Илън Мъск: Първите хора на Марс ще живеят в стъклени куполи

Тераформирането на Червената планета ще е твърде трудно и скъпо

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е една мечта на Мъск, нищо повече. Нито имаме технологиите, нито ресурсите

Кви са тея глупости бе? Вие пустинята не може да я направите обитаема, глобално затопляне и т.н. Марс ли ще направите обитаема? Нещастници!

Като не се сетили да те питат може ли ей го само глупости само. Отде ви изравят бе.

Не го слушайте този търгаш четете Библията !

Първите хора на Марс ще живеят в мечтите си

Те къде ще живеят не знам но ти както си я подкарал до последно в хосписа за неизлечими пациенти на 4-и километър ще си живееш.

едно е да имаш мнение по даден въпрос, съвсем друго е да си злобна хлебарка

Хубаво, но колко време ще изкарат? Нали имаше такива проекти на земята Биосфера 1 и 2 и претърпяха пълен провал.....

Илън Мъск: Първите хора на Марс ще живеят в стъклени куполи.....И ще са яааааако, яко напушени! Кат тебе Мъски! И кат се събудят и излезат от напушение делириум, ще се окаже че са на земята някъде по гетата в Кравария....

Баси опита, дето имаш с наркотиците. Време е да ги спреш, че само крави ти се въртят пред очите.

Тц,тц,тц чуто от последователи на Мъск демек от яко напушен наркоман като тебе това направо звучи като комплимент!

Е щом те радва и го приемаш за комплимент че си наркоман и халюцинираш крави - твоя работа...

Засега ще литне само тенекията от празната ми бира И ще кацне в коша отсреща

Ако лелите в хосписа не те хванат и не ти вземат бирата преди това, едва ли на трудни пациенти като тебе им е разрешено да пият бира.

Тик так тик так...2024 наближава...чакаме тенекията да мъскито да литне....предлагам на мъскито първите хора за Марс да бъдат осъдени на смърт...тъй и тъй ще ги убиват....ако оцелеят ще продължим с тенекиите на мъскито..

няма магнитно поле и няма да може да задържи атмосфера, като Земята. Поради тази причина и радиацията ще е проблем.

Кво....алооо и ти като мъскито ръсиш глупости...гравитацията задържа атмосферата...Марс няма масата на Земята т.е. атмосферата няма да може да се задържи...от Марс има изгода само ако има някакви ресурси като ценни метали....всичко друго е бла бла бла и крадене парите на хората които му вярват на тоя...но магнитното поле също е важно....и поради много слабото поле на Марс хората не трябва да са в куполи а под марсиянската повърхност....ама той мъскито си дрънка глупости и показва компютърни анимации

добре, че нищо няма да зависи от този "иноватор" тогава, като му дойде времето

Hяĸoлĸo paнни пpoтoтипa вeчe ca изcтpeляни в ĸocмoca, мaĸap и caмo нa виcoчинa oт oĸoлo 500 фyтa (oĸoлo 152 мeтpa). hahahaha

Тъй ами. Където 150 метра - там и 150 светлинни години. Не я разбираш ти науката... ;)

трябва да бъде първия човек на Марс. Да погледаме колко време ще издържи на радиацията. И в какво здраве ще се завърне. . . Ако . . .

Споко - той няма как да стигне първо на първо.

Не зная за стъклените куполи на Марс, но май както вървят работите скоро живеещите на Земята ще трябва да имат индивидуални стъклени куполи над раменете ...

Маските да са ни кахъра. Мераклиите да се плюят един други и да обменят всички инфекции които някой отнякъде е прихванал като скотове в клетка никой не ги спира да си обособят собствени гета в които да си гният от всякакви зарази. Цивилизованите хора предпочитат по-хигиеничен начин на живот.

Спри се ве пендел, все едно баба ти цял живот с маски е ходила. Като ви се скапе инмунната система нищо не става, капиш? Затова - работа, спорт, хоби и т.н.

Живей си щастлив в лайняното гето айнщайне, също като баба си. Аз предпочитам по-хигиеничен начин на живот.

Мъск-арата си печели милиардите, пък вие му се връзвате по форумите! На тоя и правнуците му няма да са живи, когато, евентуално, но надали някой ще е стъпил на Марс!

Именно. Идиотът говори за 5 века напред. Басни и фантазии. Докато не се знае реалният свят дали ще го има и след 5 години - както ни подкараха 2020-та.

С тая жена и с това дете със странното име за рекламка може да не се стигне до правнуци

И като подписа различно трите си еднакви поста глупако много ли хора ти повярваха. Не се наврещя ей.

Вместо да се горещиш толкова си гълтай лекарствата и кротувай.

Брей не съм архивирал поста между моите два дето си го изтрил та не мога да го възстановя. НИщо де, добре е от време на време да напомняш на всички тук, че си щатният трол с административен достъп дето пише 90+% от постовете.

Нашвто поколение няма да доживее да види такова нещо на марс За сметка на това доживяхме да видим някакъв клоун, да ни съветва кво и как ще правим срещу камиони с кинти

Завиждаш, а? Такъв клоун, а никой не ти дава камиони с кинти. Гадна съдба, а?

Важното е ти да процъфтяваш... и намали малко с комплексите

Ей не спираш да врещиш и след като вече си се олигавин до над ушите ей. Що им е на хората да слушат какво казва Мъск, производител на космическа техника и автомобили като могат да слушат вресливите прозрения на наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър.

Аз съм онзи, който пишеше под ника "Аполо-нанайси". Новият ми ник идва от double penetration - обичам по двама едновременно да ме опъват отзад.

Ми поръчай си от Lisa 5 манафа за 1 нощ

Хахахаха: аз му поръчвам редовно на DP-то. Черпя го - че е мизерник и няма пари за лукс.

Какво стана с "хайпър-тунелите" на муск? колко говари и пътници превозиха миналата седмица? Ох чакай, той единия се срутил нещо, пък другия никой не го е почвал..ха.ха... Ето това е тази жалка южноафриканска джуишка маймуна. Толкоз.

Да му се неначудиш как му се живее още, стотици пъти на ден му крякаш от хосписа между канчетата с лекарства как не струва а той не се спира ей, ракети, коли... Я да се усмиряваш вече, за половин ден не си стигнал стоте провряквания тук ама си близко. Тия санитари дето им е писнало да те връзват ще трябва да се научат пак да го правят.

Кой го каза - абсолютно неизвестен анонимен форумен идиот от абсолютно неизвестен форум. Все едно глист да се опитва да каже нещо на слон.

Е то на Земята имаше две биосфери през '80 - '90 на миналия век и след 2 години ония изтерясаха и после ги нападна някаква бактерия и проектите замряха.

Бат Бойко ш направи магистралка до Марс. Илончо ш напрай теслите със слънчево захранване и 1 млн. последователи могат да тръгват - ей го се е Марс

"... зa дa ce oтдeли въглepoдeн диoĸcид, ĸoйтo cлeд тoвa щe бъдe yлoвeн пoд фopмaтa нa пapниĸoви гaзoвe." Не е ли по-лесно да изнасяме въглероден двуокис за Марс. Нали учЕните се чудят как да му намалят количеството.

Защо? Някой може ли да ми отговори! За чии уй ни е да ходим на майната си ,като че ли сме цъфнали и вързали тука! Ще му дам една идея на Илончо.Безплатна! Направи така че военните бюджети на всичко страни да са НУЛА долара.За сто години напред.А? Ко ш кайш?

Защо му е на човечеството да търси нови територии, все това прави откак съществува и не ще и не ще да послуша умника-трол. Отде ви изравят бе.

От рускосмос правят ли някое тенеке да думнат на към Марс?

То заради ковида и ние ще сме под куполи скоро

идвайте по бързо, че са ми на привършване батериите за меча. от как закриха Батерия Никопол, голям дефицит в галактиката

Отиде тя пак. След като 2-3 дни поред наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър го докараха до делириум та взе да се поуморява сега му пуснаха другата отключваща обсесивно-компулсивното му разстройство дума, Мъск. Да му мислят лелите в хосписа дето го гледат, той вече се е олигавил до над ушите с десетки постове, до довечера няма да е само олигавен и пак ще трябва да го мият изцяло с маркуча.

Явете се за клизма! Незабавно!

Мечтии. Няма шанс до Луната да стигнат 60 години след прочутото си филмче та за Марс говорим....

Канчето с лекарствата -> леглото, че водата от маркуча сигурно е студена и ще те боли като те мият.

Преди 50 години човечеството нямаше опит в поддръжката на живота в космоса. Сега вече натрупания опит е голям, благодарение и на руслямците. През 60-те години едноседмична мисия е лесно достижима, дори докарват нещата до месец-два, но това не е достатъчно. Кое е това прочуто филмче, за което намекваш, като типичен необразован галфон?

За да тераформираме Марс трябва първо в продължение на 1000 години да извозваме от Земята всички фекалии, фъшкии и др. подобни на Марс, за да се образува среда за развитие първо на микроби, после и на някакви растения. С други думи, трябва да създадем космически кораби - фекалки /по старата терминология лайнарки/.

Няма нужда преводчиците да използват футове, мили и други нестандартни мерки. Преводът трябва да включва преобразуване на мерките. Не ни е нужно да ни се натяква всеки път колко фута колто метра са, ако ни потрябва има къде да направим справка.

Много искам да се запозная с дилъра на това момче...

Hяĸoлĸo paнни пpoтoтипa вeчe ca изcтpeляни в ĸocмoca, мaĸap и caмo нa виcoчинa oт oĸoлo 500 фyтa (oĸoлo 152 мeтpa). Ха-ха-ха-ха-ха, Гогов, така наречената Линия на Карман се намира на височината от 80км над повърхността на Земята.

Това с карантината сега генерална репетиция ли е?

Мразя евреите, мразя американците, мразя всичко прогресивно на тази планета. Искам целяи свят да тъне в мизерия и плюска помия, като мен самия. Само тогава ще има равноправие и справедливост.

Мръшляка тъп от горния коментар му трябваха ПЕТДЕСЕТ опита, за да успее поне да възпроизведе точно името ми. Смятайте за каква измет става въпрос в тези коментари... :)

Тоя шарлатан първо да обясни що краварите вместо да кацнат на Луната са кацнали в пустинята Моахаве по програмата Аполо нанайси? А след туй да ни каже що лъже целия свят че изсрелва сателити, чини, хора и други отпадъци в Космоса с ония фалшиви фалкони, а след туй чак да ми коментира Марса. Реално на Марс Хамерика ще стигне след минимум 1000 годии, но дотогава краварника ше се е разпаднал и пак ще зависят от велика Русия.

Големи глупости! Оня ден НАСА търси кой да им закара багаж до луната, днес пък тоя обяснява, че " първите хора на марс щели да живеят в стъклени куполи". Тия досега без руснаците не можеха сами да си закарат товара до МКС, до марс щели да ходят.

Ключовата дума е "досега", както сам казваш! Нещата се промениха. И логично възниква въпросът: Защо руснаците стигат само до МКС? Толкова години защо не стигнаха по-далеч? Уважавам ги за постигнатото, но защо спряха? Логично е като са спрели и другите да ги задминат, нали!

Всъщност, ключовата дума е че американците НЕ СА СПИРАЛИ да качват товари до МКС. Само Драконите имат поне 20 товарни мисии от 2014 г. Просто горния боклук плещи лъжи.

Мъск ако иска да направи ус луга на човечеството,трябва цяла Кравария да изсели на Марс .

То няма лошо да ги изнесе. Ама как после прошляци като тебе ще отиват до там за 6 месеца да мият чинии, за някой китаец или негър, та после да разправят, колко е лошо там?

Евреинът се подиграва с вас, идиотите. Или е напушен в момента и не му пука, че говори като опасен луд. 2024-та няма да се случи нищо от обещаното: няма да има полет до Марс, нито даже полет до Луната. До 2024-та ще сте на абсолютно същия хал както и досега. Същото и до 2050-та. И много след това. Разликата е, че до 2020-та поне имахте Земята. В момента ви я отнемат, най-вероятно завинаги. Още 2021-ва ще се озъбите на умряло, когато видите, че отнетите ви при "пландемията" права ще си останат отнети и загубени. Но вече може да е късно. Е тогава ще разберете какви идиоти сте били да гледате нагоре и да вярвате на безумици - докато в това време ви изтеглят килима изпод краката.

Какъв проблем имаш с евреите? Само пълни малоумници, кретени, пропаднали отрепки и утайката на обществото могат да мразят евреи и други нации, само защото са по-различни от тях и по-успешни. Иди в Израел и виж за какво став въпрос - Тел Авив, израелската част на Йерусалим, еврейските селища... Лесно е да пишеш глупости и простотии, когато не си си показвал носа извън пределите на селото си или квартала си.

Аре не се прави на по-тъп отколкото си. Говоря за ционисткия Кабал, който притежава САЩ - и влияе унищожително на целия човешки свят. За 12-те еврейски фамилии (или колкото там са) - няма да им изреждам имената, че ми се гади, а и всички ги знаят.

Малоумник... щот стъклото на единица площ е най-лекият материал за изнасяне в космоса... Дайба жалкия му гешефтар дейба...

Вото на Марс няма силикикати, така ли бе ТЪПАК нещастен?

То хубаво има само дето не ми е ясно каква логистика ще е нужна да се закара до Марс всичко нужно тези хора да живеят, ядат и пият да не говорим да правят леарна за стъкло. А и представяш ли си за каква операция ще става дума да се правят куполи на място - кранове, камиони, скеле на което да се нередят стъклените плочи и прочее. Та както обикновенно агресивен и арогантен и до там

Проблеми и трудности има и ще има. Ама дай да не правим каквото и да било защото е трудно, а? Това ли предлагаш "умнико". Или като горния боклук предлагаш да се кара стъкло или какъвто и да е строителен материал от Земята? Защо мислиш развива цели нови сектори в индустрията? За да печели пари ли? Погледни какво прави и може да ти светне нещо там в кратуната...

Шишеджам ще ги прави стъклените покриви по проект на Доган! Капиш?

ей лаъно гнойъно, ела довечера вБалто да ми го кажеш в лицето това ще ти ЕПМ гнойна

50 години не сме изпратили един човек на луната дето е "отсреща". Сега Мъск има желание да праща 1 милион души до Марс където човек досега не е стъпвал изобщо. Няма лошо, аз ще се рздвам ако се случи, но се съмнавям това да стане в следващия половин век. Освен ако учените измислят някакъв революционен ракетен двигател.

Не е нужен революционен двигател. С днес съществуващите се стига за броени месеци. Повече време ще отнеме предварителната подготовка, свързана с изпращането на непилотирани кораби с провизии и инвентар.

А-а-а чи що? Да вземи да ги прати по еконта. Няма да му откажат.

На теория ние можем и полет до Сириус да изпратим. След стотина години сигурно ще стигне. На практика... както писах по-горе няма изпратен човек на Луната през последните 50 години. На практика... досега на Марс са изпратени само няколко роботизирани апарата с обща маса сигурно под 5 тона. С какви пари и с какви ресурси ще се изпращат стотици кораби с провизии, инвентар, инструменти, и материали, а след това и планираните 1 милио души?

Ресурсите не са много. Пари ще търси от сателитния интернет. Корабите се надява да са за многократна употреба и цена на изстелване около милион, без втората степен. Всички усилия са в тази насока. Затова и развива нови области като електромобили, слънчеви панели, станции за съхранение на енергията, сателитен интернет, тунелопробивни машини и технологии и т.н.

C пoмoщтa нa ĸocмичecĸитe ĸopaби Ѕtаrѕhір, бeзcтpaшният милиapдep иcĸa дa ycтaнoви пocтoяннo xopa нa Mapc, ĸoитo дa дocтигнaт дo 1 милиoн дyши дo 2050....спуках се от смях и с какво точно е безстрашен Мъск да не би той да е глупака който ще лети а на тези негови бидони за зеле които се взривяват почти всеки път а ? е дори преди една седмица при тестовете на двигателите бойлера на Мъска за пореден път почти успя се взриви ....единството което го спаси беше че не беше в полет първо и второ че резервоарите не бяха пълни с гориво! Е просто факти

Както винаги си измисляш факти и изопачаваш други. Кои са тези кораби, дето се взривяват всеки път? Без да броим тестовите модели, които са умишлено претоварени, за да се установи границата им на издръжливост! П. П.: Виж статията за руските разсекретени опити да отидат на Луната. Пише колко пъти са им гръмнали ракетите. Нали руските били най-надеждните! Те никога не били гърмели! Когато научиш какво означава тестови модели, тогава коментирай!

Дам, запетайка - а защо си затваряш очите за голямата разлика? Руснаците гърмят - отказват се от Луната. Просто и ясно. Ционистите гърмят - правят най-голямата измама в историята чрез Аполо. Е такива са евреите: Повелителите на лъжата (и на нищо друго). Те притежават единствено контрола на ума на идиота. Но това очевидно им е достатъчно да притежават света - защото той е населен с идиоти.

Аз мислех, че са се отказали, защото са им свършили ракетите... :))) И защото американците вече са кацнали и няма какво да доказват. Иначе щяха да построят нови ракети и все щяха да успеят, рано или късно! :)

Къде изчезна коментарът на Нанайси, на който отговорих? Искаше да знае човекът и аз му отговорих, но въпросът изчезна и отговорът ми загуби смисъл. :(

Изчезна, защото трият веднага всяка критика към евреите. Основно правило в живота е: Виж кого не можеш да критикуваш - за да разбереш кой те притежава Просто, ясно и страшно.

Затова ли ми трият коментарите за китайците? Щото ни притежават?

Тоз кога го изтърваха от психото ?

Тоз дето пише глупости тук под различни никове ли? От доста време го гонят, ама все им се изплъзва. Дано скоро го хванат, че само поства несвързано и наводнява темата с безумни коментари.

първата ракета ще пращам лели, канчета и хапчета ще я кара dp

Тоз вярва ли си ,като говори !Крайно време е да смени дилъра !

остава да докараме Марс на 100 фута от Земята. А иначе всичко е уловка за баламурници които да наливат пари в "проекта" му. Хиляди пъти е по-лесно да се подобрят и контролират условията на Земята, отколкото да се търси нова планета за заселване. Който се е загрижил за човечеството, нека обърне внимание на живота на Земята. Ходенето до Марс има смисъл само от научна гледна точка, от любопитство и за напредъка на технологиите на земята.

Като не се сетиха да те питат тебе виж как трошат пари в търсене на нови територии. Отде ви изравят бе.

това дето го писах по-долу се отнася и за теб. Купи си акции от Мъск за да има още пари за трошене, той не троши свои пари а пари на баламулници като теб.

Защо ли навремето не са се сетили да подобрят условията в Европа, ами са тръгнали да колонизират Америките и Австралия???

първо си купи от акциите на Мъск за да покажеш, че му вярваш, после седни да чакаш дивидинти от тях и докато ги дочакаш може и да си отговориш да въпроса защо са тръгнали да колонизират Америките. Виждам че бавно мислиш, затова ти отпускам дълго време за размисъл.

Тъпак тръгнал да плещи за акции и дивидент, без да има понятие от смисъла им. Кои са баламурниците, бе тъпак? Тези които спечелиха милиони ли от нарастващите цени на акциите? Или тези които си купуванищожни в сравнение с другите пет суперавтомобили на цената на обикновен седан? Дивиденти седнал да чака тъпака! Не че няма такива, но те са нищожни в сравнение с другите печалби, а и не всеки търси печалба, а понякога и съпричастност в нещо велико.

Твоите велики неща ги вършиш все между кухнята и тоалетната. Аз си казвам мнението на базата на аргументи, доколкото в този форум някой изобщо се интересува от аргументи. Ти ако има какво да кажеш го напиши, а не се изхождай тук вместо в тоалетната.

Господи Боже мой ! Та този пич става все по напушен вече трябва викат напушения Мъск!

Ти мисли за канчето с твоите лекарства, остави собственика на фирма пращаща хора в космоса да мисли за своти сам.

Вземи си пий бенината там моето момче и не ни занимавай с твоите глупости.

Човека си има мечта и се бори за нейното осъществяване! Какво по-велико от това?!

Това си е мечта на човечеството.

моята мечта е да се измисли лек за вирусите и дъ не се фърлят пари нъ вятъръ. секъ есен ми драшти гърлото, отъ кашлицъ ноштем немъм отърване,отпадало ми е тъкъв "дискомфорт" дето не е зъ "дибътиръни":тоъ е съшто толкова луд,колкото бг милионрчето съ ламборджинкътъ въ кабинетъ му на последниъ етаж.ясен ли съм ве!!!!!!!

Ами великото е това,че заради мечтата на един луд,ще измрат доста хора !

марсианките били много палави и дашни

Това от зелените човечета ли си го чувал?

Напълно възможно и така да е, ако на лелите дето го гледат в хосписа са им раздали зелени престилки :D.

Както го правеше Мат Деймън ....на Марс? Иначе тотална скука на тоя Марс.

Ама па са вкуснииии!

То и на Земята без л@йна не стават. Да си чувал за оборска тор?

Тоя си мисли, че на Земята растенията ги торят с пасти и ги поливат с вино...

Айде пак в карантина :D

Местния луд пак почна под различни никове да пише глупости.

Илонко требва да го съберем с нашенския клон луди- тия от дупката в Царичина....

Статия във вестник " Новинар" от онова време: "Зелени човечета яздят местни бабички".

Не беше ли в "Нощен труд" това?