Huawei инвестира в руски процесори

Китайците ще се откъснат от зависимостта си от западни компании

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще мучат ли краварите ?

"Πo дaнни нa PocБизнecKoнcaлтинг" нямаше нужда да чета повече.

BaseALT на Бaзaлт CΠO е на базата на ALT Linux който пък е на базата на Mandrake Linux който пък от своя страна е на базата на RedHat Linux... С всички тези "Linux" в имената не ми е ясно как точно Huawei смятат да не използват Linux на компютрите си...

Няма значение системата е пригодена според изискванията на руския пазар за това искат да я купят за да продават устройства с тази система вместо да харчат пари за разработка при положение че съществува вече.

Всичко това идва в резултат на договорките между Москва и Пекин, които се постигнаха на икономическия форум в Санкт Петербург. Работи се доста бързо! Глобалният пазар се трансформира пред очите ни и на негово място се появават отделни макрорегиони.

Китайците започнаха да инвестират във всичко не американско , първоначалната фаза за събиране на капитал приключи време на инвестициите. Опитаха се да инвестират в САЩ ама видяха че не може да се разчита на американците нормално е да си насочат интереса към други държави. Най бързо растящата икономика в света в действие не случайно американците започнаха да налагат санкции виждат голяма заплаха за доминиращата си роля в света.

Руските микропроцесори са най-големите микропроцесори на света.

А ми щом ги влече ... да инвестират. Аз лично ще инвестирам есента в 16 ядрения Ryzen 3950Х и 64TGB RAM.

Сега я закъсаха китайците. Само така. Тръгвайте с руснаците в ИТ и ще изостанете с десетилетия. Процесорът Елбрус е толкова дървен и изостанал че не виждам как Китайците ще продадат едно устройство с него на запад.

Най-големите по размер и потребление. Можеш да си направиш едно кафенце на тях.

Като има инвеститори и клиенти -чудеса стават. Да те отворя малко. Кой е най-добрия транспортен самолет и защо е произведен в малко бройки?

C-130 Херкулес

Но ще трябва да инвестират и във въглища. Руските процесори с това се захранват...

Херкулес -на баба ти трънката:)

Поредното доказателство че Китайците са си менте и нищо не могат да направят сами!

Хитро. Товаизречение казва всичко: Нuаwеі възнaмepявa дa лицeнзиpa oпepaциoннaтa cиcтeмa Aлт зa пpoдaжбaтa нa cвoитe ĸoмпютъpни ycтpoйcтвa в Pycия и Aзия. И това за жълти сотинки. Надяват се да продадат поне 2 милиона компютри в Руслямска държава, което ще им донесе приходи от над милиард долара. Що да не похарчат едни 100-200 милиона за да накарат руските балъци да си купят Хуявей и после де си избият парите тройно поне. Като гледат ка Руслямска държава се изолира от ИТ индустрията в света са сметнали, че това ще им донесе приходи. А и Руслямците разправяха, че Елбрусите били широко използвани във военната индустрия. Така Хуявей ще има достъп до всички руски секретни данни, а оттам и китайското правителство, чиято основна цел е завладяването на Сибир. Китайците хитро са решили да се опрат на американските санкции и под този предлог да завладеят първо руслямския пазар, а после и територията. Тукашната мароумна путлерастка сган се кефи на Китай, така че ще приветства такова развитие.

Също така водка за IT HELP персонала. И, разбира се, като застудее - ще трябват ватенки.

Най-обичам коментари от бг азиатци, които още мачкат парчета вестник преди да отидат в тоалетната. Не ги мисли руснаците, те се оправчт добре и без гурели като теб. :)

Браво, китайците знаят къде да се насочат, за да ни предложат най добрите продукти, на на добри цени ! Ако не беше комунистически Китай, още щяхме да пишем на примитивни американски компютри отпреди 30 години, с флопи, диск 20 мегабайта, и 100 кила монитор на зелени квадратчета !!

дадо , руснаците са ги изолирали . не се самоизолирали. ако не знаеш са под ембарго.

Ако Hudwei продава хардуер в Русия с инсталиран Алт 8, то автоматично хардуера се смята за доверен, защото самата ОС е сертифицирана от ФСТЭК и МО на Русия. Всичко това отваря до известна степен руския пазар за Huawei

Като е толкова хубаво в Сибир, ти що не идеш там ??

Много скоро Сибир ще бъде с изключително благоприятни условия за живот, за разлика от Калифорния! Много е възможно да има тълпи от хора желаещи да се заселят там.

"А и Руслямците разправяха, че Елбрусите били широко използвани във военната индустрия. Така Хуявей ще има достъп до всички руски секретни данни" Да разбирам ли, че щом хуавей в момента използват интел и американските военни използват интел, хуавей имат достап до всички американски секретни данни. Изобщо осъзнаваш ли какви глупости пишеш или мозъчния ти капацитет не стига за това?!

някой би останал с впечатление че китайците купуват нещо което нямат - те че братушките са по напред в тая област. вица е че всъщност те копират действията на китайците стъпка по стъпка....

Ватенките - само по навик, процесора грее достатъчно.

ЕЙ като почнете да достигате до такива гениални умозаключения ...

мхм и 5G копираха от ... ъъ я кажи от кой :D

Абе Хихи, без да се обиждаш, случайно дс си луд?

Подкрепям китайците, но си писал явни глупости!

от САЩ. Виж историята на 5Г и после плямпай. Технологията е от 2008ма година разработена. Или си мислиш, че всичко е от днес за утре? Разработена е от НАСА и M2Mi. Ама кой да чете като е по-лесно да се троли...

Тъпчо, Хуявей искат да купят Елбрус. Демек ще е техен и те ще го правят, докато Интел са си на Интел и си се правят от Интел

Самоизолирали са се. Никой не ги е принуждавал да правят каквото и да е. А когато направят нещо нередно и бъдат наказани, то това си е по тяхна си вина.

към фокс нюз

тогй тъпак бе не се коси....

през 1957 г на кея в Ню Йорк стоварили първите три японски автомобила....събрала се тълпа да се посмее на ламаринените санцъци от Япония....днес се смеят само японците...та такива ми ти работи...

то затва GPS-ите (краварски напомням) в близкия изток не работят ...щото руските процесори били с въглища...))))

просто е в час

АЛТ е чист GNU Linux и не е на базата на Mandrake или Mandriva както по късно се нарече. На базата на Мандрива е РОСА Линукс не АЛТ!

Ако небеше КНР още щяхме да пишем! Душа преди Китай да тръгне ги бяхме изпреварили и пишехме на почти същите компове каквито и в САЩ пишеха! По твоите разсъждения нямаше да има ПЕРЕСТРОЙКА и разпад на соц лагера! Изобщо съществуванетона китай се обуславя от желанието на капитализма да прави луди печалби! Ти по-добре благодари на САЩ за тая му глупости!

Това са договорени търговски сделки, които повечето от вас немогат да си представят за какво иде реч! Китай и Русия не са държави като българия в която ден за ден тиквата се бори да остане на власт и да граби! Руснаците заради разпада на СИВ и Варшавския договор и след това Перестройката загубиха много то производствата и технологиите които използваха! Цели отрасли от науката и икономикат се разпаднаха както при нас, а други изчезнаха! Ще дам пример, преди да влезем в НАТО произвеждахме фоторезистори които бяха на много добро ниво и се търсиха, само че част от материалите се произвеждаха в Русия и Украйна и всичко приключи с това! Никой от ръководителите на българия не се заинтерисува какво се случва с това високотехнологично производство! Та и вие сега дрънкате глупости!

България с малка буква и хвалебствия за Русия! ,,чистник”!

stankow

Боже, фоторезистори ! Произвеждахме матрични процесори, произвеждахме компютри за автоматизация на научните изследвания, вкл. ядрените. Руснаците казваха - добре, 100 бройки, купихме, ама това е само за 4-те ни института, а ние имаме над 100 ... 2 милиона УКВ радиостанции им продадохме. Огромен пазар беше. Но ни го взеха. Дойдоха чичковците и казаха - не руснаците са лоши, с тях няма да търгувате. И започнаха те да търгуват !

stankow

Процесорите Елбрус и ОС Алт са руски разработки. В тях няма разни бръмбърчета както във Windows и Интел. Затова китайците ги искат. Сега са приятели с руснаците, могат да ги получат в изходни кодове. От Интел и MS - нали знайш кога ... Китайите пък могат да им продадат завод за пластини. Сега руснаците нямат, правят ги в Тайван. Ама Тайван е проамерикански. Разработките на Русия и производството на Китай се търсят едно други.

stankow

Защо им е на китайците да продават Елбрус на запад ? Те ще го продават на руснаците. Руснаците го разработват, но нямат читав завод за пластини. Правят ги в Тайван. Ама тайван е проамерикански. А китайците сега са дружки. Руснаците ще разработват Елбрус (добър е. 8 ядрен), а китайците ще им го правят. Пазар голям - руският. И няма кой да слага бръмбърчета в него.

stankow

За тъпи шутери - толкова. За С-500 - Елбрус.

stankow

А можеш да направиш и С-400 с тях. И да го продадеш за 1/2 милиард на Турция и още 10-на държави.

Ми нали бяхме гробокопачи на капитализма? Така, че сме си заслужили наказанието.

Произвеждахме копирани от запада процесори и компютри....и то технологии на над 10 години!!! Това правихме, нищо интересно и кой знае какво!!! Да копираш 10 годишна технология не е кой знае какво и сега се прави в България....е верно е не произвеждаме процесори, защото е твърде скъпо да се прави тук, а както знаете няма я завесата, че да сме една голЕма зоологическа градина та да си пробутваме остарелите копирани бракми....

Не е заради бръмръбчетата, а заради лицензите....не може да произвеждаш Интел чип, дори и да имаш схемите и възможностите, а лиценците са за определено време и във всеки един момент може ти дръпнат шаутера както се видя....та за това китайчетата са се насочили към нещо разработено и не хамериканско, което е тотална бракма, но все пак тествано и май става....да изкупят технологията (т.е. не да се лиценцират) за жълти стотинки спрямо това и да я усъвършенстват, което струва Интел/АМД/Куалком/Арм и т.н....вероятно е по-евтино да се купи от колкото да инвестира в развой на нова технология....