Huawei разработва изключително мощен 3 nm процесор

Санкциите на САЩ не успяха да възпрепятстват компанията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До spartan Евала само така а на тея дето се кланят на онея бастуни от сащ и на нагризаните ябълки нека си вземат хапчетата пък после да коментират

Да ви пикая на Епълите,Самсунгите и Хуауеите!Сега пълнят патрони и утре сутринта съм в пущинаците да си играя истинското природно театро а не вашите фалшиви изкуствени преживявания.

В Б-я умират хора не заради жълтурите, а заради некадърното управление на ГЕРБ. ////////////////// Днес Русия отбеляза нов негативен рекорд - 442 души починаха от коронавирус през последните 24 часа. От началото на пандемията жертвите на COVID-19 са 33 931. А картината в лечебните заведения никак не е приятна - крайниците на безжизнено тяло висят от носилка, докато пациентите с коронавирус се борят за живота си само на няколко метра от нея. Възрастна жена се опитва да си поеме въздух, а хриповете й се превръщат в мрачен саундтрак към един от многото обезпокоителни видеоклипове от мобилни телефони, заснели реалността в болниците в Русия. "Ето как изглеждат нашите нощи: ужасяващо", казва мъжки глас зад кадър. Клипът е изпратен от CNN от известен руски лекар, свързан с опозиционния лекарски съюз Doctors 'Alliance. Видеото е записано в средата на октомври от член на болничния персонал в Уляновск, град на около 500 мили източно от Москва. "Има още два долу в нашето отделение", казва той, докато снима труп. "Ето как COVID-19 убива всички." Това видео е само едно от няколко, които CNN получава. Те разкриват ужасяващите условия в пренаселените лечебни заведения. Някои кадри показват морга с тела, съблечени голи, натрупани едно върху друго на мръсни подове. Сцени, навяват повече мисли за военни зони, отколкото за болници. Докато Русия се бори да овладее пандемията, видеоклиповете са един от няколкото признака, сочещи действителната смъртност в страната, която е далеч по-висока, отколкото предполагат официалните данни. Русия казва, че към 16 ноември повече от 33 000 души са починали от COVID-19. Но този брой се оспорва от критиците, които казват, че Кремъл подценява цифрите. "Мисля, че реалната цифра е около 130 000 души", казва Алексей Ракша, бивш държавен статистик, който прави своите оценки въз основа на официални данни за излишните смъртни случаи - броят на смъртните случаи над очакваното - за даде реална оценка за жертвите на пандемията. Използвайки данни от местните регистри, Ракша изчислява, че Русия е достигнала около 160 000-170 000 излишни смъртни случая от април до ноември. Той приписва около 80% от тези смъртни случаи на COVID-19. Между април и септември 2020 г. официалната цифра на излишната смъртност в Русия е приблизително 117 000 повече смъртни случая в сравнение с миналата година, според Росстат, руската статистическа агенция. Официалният брой на жертвите на COVID-19 за този период е приблизително 21 000 души. Все още няма данни на Росстат за октомври и ноември, но съдейки по официални цифри, публикувани от центъра за реакция на коронавирус в страната, разпространението на пандемията бързо се е ускорило. Ракша казва, че е напуснал Росстат през юли, след като публично изрази мнението си за начина, по който агенцията отчита смъртните случаи, свързани с коронавирус. Той твърди, че несъответствието между официалните данни и изчисленията му се дължи на начина, по който Русия класифицира жертвите на COVID.

Гогов, цъфнал си като майска роза отзад, от шибане от жълтури, ама за 300лв ще продадеш и майка си, а? Нищо, че заради жълтите мрат по 50-100 души БЪЛГАРИ на ден! На теб не ти дреме, щот си мангал, нали? Каква успешна година за тия бълнуваш? Завършват тримесечието с 3-4% пазарен дял! ЕБАааасиму и успеха, хахахаха! Само ти пишеш за тия вече ама те Омрели, ма! Хахахах! Свиквай:)

Какви 3-4 пазарен дял бе гугутко? Huawei overtook Samsung to become the smartphone market leader by share of units shipped during the Q2 2020, accounting for 20 percent of the overall market. През годината варират в диапазона 15 - 20 5

Q2 може да е така, обаче въпроса е как е в Q4. В Китай може да държи 15%, но въпроса е в глобален мащаб, как стои работата. Особено след излизане на новите модели на конкуренцията.

Статискитата е за глобалния пазар, за Q4 няма още данни, Оня горе е писал свободни съчинения

В Б-я умират хора не заради жълтурите, а заради некадърното управление на ГЕРБ. Само в Саофия има 360 болници, за сравнение в цял Израел има по-малко и умрелите са в пъти по-малко.

The 3 nanometer (3 nm or 30 Å) lithography process is a technology node semiconductor manufacturing process following the 5 nm process node. Commercial integrated circuit manufacturing using 3 nm process is set to begin some time around 2023 by Intel, TSMC and Samsung The term "3 nm" is simply a commercial name for a generation of a certain size and its technology, and does not represent any geometry of the transistor.

Това е АРМ процесор- чинковете нямат техен процесор и Хуя ми вей не разработва нищо HiSilicon (Chinese: 海思; pinyin: Hǎisī) is a Chinese fabless semiconductor company based in Shenzhen, Guangdong and wholly owned by Huawei. HiSilicon purchases licenses for CPU designs from ARM Holdings, including the ARM Cortex-A9 MPCore, ARM Cortex-M3, ARM Cortex-A7 MPCore, ARM Cortex-A15 MPCore,[2][3] ARM Cortex-A53, ARM Cortex-A57 and also for their Mali graphics cores.[4][5] HiSilicon has also purchased licenses from Vivante Corporation for their GC4000 graphics core. HiSilicon is reputed to be the largest domestic designer of integrated circuits in China.[6] In 2020, the U.S. instituted rules that require American firms providing certain equipment to HiSilicon or non-American firms who use American technologies that supply HiSilicon to have licenses[7] and Huawei announced it will stop producing its Kirin chipset from September 15, 2020 onwards

Предна рекламна статия на Хуауей. 3 нанометра, айде стига бе. Те актуалните процесори на смартфоните си няма къде да произведат. Да не говорим че са изцяло зависими от ARM при разработката. А, момент, 3 nm процес май още никъде няма. Поредната китайска пръдня като прочутата им операционна система, дето никой още не е виждал, но видеа безброй. Там е национална черта да се лъже много яко. Питайте някой доцент от българските университети. Имаше статии по въпроса.

Те още 2000 година имат 3 nm, но транзистор. Сега могат да имат нещо като 486 на такъв нод. Проблемът не е в процесора, а в кеша. Кешът гълта много повече транзистори, повече от 50%. Така, че могат да имат някакво малко ядро на този нод с малко кеш. Дали ще е производително, колкото по-разработените нодове, не разбира се. Както може да се забележи, графичните чипове вървят на по-стари нодове, именно защото са отлежали и могат да се произведат големи кристали.

Съветските микропроцесори,най-големите микропроцесори в света

Ануса ли те сърби? Какви съветски, какви процесори. А, да, преди време, 70те години на миналия век имаше една програма Еверест в областта на електрониката. И един от специалистите, работил по програмата беше Пентковски, който през 90те години отиде в САЩ. Впоследствие те пуснаха процесори с наименование "пентиум"!!!!! Така, че ако си решил да сядаш на някого на члена, сядай след като желаеш.

The Pentium brand name, the Intel 80586 / i586, were to be sold under, was invented by David Placek’s Lexicon Branding, who also came up with Xeon, and Celeron. Vinodh dham of intel is know to have been invented the pentium processor, along with his team of engineers.

Смешник, толкова тъп, че приема вицовете за реалност. Руслямците са ненадминати в лъжите и легендите

Поредна партенка от Хуявей. 3 nm още не съществува реално. Не са ясни много неща по него и няма как да се разработва. TSMC се надява през 2022 да направи такъв процес, но по-вероятно е това да стане 2023-2024 г. още преди 30 години се демонстрираха транзистори с дебелина на оксида около 2-3 nm от Нипон, АМД, НЕК и Корейски институт за наука, но до се направи такъв процес трябва още много. Освен ТSMC и Самсунг работят по въпроса, но още не се знае какви проблеми ще изкочат. Хуявей няма как да прави такива процесори, а може само да поеъча да им направят. Може да работи върху АРМ архитектурта, като копира подобрения и ренията от Епъл, които са най напред в това отношене.

Нямат стигане китайците. Въпреки , че в САЩ работят специалисти от целия Свят, Китай е много напред във всяка една област. Колкото и да се напъват да ги спират със санкции и репресии в типично еврейски стил, китайската наука и производства са авангардни за сега в Света.

Хуауей дават много пари за реклама, това явно е от статиите бонус. Че дръпнаха в електрониката е истина, че развиват собствени технологии също, но че са водещи не е вярно. Инвестират много сериозно в хакерски атаки и крадат каквото могат от западните компании, не само в електрониката, в каквото могат ... За това повече няма да си купя китайски стоки. Има западни стоки, произведени в Китай, но не е същото като китайска стока, разработена и произведена там.

Точно така Симеоне, китайските образци са по-добри и по-евтини. За това вече се казва "стоката менте ли е или е китайска". Производствените мощности и производителността в Китай са големи, за това има стока за всички парични възможности, както за богати, така и за бедни.

Имам приятел който си купува IPhone 5-7-10 . и И веднъж ходихме в магазина на Мтел и той има навика да сравнява камери на различни телефони и видя моделите на Хуавей за 400 лв и вика я те вече изглеждат като IPhone, след това направи снимка за сранвние... я то снима по добре от IPhone :)

Хуауей дават пари не само за реклама, но и за иновации и разработки. Имат такива центрове по цял свят. Не като други компании да купуват на готово цели фирми за да произвеждат за тях.

Нашият пък е 26 нанометра. Осем пъти и половина по-голям!

Смешници - нашия е даже невидим .

Важното е да ми хваща 5G-тo.

големи разбирачи тук. Бай Ганьо, прави три нанометров чушкопек. Смях.

Руснаците, колко нанометрова ватенка са направили! М!

Все още тестват - при теб в столипиново .

Майор ли си или най-обикновен тъпак незнам, но мен изобщо не ме вълнуват Руснаци, Китайци и всяка друга паплач, а какво е сътворил наш Ганьо към момента. И колкото и да са ти криви Руснаците, поне произвеждат някакви процесори, та ако ще и да са 28nm и са си техни. Българите какво проектираха в последните години и какво произведоха? Ватенките ли са ти виновни или мързеливия и прост материал, останал в тъпата мутренска "Бълхария".

Не се наврещя ей. Това, че ти живееш в мизерна махала и не виждаш нищо освен коптори наоколо си касае само тебе и непосредствените ти съседи в радиус няколкостотин метра. Може някой ден да успееш да поизлезеш и огледаш малко и вън от мизерията, в която живееш - но никога няма да имаш мозъка да видиш какви неща се разработват и в БГ.

американците още 7 нм нямат ------------- БУХАХАХАХАХАХА Бахти иддиота! Ти да не живееш още в 2018 година! За Айфон 12 / А14 чувал ли си!

За интел чувал си ?

Така е - американците нямат . Имат тайванците .

Брей, че кога пък американците успяха да копират от китайците?!

Браво, американците още 7 нм нямат, а китайците вече са готови с 5-те нанометра, скоро и с 3нм !

Ти за А14 чувал ли си или си плещиш тук моабед да става ? Huawei също имат 5. 3 наистина е друго ниво, но е в процес на разработка.

Ти за TSMC чувал ли си ? Или просто си говоришп - вятър да се прави ?

А14 е по-мощен процесор. Каква вие е мотивацията да лъжете и заблуждавате хората?

Юаните от пасоля на чайна им е мотивацията да лъжат! Преди години тук бешефронтовата линия на путиновата пропаганда! Обаче раСССия обедня и вече не е интересна! Вече рубли няма, нО има юани!

По-мощен от кой ?

От А13 с цели 17% .

HiSilicon purchases licenses for CPU designs from ARM Holdings, including the ARM Cortex-A9 MPCore, ARM Cortex-M3, ARM Cortex-A7 MPCore, ARM Cortex-A15 MPCore,[2][3] ARM Cortex-A53, ARM Cortex-A57 and also for their Mali graphics cores.[4][5] HiSilicon has also purchased licenses from Vivante Corporation for their GC4000 graphics core. ========== Нищо не могат да разработят колхозните въшливци! Дай им само да правят евтини ментета с робски труд и да крадат и купуват наготово технологии! И Гогов, процесорите са на HiSilicon, а не на уяМИвей! А за HiSilicon ги разработва БРИТАНСКИЯТ АРМ! ПОНЯЛ, Гогов!

Да разбираме - разработвани за британската армия ... но продали на китайците ???? Май шизофренията ти пак се обажда .

Не е много добре да превеждате маркетинговите материали като статии. Kirin 9000 е след Qualcomm Snapdragon 865 (и най-вероятно след 888), Apple A13 и A14. Самите HiSilicon не проектират процесори, а ползват чист ARM дизайн.

кирин си е купен патент от британският АРМ! Разработват ми дедовия тия колхозни въшкари!

Да бе да, ще ти повярваме още малко! Как капиталистическа дръжава ще си даде технологиите на комунистически Китай?? Абсурд!

ТИ ЗА КАПИТАЛ ЧУВАЛИ ЛИ СИ. На капиталистическите страни им е малко капиталчето и затуй продават. Но продават стари технологии. Глупчо! Сам си отговори на въпроса, но ти е толкова акъла

Да бях на тяхно място - паметник щях да вдигна на Тръмп за тези "санкции", дето ги изстреляха в космоса!

И раССия така! Санкцийте изтреляха икономиката им в невероятни висоти! Целия свят си мечтае да емигрира в раСССия и всички учат руски!

Искат да емигрират, ама Расия не ги ще! Обратното, расиянци са по целия свят, който ще е техен, след подходящо организирани референдуми!

Вкъщи имам руска млековарка. Имах и топорче, ама се разпадна.

Ау! Саботирали било уя МИ вей злия США! Гогов с голи гърди на амбразурата пак брани колхозните си кривозъби дрОгари!

то хубаво разработват, ама кой ще го поризвежда?

некадърници, даже 'епидемиологична обстановка' си нямат

Вчера имаха. Да не са я загубили или не следиш новините?