Huawei превръща MediaTek в топ заплаха за Qualcomm

Заявките към чипмейкъра нараснаха с 300% след развода с TSMC

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам и не вярвам на ушите си! Вие сериозно ли мислите, че при капитала, който има Хуавей зад гърба си не може да си напазарува технологии !? Те могат и да ги краднат, но са твърде глобални вече и няма нужда да рискуват. Освен това Тръмп открито се заяде с китайската индустрия, така че очаквайте Китай да почне да пазарува технологии и мозъците зад тях(ако им трябват). Китай вече превзеха Мерцедес, Волво, постлаха на Тесла. И друго не забравяйте - времето също е пари. Китайците само да кажат КЕШ и си купуват колкото им трябва технологично развитие веднага. Аз ви казвам, че Тръмп бръкна в окото на дракона и да се готви за пожар. И Не, не съм фен на Китай. Но определено Реднеците имат нужда някой да ги шамароса отрезвително.

По-скоро някаква полу-конкуренция...

В бъдеще време може би но сега мтек са такива боклуци бъгави...

направо да взимат процесори Елбрус както тролиха руснаците 2019та и да си слагат китайската ОС. След което могат да почнат погребението на фабриката си.

това са ФАКТИТЕ! хуявей вече е на пързалката .......

Епа не вярвам китайците да не си намерят или изобретят новички процесорчета! Това е просто въпрос на време! Сега обаче може да се окаже, че краварчетата ще изгубят пазар от над 4-5 милиарда! Колото е населението на азия! Та ще видим за наппред кое как ще се развие! Но ми се чини, че хамериканските компании първи ще почнат да ривът за намалени печалби!

'ще изгубят пазар от над 4-5 милиарда' Износът само на Интелски процесори (!) за Китай е $150 МИЛИАРДА/год - тъй се намират/изобретяват те.. Китай още е неспособен сам да произведе 3 основни/ключови изделия: -микропроцесор; -двигател с вътрешно горене (затова са и китайските напъни с електромобилите); -самолетен двигател

извинявам се! моя грешка! имах предвид 4-5 милиарда потребители, клиенти!

Значи викаш китай не може да произведе самолетни двигатели! Брах, че то новите им самолети летят с техни самолетни двигатели! Не знам дали знаеш! Не ми отговаряй знам, че не знаеш! Значи за двигатели с вътрешно горене казваш! Човече ти идея си нямаш точно какви и колко двигатели с вътрешно горене са произведени в китай и по китайска технология! После да не говорим, че направиха и ракетни двигатели! Ама според тебе сигурно не са! Та не знам кой е тъпунгера, но само ако земеш и се огледаш в огледалото и мисля, че ще видиш поне един такъв! Ха със здраве, че то при тебе друго явно няма!

'новите им самолети'.. Не става въпрос за военните - ниско-качествени копия на руски с просто жалък ресурс и възможности. Иначе няма скоро да се качиш на китайски граждански самолет с двигатели на нивото на RR или P&W. Що годе свестни коли/двигатели в Китай правят само джойнт-вечърите със западни произвидетили, другото е леш - от поне 10 години 'превземат Света' ама нещо им не се отдава. Корабните 'китайски' дизели? Лиценз на МАN. Продължавай да репетираш пред огледалото - дано сам си се харесваш.

Заявките към чипмейкъра нараснаха с 300% след развода с TSMC Всъщност Заявките на Хуявей към чипмейкъра нараснаха с 300% след развода му с TSMC. Хуявей нещо зарязват Кирин и прецаква китайската HiSilicon? И вместо HiSilicon сега чиповете ще са на МеdiаТек. T.e. не виждам какво се променя за Qualcomm. Но изглежда Хуявей се гърчи и почва да затъва.

Тъо ли си или "Дада"? Hsilicon e подразделение на Huawei, чукча писател...!

ти прочете ли какво е написал човека и къде е ударението на поста?

... чипмейкър? А чипчейкър!??!?

Чипчейкър може би е шейкър за чипове...

Longines

Писна ми от "убийци на флагмани" и заплахи!Китайски тояги,неуспешно изкопирани,без да се вложи и грам мисъл!

и кои са тея флагмани и какво точно са изкопирали? е друго си е да си купиш "флагман" на iPhone с технология от преди 5 години на тройна цена нали?

В случай че не знаеш - апълските A13 чипове просто нямат равни сред мобилните си съперници. Китайците първо трябва да настигнат Куалком което хич не е много сигурно.

Apple-ските А13 са YAATM - yet another ARM on the market. Това, което са направили Apple е да си поръчат на някой да им комбинира ARM core с някаква периферия и на TSMC да им ги произвеждат... И понеже Тим е седял на колянцето на чичо Тръмп и е плакал (заедно с няколко други), наложиха санкциите на Huawei. ФАЩ са изключително много закъснели технологично и това, което ги държи над водата са патентите, които имат...

В случая, поговорката "който копае гроб другиму, сам пада в него" е силно валидна за американците, които явно са поели глобален курс срещу… самите себе си! Всяко действие има своето пряко пропорционално противодействие, така че това което се случва е напълно закономерно...

Щатити в кратката си История са надживели дост гробокопачи. Китай въпреки мераците си за доминиране е напълно наясно че е дълбоко зависим от настроенията срещу себе си - малки промени костват много, а предстоят големи след като показа истинското си лице в Хонконг. Малко на брой сте световните ватници/авторитарни мажоретки за да спасите китайските продажби.

Прав си, малко са , за сметка на многото краварски дупелизци. Но какво печелиш от това, че си постоянно готов да оближеш нечие щатско дупе? Мислете бе, мислете!

Мина ли вече година от както се отказаха от Андроид и ползват тяхната си ОС?

Аз си мислих че ще минат на Елбрус. Ха ха ха :))))

Не лъжи, дупе не може да мисли. Признай си, че се изпусна. Жалък коментар.

Ти май си с деменция злобчо. Путин им се предлагаше като руска магистралка на американски паркинг. Ама му отказаха. Що Ли?!

Убий посрания руски трол с цитат: "Китайская компания Huawei начала переговоры с российскими компаниями о сотрудничестве и покупке бизнеса, сообщил РБК со ссылкой на источники на рынке. Среди потенциальных партнеров Huawei — разработчик процессоров «Эльбрус»" пръц... изпусна ли се троле дементцов?

Хубаво цитираш, ама да беше понаучил и руски език. Май не си разбрал какво цитираш. Нещастна краварска подлога.

Китай, едни от най-големите кредитори на САЩ, използващи американски технологии, също така и едни от най-големите консуматори на американски технологии ( където американците имаха пазар), си намериха алтернатива. Ще се получи интересна развръзка.