17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Леле, колко ще поевтинеят крипто валутите сега.

Повечето да, но някои ще поскъпнат :)

"Превъзхожда" е относително понятие в случая. Има задачи, за който квантовите компютри са по-добри, да, но има и задачи, в които винаги ще са по-слаби от другите (поне според сегашните ни познания).

Тия защо се правят, че съществуват?

Малко големичък ми идва, ще изчакам няколко години, когато стане с размерите на лаптоп... :)

IBM продадоха само персоналните компютри, защото печалбата там е много малка и оставиха китайчетата да обират трохите. Виж, какво правят сега! Ти глупав ли си или да?!

Какво точно правят? На 15 години един брой компютър. И ако до преди двайсетина години най-мощните суперкомпютри бяха IBM, днес ги няма сред десетте най-добри.

Аман от търговски трикове. То квантовата физика и механика са дисциплини под сериозен въпрос, те квантови технологии разработили.

Да не съм те видял да пишеш, че Русия не произвеждала това, не произвеждала онова! Тя оставя трохите на другите а произвежда скъпите неща - ракети, ракетни двигатели, логистика до звездите, ядрени реактори.

"квантовият бит (кубит), може, за разлика от обикновения бит, да се намира едновременно в две състояния, което подобрява значително паралелните изчисления." ... Ъхъ, точно така е. За това и до днес не могат да се справят с грешките, които обичайно се въртят около 50%. Т.е. получаваш квантов резултат. Ту едното, ту другото.

Да ви го кажа и така, дали ще разберете, не е ясно: IBM - чист приход: $5.753 billion Lenovo - чист приход: 126 million Бизнеса с персоналните отдавна е наричан: бутане на кашони! IBM продаде бизнеса с персоналните комютри на Lenovo, за да се отърве от бутането на кашони! Много са ви разбъркани представите!

"...И ако до преди двайсетина години най-мощните суперкомпютри бяха IBM, днес ги няма сред десетте най-добри." Провери какви са първите два в ноемврийската класация на TOP500.

"само за партньори на IBM...." Хайде да почетем между редовете, дет се вика. Кои са тези, "партньори" на ИБМ?, заради които не се обявяват цени? И когато нещо не се заплаща с пари, С КАКВО СЕ ПЛАЩА?

"квантовият бит (кубит), може, за разлика от обикновения бит, да се намира едновременно в две състояния..." Аз пък си мислих поне в 4 състояния, понякога и в 5, а като усети радвоение и несигурност в себе си и в 8 паралелни вселени, ама на разбъркано в минало, бъдеще и настояще...

Немааа се нервиш , а докарай стоката .

Абе евала на руснаците. Просто няма втори като тях. Добре че са те да движат прогреса.

"Канадската компания D-Wave е сред пионерите в производството на комерсиално достъпни квантови компютри. Първите и модели бяха пуснати още през 2007 година. Това бяха 16-кюбитния и 28-кюбитния компютър Orion. През май 2011 г. бе пуснат в продажба модела D-Wave One със 128-кюбитов чип, а после D-Wave Two с 512-кюбитен чип. Сега компанията пуска в продажба D-Wave 2000Q с процесор на 2000 кюбита. Цената е $15 млн"

Има процесор Елбрус-8 ха ха ха :)

Китай купи IBM компютрите за да стъпи на американския пазар. Аз имам Леново Легион и е в пъти по-добър от HP .... също шипван от теб до мен, в кашонче, директно от Китай. По същата причина Рено купиха Нисан и стъпиха на американския пазар за тенекии.....забранен за Франция, откакто дьо Гол върна златото на Франция от САЩ през 1968г. Днес най-мощният компютър е в....Китай. Независимо кой, какви евтини джаджи показва в градът на хазарта и проституцията Лас Вегас.

Нас по ТИС ни учеха, че твърде многото информация е еквивалентна на липсата й. Т.е. след като може да е в няколко състояния, не може да носи полезна информация. Какво го пробутват толкова активно, не мога да си обясня.

"Тия" неизменно от 30+ години са първи по патенти в областта, обикновенно броят им е 3х тези на втория... Тия са едни от ония, дето движат цялата сфера напред. Комерсиалните им провали не променят статуквото.

има трето състояние и се нарича джендър квант. Иначе в статията е пълно с глупости, ако искаш да разбереш повече, потърси в нета. Има много информация.

Верно, Русия толкова скъпи неща произвежда, че американците се избиха емигрират в Сибир и на чист руски език в Ню Йорк предлагат 100 долара за 1 рубла.

"Q System One е изградена от модули и се обслужва лесно, но това могат да правят само специалисти на IBM." Някой може ли да ми го обясни, че аз нещо се обърках?!

Хората произвеждат технологии, докато мужика скраб в различни размери.

Тва, мое ли да копа биткойни? За един преател питам...

Даа, по времето на динозаврите това си беше така. така че върви се натряскай до безпаметност и ще ти остане само една информация.

Който се захранва с въглища.

Нормалните държави вече и квантови компютри направиха, а в руската помийна яма, мамашите в магазините още смятат с дървени сметала.