прави луди печалби! Ти по-добре благодари на САЩ за тая му глупости!

Хитро. Товаизречение казва всичко: Нuаwеі възнaмepявa дa лицeнзиpa oпepaциoннaтa cиcтeмa Aлт зa пpoдaжбaтa нa cвoитe ĸoмпютъpни ycтpoйcтвa в Pycия и Aзия. И това за жълти сотинки. Надяват се да продадат поне 2 милиона компютри в Руслямска държава, което ще им донесе приходи от над милиард долара. Що да не похарчат едни 100-200 милиона за да накарат руските балъци да си купят Хуявей и после де си избият парите тройно поне. Като гледат ка Руслямска държава се изолира от ИТ индустрията в света са сметнали, че това ще им донесе приходи. А и Руслямците разправяха, че Елбрусите били широко използвани във военната индустрия. Така Хуявей ще има достъп до всички руски секретни данни, а оттам и китайското правителство, чиято основна цел е завладяването на Сибир. Китайците хитро са решили да се опрат на американските санкции и под този предлог да завладеят първо руслямския пазар, а после и територията. Тукашната мароумна путлерастка сган се кефи на Китай, така че ще приветства такова развитие.

Най-обичам коментари от бг азиатци, които още мачкат парчета вестник преди да отидат в тоалетната. Не ги мисли руснаците, те се оправчт добре и без гурели като теб. :)

дадо , руснаците са ги изолирали . не се самоизолирали. ако не знаеш са под ембарго.

Самоизолирали са се. Никой не ги е принуждавал да правят каквото и да е. А когато направят нещо нередно и бъдат наказани, то това си е по тяхна си вина.

Като е толкова хубаво в Сибир, ти що не идеш там ??

Много скоро Сибир ще бъде с изключително благоприятни условия за живот, за разлика от Калифорния! Много е възможно да има тълпи от хора желаещи да се заселят там.

"А и Руслямците разправяха, че Елбрусите били широко използвани във военната индустрия. Така Хуявей ще има достъп до всички руски секретни данни" Да разбирам ли, че щом хуавей в момента използват интел и американските военни използват интел, хуавей имат достап до всички американски секретни данни. Изобщо осъзнаваш ли какви глупости пишеш или мозъчния ти капацитет не стига за това?!

Тъпчо, Хуявей искат да купят Елбрус. Демек ще е техен и те ще го правят, докато Интел са си на Интел и си се правят от Интел

то затва GPS-ите (краварски напомням) в близкия изток не работят ...щото руските процесори били с въглища...))))

ЕЙ като почнете да достигате до такива гениални умозаключения ...

Поредното доказателство че Китайците са си менте и нищо не могат да направят сами!

мхм и 5G копираха от ... ъъ я кажи от кой :D

от САЩ. Виж историята на 5Г и после плямпай. Технологията е от 2008ма година разработена. Или си мислиш, че всичко е от днес за утре? Разработена е от НАСА и M2Mi. Ама кой да чете като е по-лесно да се троли...

през 1957 г на кея в Ню Йорк стоварили първите три японски автомобила....събрала се тълпа да се посмее на ламаринените санцъци от Япония....днес се смеят само японците...та такива ми ти работи...

Но ще трябва да инвестират и във въглища. Руските процесори с това се захранват...

Също така водка за IT HELP персонала. И, разбира се, като застудее - ще трябват ватенки.

Ватенките - само по навик, процесора грее достатъчно.

Сега я закъсаха китайците. Само така. Тръгвайте с руснаците в ИТ и ще изостанете с десетилетия. Процесорът Елбрус е толкова дървен и изостанал че не виждам как Китайците ще продадат едно устройство с него на запад.

Като има инвеститори и клиенти -чудеса стават. Да те отворя малко. Кой е най-добрия транспортен самолет и защо е произведен в малко бройки?

C-130 Херкулес

Херкулес -на баба ти трънката:)

тогй тъпак бе не се коси....

stankow

Защо им е на китайците да продават Елбрус на запад ? Те ще го продават на руснаците. Руснаците го разработват, но нямат читав завод за пластини. Правят ги в Тайван. Ама тайван е проамерикански. А китайците сега са дружки. Руснаците ще разработват Елбрус (добър е. 8 ядрен), а китайците ще им го правят. Пазар голям - руският. И няма кой да слага бръмбърчета в него.

А ми щом ги влече ... да инвестират. Аз лично ще инвестирам есента в 16 ядрения Ryzen 3950Х и 64TGB RAM.

stankow

За тъпи шутери - толкова. За С-500 - Елбрус.

Руските микропроцесори са най-големите микропроцесори на света.

Най-големите по размер и потребление. Можеш да си направиш едно кафенце на тях.

stankow

А можеш да направиш и С-400 с тях. И да го продадеш за 1/2 милиард на Турция и още 10-на държави.

Китайците започнаха да инвестират във всичко не американско , първоначалната фаза за събиране на капитал приключи време на инвестициите. Опитаха се да инвестират в САЩ ама видяха че не може да се разчита на американците нормално е да си насочат интереса към други държави. Най бързо растящата икономика в света в действие не случайно американците започнаха да налагат санкции виждат голяма заплаха за доминиращата си роля в света.

Всичко това идва в резултат на договорките между Москва и Пекин, които се постигнаха на икономическия форум в Санкт Петербург. Работи се доста бързо! Глобалният пазар се трансформира пред очите ни и на негово място се появават отделни макрорегиони.

BaseALT на Бaзaлт CΠO е на базата на ALT Linux който пък е на базата на Mandrake Linux който пък от своя страна е на базата на RedHat Linux... С всички тези "Linux" в имената не ми е ясно как точно Huawei смятат да не използват Linux на компютрите си...

Няма значение системата е пригодена според изискванията на руския пазар за това искат да я купят за да продават устройства с тази система вместо да харчат пари за разработка при положение че съществува вече.

АЛТ е чист GNU Linux и не е на базата на Mandrake или Mandriva както по късно се нарече. На базата на Мандрива е РОСА Линукс не АЛТ!

"Πo дaнни нa PocБизнecKoнcaлтинг" нямаше нужда да чета повече.

към фокс нюз

Ще мучат ли краварите ?