17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормалните държави вече и квантови компютри направиха, а в руската помийна яма, мамашите в магазините още смятат с дървени сметала.

Тва, мое ли да копа биткойни? За един преател питам...

"Q System One е изградена от модули и се обслужва лесно, но това могат да правят само специалисти на IBM." Някой може ли да ми го обясни, че аз нещо се обърках?!

Нас по ТИС ни учеха, че твърде многото информация е еквивалентна на липсата й. Т.е. след като може да е в няколко състояния, не може да носи полезна информация. Какво го пробутват толкова активно, не мога да си обясня.

Даа, по времето на динозаврите това си беше така. така че върви се натряскай до безпаметност и ще ти остане само една информация.

Има процесор Елбрус-8 ха ха ха :)

Който се захранва с въглища.

"Канадската компания D-Wave е сред пионерите в производството на комерсиално достъпни квантови компютри. Първите и модели бяха пуснати още през 2007 година. Това бяха 16-кюбитния и 28-кюбитния компютър Orion. През май 2011 г. бе пуснат в продажба модела D-Wave One със 128-кюбитов чип, а после D-Wave Two с 512-кюбитен чип. Сега компанията пуска в продажба D-Wave 2000Q с процесор на 2000 кюбита. Цената е $15 млн"

Абе евала на руснаците. Просто няма втори като тях. Добре че са те да движат прогреса.

"квантовият бит (кубит), може, за разлика от обикновения бит, да се намира едновременно в две състояния..." Аз пък си мислих поне в 4 състояния, понякога и в 5, а като усети радвоение и несигурност в себе си и в 8 паралелни вселени, ама на разбъркано в минало, бъдеще и настояще...

има трето състояние и се нарича джендър квант. Иначе в статията е пълно с глупости, ако искаш да разбереш повече, потърси в нета. Има много информация.

"само за партньори на IBM...." Хайде да почетем между редовете, дет се вика. Кои са тези, "партньори" на ИБМ?, заради които не се обявяват цени? И когато нещо не се заплаща с пари, С КАКВО СЕ ПЛАЩА?

Да ви го кажа и така, дали ще разберете, не е ясно: IBM - чист приход: $5.753 billion Lenovo - чист приход: 126 million Бизнеса с персоналните отдавна е наричан: бутане на кашони! IBM продаде бизнеса с персоналните комютри на Lenovo, за да се отърве от бутането на кашони! Много са ви разбъркани представите!

Немааа се нервиш , а докарай стоката .

Китай купи IBM компютрите за да стъпи на американския пазар. Аз имам Леново Легион и е в пъти по-добър от HP .... също шипван от теб до мен, в кашонче, директно от Китай. По същата причина Рено купиха Нисан и стъпиха на американския пазар за тенекии.....забранен за Франция, откакто дьо Гол върна златото на Франция от САЩ през 1968г. Днес най-мощният компютър е в....Китай. Независимо кой, какви евтини джаджи показва в градът на хазарта и проституцията Лас Вегас.

"квантовият бит (кубит), може, за разлика от обикновения бит, да се намира едновременно в две състояния, което подобрява значително паралелните изчисления." ... Ъхъ, точно така е. За това и до днес не могат да се справят с грешките, които обичайно се въртят около 50%. Т.е. получаваш квантов резултат. Ту едното, ту другото.

Аман от търговски трикове. То квантовата физика и механика са дисциплини под сериозен въпрос, те квантови технологии разработили.

Малко големичък ми идва, ще изчакам няколко години, когато стане с размерите на лаптоп... :)

Тия защо се правят, че съществуват?

IBM продадоха само персоналните компютри, защото печалбата там е много малка и оставиха китайчетата да обират трохите. Виж, какво правят сега! Ти глупав ли си или да?!

Какво точно правят? На 15 години един брой компютър. И ако до преди двайсетина години най-мощните суперкомпютри бяха IBM, днес ги няма сред десетте най-добри.

Да не съм те видял да пишеш, че Русия не произвеждала това, не произвеждала онова! Тя оставя трохите на другите а произвежда скъпите неща - ракети, ракетни двигатели, логистика до звездите, ядрени реактори.

"...И ако до преди двайсетина години най-мощните суперкомпютри бяха IBM, днес ги няма сред десетте най-добри." Провери какви са първите два в ноемврийската класация на TOP500.

Хората произвеждат технологии, докато мужика скраб в различни размери.

"Тия" неизменно от 30+ години са първи по патенти в областта, обикновенно броят им е 3х тези на втория... Тия са едни от ония, дето движат цялата сфера напред. Комерсиалните им провали не променят статуквото.

"Превъзхожда" е относително понятие в случая. Има задачи, за който квантовите компютри са по-добри, да, но има и задачи, в които винаги ще са по-слаби от другите (поне според сегашните ни познания).

Леле, колко ще поевтинеят крипто валутите сега.

Повечето да, но някои ще поскъпнат :)