Илон Мъск има още по-големи планове за Марс

На червената планета ще възникне колония с 1 милион жители

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без мечтатели, новатори, визионери (кой както иска да ги нарича) нямаше да е изобретено колелото още и щяхме да сме по пещерите !

Meчти, дано се осъществят.

Големите планове на Мъск, включват много препълване с ганджа предполагам?

Аз си мислех, че тоя е Южноафриканец, пък той се оказа Марсианец!

Това не са планове, а мечти. Има разлика между двете.

че без наличието на достатъчно компактни ядрени реактори - това е невъзможно... И по отношение на задвижването на ракетите, и за отоплението на Марс, да не говорим колко светлина и топлина ще трябват за локално селско стопанство там, и евентуално за някакви производства, за да се реализира самоподдържаща се колония...

Вече са разработени такива микро реактори !

напълно автономен автомобил, ама нещо го отнема! Иначе е хубаво да се пали въображението на хората и да се вдъхновяват да мечтаят...

но засега сме на фаза "нероден Петко" (или "рибата - в морето") и прилича повече на един голям финансов балон, отколкото на реално-осъществими планове...

Тука Мъски толкова се е надрусал и изхвърлил, че дори лудият тукашен трол "dp" вече не смее да се включи да му защитава безумията. Пичове (те си знаят от коя "държава" са), никой вече не ви вярва на стария шейсетарски Лунен цирк, щото хората, дори най-тъпите (80%) не са слепи и виждат, че единствените "доказателства" са куклени филмчета с макетчета на кораби по една педя. Силно умален макет е и лунното бъги, както и неподвижните фигури на "астронавти" във фона на много от кадрите. Толкова е можело тогава киното. (Всеки от вас, който е прегледал официалните клипове наскоро и е сляп за горното - може да се гръмне просто. ДНКто му не става за възпроизвеждане на нормален, адаптивен, критичен и оцеляващ човек - само за сляп роб.) На фона на Лунния резил, да се опитвате да го замените с друг стократно по-голям марсиански такъв - е доста тъпо. Подценявате вече стадото - може да са овце, но не са чак толкова прости. :) При всяко положение ни очаква доста интересно близко бъдеще, де.

Продължавай да си измисляш "факти" и "доказателства"! Може и някой с гладък мозък да ти се върже!

Объркал си адреса сериозно. "Факти и доказателства измисля" НАСА - те са тези с наглите твърдения, не аз; те имат нужда да ги доказват пред овцете - не аз. Отново: тук даже не говорим за умен или тъп, овца или човек или за това кое е възможно и кое не е. Говорим, господа, само за това дали имате работещи очи или сте кьорави като цапната кокошка. Още веднъж: прегледайте поне един от стотиците официални Аполо клипове на НАСА, включващ летящ кораб на фона на нарисувани кратери, друсаща се кутийка на лунен модул, захождащ за "скачване", или движещо се бъги с неподвижна кукла на човек отгоре му. И ако не виждате, че това са миниатюрни макети по 60тарска кино-технология - значи с нищо повече не може да ви се помогне. Утешението, ако ще имате нужда от такова, е че не може всички да са интелигентни и независимо мислещи. Трябва да има и масовка, 80%.

Необратима е тенденцията земята да се пренасели с некачествени хора. Също така ще е неминуем стремежът на умните и богатите да търсят начини да се изнесат на по-добре място до 30-50 години. Има няколко филма по темата - глупавите и бедните живеят в адски гета на Земята, а който може да си плати (и като цяло отговаря на съответните евгенистични параметри), се преселва в райски космически станции, където всичко е уредено.

То и сега богатите живеят извън градовете, на свои острови или в кампуси, и разполагат с много свободно пространство, защото на Земята все още има добър въздух за дишане и благоприятен климат. В ракети, космически станции или на Марс тези условия могат да бъдат само изкуствени и ограничени по време и пространство. Стават само за оцеляване за кратък период от време.

Говорим за станции, които са километри големи, тоест цели градове, а не като Международната космическа, която е примерно десет на десет метра.

Мъск е изключитела личност в една държава на неограничени възможности. Осъществил е вече не една от смелите си мечти! SpaseX ще кацне успешно и на Марс. Не е важно през коя точно година ше има база там, но това е пътят.

Тоя директно скокна в категория писател фантаст Имал планове? А какви планове имат за него? Тъй кат гледам в скоро време ше посещават една и съща клиника с дада и дп

ще правя панаир на марс и чакам доставка на милиони балони

Руските тролове мразите всички. Особено успелите. Най-вече когато са американци. :))))

Южноафриканец е

Най-после стана ясно, защо Мъск с теслите е на върхът на вълната от финансови пирамиди - Лихварството. Насила ще те пратят дори на Марс...но с кредит.

Докато не се направи орбитален асансьор, цената за килограм товар ще е висока !

Идеята за 1 милион колонизатори дошла на Мъск, когато посетил Русия и видял, че 120 милиона живеят при условия близки до марсианските. А наскоро Рогозин му се обадил, като предложил руско съучастие в размер на 80% от този милоион души, още повече че някой трябва да поддържа и чисти кенефите на корабите, а там руснаците са незаменими. Човек не живее вечно, затова и плановете на Мъск са за до края на живота му - към 2050 година. Колкото до цената, предполага се един такъв кораб да струва около половин милиард, а цялата флотилия около половин трилион, като заради многократната си употреба стартирането е под 10 милиона. Разбира се това е мечта и някои от мераците му може да не станат, но поне ще се опита. Видяхме какво става с Тесла, която не само не фалира, ами тази година ще гони производство над 1 милион автомобила, а акциите й скочиха над 500 долара. Преди това същите малоумници пак плямпаха, че се бил напушил, че бил измамник и всякакви подобни глупости.

блъска хора,друго е милиони балони за марс,и трето е да си Дада от 4та стая на 4и километър

Знам, знам. Добре си запознат с разположението на стаите на 4-ти километър, а и често ми крадеш ника. Трябва санитарите да внимават повече и да си пиеш хапчетата редовно.

1. Кое кара Мъск да мисли че ще има желаещи ? Дали не виждам една историческа алюзия при усвояването на Америките от декласирани социални елементи ? 2. Ако на Земята ще се използват роботи - колко повече те ще се използват на Марс ? 3. Защо ще се дават "кредити" ? Дали той си мисли че капитализмът е достатъчно адекватен обществен строй за такива мащаби ?

1. В Русия 120 милиона живеят при близки до марсианските условия. Само от там могат да наберат 1 милион. 2. Роботите си имат оператори и обслужващ персонал. 3. За да има мотивация. Който замине трябва да работи, защото клошаря на Марс се пуска сред природата там.

да донадуят балоните и да си влизат по стаите за визитация

Ние можем да осигурим 1 милион колонизатори - малко ще са тъмнозелени, но на фона на червената марсианска почва ще изглеждат като местни индианци.

Летс ду ит! И ша има: Я кажи Баба тенкю!

Тоя е яко ама наистина яко напушен. И не знам какво пафка напоследък, но както изглежда яко е свалил качеството на дрогата.

Ако цялото, ама цялото човечеството се захване да ги строи тези кораби, БЕЗ ДА ПРАВИ НИЩО ДРУГО тогава може и да стане.... Но тогава и всички трябва да се научат да ядат само камъни! Защото сегашните мизерни космически кораби с места за по 3-7 човека, и струват милиарди долари, а такива огромни ракети транспортиращи по 100 човека ще струват 50-100 пъти повече! Така че това не е научна фантастика а фантасмагория или фентъзи.

Значи китайския призив "Във всеки двор доменна пещ", довел до 2 годишен китайски "голодомор", ще придобие нов израз "Във всеки двор "Старшип" "

Да! Така ще стане! После Мъск ще изтрепа за по сигурно и врабците, та да не се блъскат в бойлера за кукуруз Старшип!

Фентъзи е за такива плъхове като теб, изпълзяващи над земята само за да хапнат някоя мърша. Тази тема не е за твоята уста. С това се занимават наследниците на смелите пионери, изградили един напълно нов свят в непознатата земя Америка. Така ще стане и сега с Марс. А ти се прибери в дупката си. Там ще ти е по-уютно.

Значи вместо "Space Oddity" ще звучи "Starships" на Ники Минетаж.

задмина кубрик

Явно е свършил парите щом е минал на най-евтината дрога.

Аз съм почитател на фантастиката, и много от нещата които са описани във фантастиката след това наистина се случват ! Факт! Но е и факт, че това което твърди Мъск особено за сроковете за които твърди, просто не е никаква фантастика и не е никаква визия за бъдещето на човечеството . А това си е чиста проба шизофрения! Или другият вариант е, просто човекът да се е напушил с малко повечко марихуана или да е хапнал няколко бонбонки екстази както беше станало оня път в студиото с радиоводещите и да е яко, ама много яко напушен да дрънка всякакви възможни небивалици.

2014та - Роскомикс държи 85% от бизнеса с изстрелването на сетелити 2019та - 4.7% ФАКТИТЕ УБИВАТ И ТРОЛОВЕТЕ !!!!

Факти! Миналата година всички руски стартове са успешни! А стартовете и опитните им пускове на Спейс Х и Мъск са през един неуспешни ! Факти!

Американските също и са 5 повече от руските. Да не говорим, че общата далечина са над 40х (ПЪТИ) по-далече от 400те километра на които ластиците а Русия стигат.

сладурче малко. Спейската има 100% успеваемост при изстрелване за миналата година. Това, че не са ВЪРНАЛИ едната степен не значи, че сателитите на са си отишли по местата. т.е. успех.

много лъжеш бе. Нещо се ядоса и почна като дърт руснак да лъжеш.

Сроковете които дава - "След няколко години" Напълно невъзможен срок в сравнение с този на Рогозин - "Ще", нали така... А, какво пуши Рогозин, с неговите роботи по луната, асансьори и тухларни?

Рогозин прати ли Фьодор на орбита? Прати! Лудите крави от Спейс Х качиха ли се на орбита? Не! Ходиха ли до Луната? Не! Ходиха ли до Марс? Не! Факти!

Ааааа, значи то ходенето до орбита било същото, като ходенето до луната. Наистина си голям експерт. Верно, тъп, ама експерт!

Първо необходимо е да се направят стъпки за вода и атмосферата на Марс и след това да се заселва с хора. Без да е човек на Марс едва ли ще оцелее и в Сахара, ако няма поне вода.

А аз само да попитам, как ще летят хамериканците до Марс? Пак ли ще пълнят гащите или ще са с памперси , и така месеци и години наред? Щот последният път когато проверих, нямаха космически кенеф! Или както винаги ще купуват от руснаците и кенефи, и ракети и ракетни двигатели, а?

Господииии............Прибери си версиите най-после! Този човечец- Мъск е директно за усмирителна риза! Или по скоро за усмирителна риза са балъците които му вярват И КОИТО МУ ДАВАТ ПАРИ!!!! ТОЗИ ЩЕ СТРОИ ПО ТРИ РАКЕТИ НА ДЕН!! ПО ТРИ КОСМИЧЕСКИ КОРАБА НА ДЕН!!! АБЕ ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ!!!! ЛУДИТЕ КРАВИ НЕ МОГАТ ДА ПОСТРОЯТ ЕДИН-ЕДИНСТВЕН КОСМИЧЕСКИ КОРАБ КОЙТО ДА СЕ КАЧИ НА ОРБИТА И ТО БЕЗ ДА ЕКСПЛОДИРА И ДА СЕ ПРЪСНЕ НА ПАРЧЕТА Е КАКВО ОСТАВА ЗА ТРИ КОСМИЧЕСКИ КОРАБА СЕ СТРОЯТ НА ДЕН КАТО ЦЕНАТА НА ЕДИН ТАКЪВ ЩЕ БЪДЕ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ПАРИ ПИТАМ АЗ?! КОЙ ГЛУПАК ИЛИ МАЛОУМЕН ДЕБИЛ БИ ПОВЯРВА ЩЕ Е ТОЗИ ЧОВЕК?! ТА ТОЙ БЕШЕ ОБЕЩАЛ ДА ОТИДЕ ДО МАРС ОЩЕ ПРЕДИ 7НГОДИНИ БЕШЕ ОБЕЩАЛ ДО 2019 ГОДИНА ПРАТИ ХОРА НА ЛУНАТА А ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ДО 2012-ТА ГОДИНА ТРЯБВАШЕ ВЕЧЕ ДЕСЕТ КАЧИЛ НА ОРБИТА И КОЕ ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ НЕЩА ИЗПЪЛНИ, А? ОТ ВСИЧКИТЕ СИ ТЕЗИ ОБЕЩАНИЯ НЕИЗПЪЛНИМИ СЕ ОКАЗАХА ВСИЧКИ!! СЕГА ОБЯСНЯВА КАК ДО ТРИ ГОДИНИ ЩЕ ЗАПОЧНА ДА ПРОИЗВЕЖДА КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ С КОИТО СТИГА ДО МАРС !!!! ТА ТОЙ ТЕСЛИТЕ НЕ МОЖА ДА ПОСТАВИ НА ПОТОЧНА ЛИНИЯ ДА ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ КАТО ХОРАТА.... Е КАКВО ОСТАВА ЗА КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ КОИТО МЕСЕЦИ НАРЕД АКО НЕ ГОДИНИ ЩЕ ЛЕТЯТ В КОСМОСА С ПЪТНИЦИ НА БОРДА!!!! НАИСТИНА ВСИЧКИТЕ ГЛУПАЦИ КОИТО МУ ВЯРВАТ СА ЗА ЖЪЛТИ КНИЖКИ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИТЕ

Височайшето мнение на един некадърен трол. Благодаря, че ни осведоми за пореден път, колко ти е гладък мозъка :)

Ако разработват нови химикалки за писане в среда на безтегловност с цена от 200 000 долари(както в миналото),да взема да купя 2 000 000 броя моливи по пет стотинки бройката и да им ги продам да цена по 100 000 долари за брой......А..?...Дали ще купуват...?

Глупи Тъпчев, в състояние на безтегловност е недопустимо да пишеш с графитен молив. Няма да ти обяснявам защо, тъй като няма да вденеш.

след няколко години ще произвеждам по няколко силоза с балони на ден,белким стигнат за милионите колонизатори на марс

Закъснял си....от Sportex вече произвеждат дори са няколко вида....Sportex light,Sportex fire,Sportex power .....и други

де,кво чакаш

ще надуе по голям балон за марс

Разбира се, че балончо ще се разпише! Без неговите глупости все едно нищо не е станало...

Добре, днеска наряд е онзи с гумата. Каквото и да напишя, все не го харесва. Отказвам се, минавам на друг сайт.

Който има успехи - има и планове.

Факт е, че от всякъде се наливат пари в брътвежите на този човек. За сега неоспорим факт. А иначе в по-разумните хора те могат да породят само някаква ехидна усмивка. Тази непонятна истерия го окриля да дрънка все повече и повече глупости.

Идват от 80% които взе от бизнеса на Роскомикс със сателитите. Сега той е този който прибира парите, а не руслямистите.

Не може така, Рогозин не дава!

Умирам си от смях. хахахаха...ще гледам експлозивни бидони!

Ще....ще....!!! :)))

БЕШЕ!

Ама другия път!