Илон Мъск: Има 70% вероятност да се изселя на Марс

Милиардерът сравни пътешествието до Марс с eĸcпeдициите дo Южния пoлюc

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам и аз на Марс!

... и как ги сметна 70% бе чиче? Излезе ли някой с подобно твърдение, със сигурност не знае какво говори ...

Задължително ще се изсели доброволно или ще го изселят стия глупости дето ги надроби. Мъск на марс с две огнехвъргачки.... хех баси мошеника е тоя

а бе тои да си оправи теслата , пък после да мисли за марс ... смотан евреин

Мислех, че проблемът е с лития, ама не. С допамина е.

eĸcцeнтpичният милиapдep зaяви, чe вepoятнocттa дa oтидe нa Mapc e 70 пpoцeнтa....а ако може да се изселят там всички луди говеда, още по добре!! Земята най-после ще си отдъхне от войните които тия говедарски боклуци разпалват навсякъде по света!

От една страна го разбирам, защото на земята е пълно с малоумници, но от друга не мога да разбера защо бърза да умре!

То вярно, че е пълно с малоумници на земята, но защо мислиш, че един от най-големите (малоумници) е добре да е пръв на Марс?

Щука

Може ли някой съфорумник да ми обясни, защо някои се стремят толкова към колонизирането на Марс, където билетът би бил еднопосочен, а не към това на Луната, която е в пъти по-близо до Земята и едно евентуално завръщане не би било толкова сложно? Благодаря!

Защото гравитацията е нищожна, един месец на марс и ще си като парализиран после като се върнеш на земята. Марс за момента е най-подходящ а в по-далечен план Венера но трябва много да се поработи по нея и все още не е по силите ни.

То и на Марс ефекта ще е много лош с тези 38% гравитация от Земната. венера е близко до Земята и не случайно я наричат неин двойник. Въпреки температурите от 470 градуса, атмосфера с парников ефект и сярна киселина. Че са се чудили от кое първо ще умреш - топлината и сярата. ;) Но въпреки това Венера е на-близо до условията на Земята. Според мен гонят обаче излизане от Слънчевата система (навън от Слънцето) и да не са обвързани със Земята. А Луната е зависима от Земята.

Щом е на приказка,то аз имам 100% вероятност,да се изселя на Марс !

За пръв път има някакъв разум в изказвания на Мъск за Марс, че условията там ще са ужасни. Реално ако човек има избор между това да отиде на Марс или в затвора, то трябва да избере затвора, защото там условията би трябвало да са несравнимо по-добри. Поне в близките 50 години едва ли могат да се очакват дори сравнително нормални условия на станция. Хората често си представят развитието прекалено ускорено, което си личи на старите фантастики, за вече отминали години, които са предвиждали, че ще се случи.

Каквото и да прави, където и да отиде, човек не може да избяга от себе си... Ако милиардерите си мислят да си спретнат едно изолирано общество някъде в космоса, кой ще им слугува и кого ще експлоатират там може би роботи ..хмммм ???

ПфхахахахаХАХАХАА, надеждата на американската "космическа програма"! Тоя горкия съвсем е избочил! От марихуаната ли, що ли!

Искам да ти кажа че марихуаната помага във високите технологии. Аз съм д.т.н. в ТУ. Не пия и пуша всеки ден. IQ-to ми е 190.

От марихуаната се оглупявало. Като съм гледал такива по телевизията, те изглеждат напълно неадекватно, със забавени реакции. От повечето наркотице се оглупява. Аз IQ не искам да си меря и да знам, и не го считам за точен критерий.

Този отдавна не беше плещил глупости и ето, изплещи една уникална.

Илонеее, не те искаме на Марс. Стой си на Земята и си прави тЕсли. Ама май и в компанията ти не те искат нещо.

Това кой ти го каза, тъпчо. В компанията го искат, ама от контролните органи не дават временно.

Явно човека така оценява шансовете си да не успее с Тесла. И си подготвя място където е малко вероятно да го безпокоят данъчните.

тревата не прощава

Като си платиш дълговете ако искаш и в черна дупка можеш да се пробваш.

Дали е минал на консултации при бат' Арни относно оцеляването в марсиански бури? А при Мат Деймън задължително да иде на курс по отглеждане на картофи. Изобщо, много работа и много консултации го чакат.

Първо да изпрати там една "Тесла", че да има на какво да се вози.

Прати вече. Само трябва да я хванат и приМарсят.

... ама за шлифера. На големия Фалкон ако можеше да му се предскаже посоката, нямаше да се налага всичко да се праща към Марс на Атлас V с РД-180.

Малко в страни от темата, но винаги когато този човек говори за това, че вече имаме технологиите за това начинание се питам, защо тогава тези технологии не се използват за превръщането на земните пустини в обитаемо място ? Това ще реши много социални проблеми в Африка. При това тук ще е много по-лесно, защото има земна гравитация, въздух и е доста близко от колкото на Марс

Щото не ни трябват повече скакалци. Проблема с пустините може да се реши, само от глобално правителство с правомощия да ограничи всякак раждаемостта в дивашките страни. Кажи на Путлер вместо да прави оръжия да инвестира в пустините на Африка - имигрантите от там са по-силно оръжие от тъпите му танкове и ракети.

Ако тръгне преди Нова Година ше хване летния сезон 2019.

Паляк, по-добре ходи на Юпитер, бе!

Това го е оставил за теб, бе паляк!

ц. ц. ц. човек трябва да внимава какви цигарки пуши. :-)

Този съвсем откачи ...

Да заминава още днес. Лек полет!

Ще замине като си свърши работата. Знам че на вас путлерастите много ви се иска да го няма, ама това е положението.

Пълен палячо. Щял да сменя постоянния адрес, пък 70 % вероятност, пък колония ще прави... Просто разпалва въображението на хората, не че технически е невъзможно, но няма да го направи. Има един друг момент, за който никой не говори: Правната рамка на изследването и колонизирането на Марс. Още не са тръгнали подобни дебати, защото сме на етап роботи и сонди, но когато се стигне до изграждане на колония...ще тръгнат оспорвани дебати: - Под каква юрисдикция, ще са случващите се там неща? - Може ли частна компания, да заема територия на Марс(чрез оборудването си, изградената инфраструктура)до която няма да имат свободен достъп всички нации и всички желаещи? -Може ли да има частна или държавна собственост върху дадена територия и намиращото се на нея? -При откриване на разни биологични форми на живот или ценни от материална/научна гледна точка открития. Те частно или държавно(на конкретна държава) притежание ще са? Така че...ме съмнява, че като тръгне изграждането на правна рамка, ще бъде разрешено на частна компания да си прави нейна си колония или изследване.

Така, че мераците му за поселение на Марс, ще повяхнат, защото правната регулация няма да му позволи. Няма да позволят на частна компания да притежава територия. Ако е някакво международно формирование на държавно ниво-може, но на някаква си листната на борсата компания-не.

Марс на марсиянците. Не щем нелегални земляни, само да ни цапат атмосферата с кислород. А сигурно и вода ще си домъкнат в пластмасови бутилки.

Ами да заповядат държавните служители от НАП на Марс и там ще си плащаме данъците.

Дори си е технически невъзможно. Доказаха че микрофауната в червата на астронавтите поели курс към Марс ще изпука на полвината път и ... последствията са ясни. Има и други десетки ОГРОМНИ предизвикателства. Чичо Мъск издишва и вече се чуде какви глупости да плямпа

Я някакъв тъпак се загрижил за регулирането на Марс. Щом частна компания може да притежава земя на Земята може да притежава Земя и където и да е в космоса. Свободен достъп няма да е проблем да се даде на всеки, ако може да отиде до Марс да си ползва правата. САЩ отдавна разрешиха на частни компании да ползват вселенските ресурси.

Да прафразирам Наполеон "Да умреш не е страшно, но да не постигнеш нещо значимо в живота си е страшно - така умираш много пъти всеки ден". Евала на Илон че гони една доста амбициозна мечта, която също така ще бъде плюс за човечеството. Повечето от нас или нямат тази горяща амбиция или способностите да имаме големи мечти и да ги постигаме. Залъгваме се с това че сме здрави и/или че имаме деца и си казваме че това е достатъчно, макар повечето от нас дълбоко в себе си да знаят че не е така.

Половин милион европейци умряха в Русия, само за да не умира много пъти на ден джуджето с комплексите. То бива амбиция, но човешкият живот е най-ценен. Преди да тръгнем след поредния световен лидер, не е зле да видим на къде ни води.

Мисля че коментара ти е бил за друга статия защото тука става дума за Илон. Ако обаче на тебе ти се говори за Путин и Русия, може би е по добре да идеш на психоатър и да се опиташ да разбереш защо навсякъде ти се превижда Путин и руснаци. Може би си бил влюбен в някой руснак и той те е разочаровал някак си...не знам. Но иди поговори със специалист. Дано да се оправиш. Късмет!

Явно ти имаш афинитет към Путин. Не виждам каква е връзката между него и Наполеон.

Така ще плащаш данъци и на двете планети, защото още няма обща данъчна политика.

Ти си смешен дребен шебек :-) Да говориш че го прави за пари е все едно да ми кажеш че Колумб е тръгнал по незнайните океани защото яденето на кораба е било безплатно :-) Ти си малък човек с малки и примитивни нужди и приравняваш всички към себе си. Не прави тази грешка. Хора като Илон, отдавна са си надвили на масрафа и за тях парите са само средство за постигане на цели а не за купуване на немски коли и циликонви цици за каквито ти си мечатеш.

Голям алтруист бил тоя Колумб. Договора с процентите и титлите е бил така само за парлама. Пък Илончо кат си е надвил на масрафа, що ги къта тия милиарди?

Кое къта, бе кретен? Всеки свободен долар е вложил в начинанията си и често се случва да спи на пода в някоя от фирмите ...

Абе верно ли има тролове които да вярват на това със спането на пода ?!