Huawei представи нова батерия, която се зарежда ултрабързо

Китайците ще използват новите батерии още в следващите си модели смартфони.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро и колите така ще почнат да се зареждат хем по-бързо, хем повече енергия в единица обем. Иначе тая работа със силиция, че добре дифундира с литий и това съществено повишава подвижността на токовите носители, е известна от поне 60 години. Добре, че някой все пак успя да направи работещ анод от такъв материал, защото досегашните експерименти работеха предимно в среда на течен азот.

?!? ниcĸи нaпpeжeния, нo пo-cилeн тoĸ. Toвa oзнaчaвa, чe нaгpявaнeтo cъщo щe e пo-ниcĸo ?!? Така ли е наистина? R=U/I

ΔQ=RI^2Δt Разликата в топлината зависи от квадрата на тока. Не зная как по големият ток снижава ΔQ

Те го сметат така: ΔQ=U^2Δt/R

Ало, редакцията, вие даже заглавията на статиите четете ли си?!?

"Huawei представи нова батерия, коетя се зарежда ултрабързо" === А колко ултрабързо, така и не става ясно в статията. Стоенчо, бре, колко ултрабързо?

На мода е думичката хипер. Трябва статията да се чете "хипербързо"!

ох котьо котьо коетя моетя съ заряждам само с ръкия.....

P=I^2*R, нагряването се увеличава с квадрата на тока! Затова се предпочитат високи напрежения при пренос, а не тоци! Опростачването е тотално. То само "редактори" в този дир, няма журналисти. Бягат от отговорност неграмотниците. Разкарайте го този и лингвистично и общокултурно неграмотен Стоян (това циганско име ли е?) Цитат:"Зa paзлиĸa oт ceгa изпoлзвaнитe бъpзи зapядни, нoвaтa тexнoлoгия изпoлзвa ниcĸи нaпpeжeния, нo пo-cилeн тoĸ. Toвa oзнaчaвa, чe нaгpявaнeтo cъщo щe e пo-ниcĸo."

P=U.I , съответно при един и същи ток при намаляване на напрежението, пада и мощността. Инак по твоему P=U.U/R или с квадрата на напрежението нагряването се увеличава ;)))))) Високите напрежения позволяват пренос на по-голям ток, което е основната цел на преносната мрежа. За целта се използват кабели от метали с ниско съпротивление. Забележително е все пак как червените кратуни извъртате нещата с невероятно кретенска логика.

ако не беше комунистически Китай да произведе компютъра от който пишеш, щеше още да чукаш клавишите на ония примитивни американски компютри със зелените екрани, флопита и ДОС, дето днес никой не ги ще.

Не е по моему, а по твоему, тъпако. Високите напрежения предават дадена можност с по-малък ток с експонециално по-малки загуби през съпротивлението на преносната мрежа.

Ето тъка се "открива" топлата вода, ама според твоите заключения май излезе ледено студена. Това се учи по физика, ама кой да слуша в час. Поне не пиши на "дъската", че се излагаш. Освен ако издържаш на резил.

Формулата ти е за мощност. Сравняваш сливи с мастика. Не всички са тъпи като теб. Законът на Джаул - Ленц третира топлинните загуби в проводниците. А те са толкова по големи, колкото е по голямо съпротивлението и експоненциално по големи, спрямо тока. Ама, май, за да се изцвъкаш тук, не е нужно нито да си запознат с реалните физични закони, нито дори да си отворил преди това някой грамотно написан източник. А това, явно, е вярно и за автора на статията, който твърди непроверени глупости.

ако тази новина е вярна и след анонса на Р20 про тая година май следващия телефон наистина ще е от тази марка