Коментари - Новият Huawei P9 ще промени фотографията | IT.dir.bg
назад

Новият Huawei P9 ще промени фотографията

Huawei представи новия си флагман - P9, а смартфонът идва с обещанието да промени мобилната фотография.

Обратно в новината

Коментари - Новият Huawei P9 ще промени фотографията | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По принцип си карам с HTC. От няколко месеца имам един P8 Huawei - и съм много разочарован от батерията - не издържа и ден , а всички "гъзарийки " са изключени, уж да не хаби много батерията ... Не знам каква е причината. А ХТЦ-то държи , макар и по старо ..

за Р9, но GХ8 прави най-добрите снимки в момента от всички смартфони и сапунери на пазара. А не е от класа на P9 все пак.

Трябва да си много куха Лейка да дадеш 600-700еврака за тая маркетингова измислица.

токо ного пари дават смао фенките на айфоня и самсунга....н ема други зомбита да дават по толко пари за телефон. И нема китаец който да струва толко.

Най-дървените смартфони са тия...Huawei Забива, блокира Трябва да си много тъп да дадеш 600-700 евро

Не се карайте за снимките и не спорете! Естествено, че телефоните няма как да достигнат качеството на фотоапаратите и никой не би трябвало да го отрича! Тук говорим за различни неща. Ако ще правиш преофесионални снимки то фотоапарата е задължителен. Ако ще правиш любителски снимки телефона е напълно достатъчен и много по-удобен за снимане. Преди 5 г. си купих хубав втори фотоапарат, за да мога да снимам, когато на основния му падне батерията, напълни паметта и др. подобни. Които се занимават с фотография знаят защо е нужен втори фотоапарат. В момента втори апарат не ми трябва, защото има телефони, които правят близки до неговите снимки, а с обработка, само професионални фотографи могат да познаят с какво е снимано и то не винаги. Така, че фотоапаратите от нисък и среден клас в един момент започват да стават излишни. Ще останат само професионалните фотоапарати. Ще ви дам един пример. Отиваш в планината на излет и вместо да мъкнеш тежък фотоапарат и куфар с обективи си носиш телефончето и щракаш на воля. Тръгваш на велотуризъм и всеки колоездач знае, че всеки допълнителен грам на гърба коства много. Телефона е достоен заместител да запечаташ много неща...

Прав си Пешо, откакто с телефоните можеш да правиш снимки за домашния албум, си е живо удобство!

Така е, хубавите телефони за по минимум 5-600лв правят някакви снимки, достойни за конкуренция на апарати от 200-400лв. Но колко софтуер и колко вградени филтри има, за да обработят "незабелязано" заснетото - не е истина. Ако някои си мисли да прави снимки тип - натисни и снимай - не му трябва фотоапарат, но разликата между двете устройства е във възможността да казваш какво да прави и получаваш неподправени изображения! А по темата за хубави апарати преди 5 години - тогава и сега среден клас професионални апарати - разлика от небето до Земята! И друго - оптиката е оптика! Без значение дали ще ползваш пълноформатен или полу-форматен такъв, или пък "турбо-сапунерка" от вида Sony RX10, Panasonic FZ300 или примерно Canon SX530

С поставянето на едно лого няма да променят фотографията. За това се изискват много други неща.

Китайците обичат да се изхвърлят в пъти за всичко,което произвеждат! Така е и с аудио системите,уредби по 1 000 вата,а накрая се окаже,че са 10 вата... Китайска му работа!

Колко скромни хорица тука кой със 5D кой с hasselblad. Но техниката има преди всичко значение за рекламната и модната фотография. Инак всичко е разбиране за светлина, композиция и кадриране и възможности на техниката. А вие ще станете фотографи, когато спрете да сравнявате техника а сравнявате снимки :) . Айде със здраве !

Телефоните още не са достигнали качеството на снимката на Nikon D40, който беше най-евтиния модел на Nikon, аз лично го купих чисто нов за 600лв през 2008-а година... Не ти трябва Hasselblad, за да биеш който и да е телефон по качество на снимката(освен ако под "качество" не се разбира единствено резолюцията). Да не говорим за Zoom, стабилизация, време за експонация, shutter lag, смяна на обективи и т.н. Телефоните никога няма да достигнат това ниво, но не им е това идеята. Заглавието на статията е абсолютно малоумно, но това е най-вероятно, защото или е поръчана PR статия за ху я си вей, или са превели такава от някой друг сайт...

А и все пак, въпреки името и цената, топ модела на Hasselblad е medium frame size camera. Друго си е един Sinar P3 DF (примерно)...

Абе не знам какво ще промени сензора на Сони в сътрудничество с Лейка? Навремето си купих телефон Сони Експерия с камера 12мп, оказсе обикновен пластмасак с посредствени снимки. 8мп камера го биеше отвсякъде като качество и бързина.

С по-лош сензор от на Nexus 6P, съответно не виждам как точно само с едната оптика ще правят по-добри снимки.

Мегапикселите нямат никакво отношение към качеството на снимките. Поне не и за камери от последните 10 години и ако става дума за разглеждане на екран.

предлагам да слоjaт гсм вав професионален апарат,тогава какво ще мрункате,а?

Мобилната фотография никога няма да замести професионалната. Да, има някои които правят наистина феноменални снимки с телефони и печелят пари от това. Но те са изключение. Няма как сензор колкото нокът да се сравнява със сензора дори на нисък клас DSLR или безогледална камера. Ако ще и 100 мегапиксела да стане. Лещите същата работа- къде сравнявате лещи колкото грахово зърно с лещи на обективи на фотоапарати? Ще вкарат един тон алгоритми за да компенсират техническите недостатъци. В същото време производителите на цифровите камери също не спят и на свой ред си развиват тяхната техника. Нисък клас DLSR от 2006-та, с читав обектив все още вади по-добри фотоси и от най-модерната камера на телефон.

Мечтай си за сензор колкото нокът. В телефоните сензора е 2х2 или 3х3мм...

хора, любител фотограф съм, снимам с Canon 5D mark III...искам да ви кажа че мобилните телефони, никога няма да достигнат този фотоапарат... никога, а той не е нещо кой знае какво... двете неща са на светлинни години, когато става въпрос за качество на снимките... вярно снимките с канон-с след това се дообработват, но.... нещата са несъизмерими

Chefo77

Сус бре! Не знаеш какво говориш! Ти найш ли к'ви снимки могат да правят съвременните смартфони, а? Ееехееее ... :) Преди 3 години като "по-интелигентен" спрях да споря с един дървен философ, който нямаше как да бъде убеден, че от на "уникалния" му Самсунг камерата чеп за зеле не става, сравнена дори с обикновена сапунерка. Kамо ли с DSLR ... Така че заблудени овце винаги е имало и винаги ще има.

Никой не е успял да спре река с шепи. Този телефон няма да промени фотографията до дъно, но не беше отдавна, когато вървяха спорове, ще умре ли филма или дали цифрата става за нещо. Цифровата фотография претърпя голямо развитие. Такова ще претърпят и телефончетата.

Когато Lumia имаха 41mpx камера къде бяха другите?

Новината си е коректна - ще промени начина, по който телефоните снимат в положителен план. Но в крайна сметка оптиката на тези телефони е смешните 30-40 долара и качеството не е сравнимо с професионалните апарати. Ама за селфи с дък-фейса повече не е и нужно.

Благодарим смирено, че ни светна, че оптика от телефон не може да се мери с 10-20-30 пъти по-скъпа професионална оптика за DSLR. Това е епохално откритие, което беше тайна за читателите на сайта :)

Прав сте. То едни 90% от мненията са същите, но наистина благодаря, че ми обърнахте внимание - определено не искам да съм в това число.

Ай ся направи и сравнение на матрицата с такава на ФФ

ЛЕЙКАТА , ТИ НА ВСЯКО ГЪРНЕ МЕРУДИЯ... Да не си на заплата в ДИР-а ?

Не е към ДИР, а към ГЕРБ. Като нямат опорни точки, пишат глупости за спорта.

На тази цена взимам iphone и не се замислям ! Основно защото Apple си поддържат апаратите поне 5 г с обновявания, а китайците ги зарязват на следващата година !

Да, обаче след излизането на нов модел със следващия ъпдейт телефончето ти се скапва. И купуваш новото.

"Новият Huawei P9 ще промени фотографията..." Тичам да си продавам за жълти стотинки 2-те професионални камери (Full Frame и Medium Format) + двайсетина обектива... И после си взимам 10 "Хyя ми се вей" Р9... и разбивам колегите фотограф ;-)

Аз под промяна във фотографията, разбирам снимането с телефон, а не с професионален фотоапарат. То и преди да се появи самсунг и айфона, нокия нямаше кой да я бутне, но какво се случи?

Мойте уважения към производителите на телефони, НО: Фотографията е 25% светлина, 25% оптика и голяма матрица и 50% умения на снимащия. Един телефон, колкото и да е добър не предоставя нито оптиката, нито голямата матрица, а интерфейсът му въобще не създава условия за придобиване на фотографски умения. Телефонът сигурно ще е добър, но бомбастичните маркетингови политики на някои фирми пораждат само снизходителни усмивки сред професионалистите.

Е ТИ СНИМАНЕТО С ТЕЛЕФОН ЗА ФОТОГРАФИЯ ЛИ ГО БРОИШ?

а смартфонът идва с обещанието да промени мобилната фотография. Чукча фото гец ,а не читател

Камерата на Айфон 6ес плюс си има оптична стабилизация и снима 4К! Видеото е перфектно също! Все едно снимаш с професионална камера! Само тотален панелник, където не е пипвал Епъл може да плюе по качествата и! Дори и за панелниците има ютуб! Там напишете iphone 6s plus 4k video и сами ще видите за какво иде реч! Ако имате поне долу горе читави монитори поне и видео карти на скапаните си компютри в панелките!

Е да....1 година след Самсунг и iphone пуснаха 4k камера....Понижавам те в РЕДНИК.

BVMunchausen

Как ти хрумна 1 година?! 2 години. Ноте 3 имаше 4К видео през 2013г.

бате вземи се скри някаде с тези глупости не ги раси повече че си много смешен,проблемат ви с и-незнам си какво е че не сте докосвали нищо друго за да се видите каде се намирате и изглеждате много смешни в очите на останалите нормални хора по света ....

Майор ?!? Ти и за прост фатмак не ставаш!

След като си купих huawei, iphone стана веднага резервен телефон. P7 единственият телефон, който не е забивал до сега. Жена ми е с Р8 и не ще да чуе за Apple. Скачам веднага на девятката.

Система за оптична стабилизация обаче липсва, както и запис на 4К видео----- ХА ХА ХА ХА Щял да промени фотографията жълтия боклук! Няма по-добра камера от тази на Айфон 6ес Плюс - Безспорен Факт!

Прав си, няма по-добра pinhole камера от тази на ай-сифоня. Аз като снимам ползвам SLR или DSLR, всичко останало просто не става за снимане на истинска снимка...

Това за най-добрата pinhole камера също е спорно. Като гледам ревютата винаги фигурират Галакси, Нексус, Еспериа и айФоня, най-често на едно ниво. Ако не гледаш иОС фен страниците то айФоня в класациите остава на 3-то 4-то място. И това е при положение, че нямаш специални изисквания, примерно да може да снима под вода (като Галаксито).

Ами няма a ОСТАРЯЛАТА технология с движещи се части OIS (на която все още разчита Apple), просто защото има новата и далеч по-надеждна LF (Laser Focus), която Leica от години разработват и използват за Point Cloud Scan. Е, ясно е, че Apple ще патентоват LF в най-скоро време и дори ще го измислят, но дотогава...

по яка и кул камера от айфоня нема кой не верва е лузър и нема пари да се барне с айфон вее

Я, колко хора не схващат иронията в поста ти :-)

А може би я схващат.

Те и Sony работеха с Carl Zeiss но не промениха нищо. По мое мнение най-хубавата камера за момента е на Самсунг Galaxy S7.

чак пък фотографията.....посмали манго.