Илон Мъск: Все още съм убеден, че ще пратим хора на Марс през 2026 г.

Първият безпилотен полет на SpaceX към Червената планета е насрочен за 2022 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На г-н Мъск ще му кажа само едно нещо, но едва ли ще стигне до него! Та, "Не викай хоп преди да си скочил..." и това е за да не станеш за смях! Изказванията на господина са изключително оптимистични, щото не виждам как ще се осъществи полет до Марс, при условие, че и до Луната все още е изключително трудно да се стигне. Просто човекът е обладан от някакъв оптимизъм, който май все още няма покритие. Специалистите по космическа техника и полети казват, че до Марс с хора ще се лети не по-рано от 2050-та, а тоз разправя, че още утре ще тръгне

Това е стандартна практика да дават контракти на подизпълнители Мъск е един субконтрактор в НАСА, казва каквото се иска от него да се хареса на шефа Иначе цицката свършва и до там За мен е мошеник от по успешните, ама до 2026 не се знае знае ли се

Тарикат 2026 НАСа ще е скъсала контракта с Мъск

изглежда е много сериозен човек. Искрено му желаем успех и вярваме, че около 2025 г. ще изпрати хора на Марс. И защо не, след като подобен полет беше планиран още преди 30 години, но след отменяването на програмата за Луната, някак си отпадна и Марс. Причините и до сега се пазят в тайна, но се знае, че прекратяването е поради предупреждение на извънземните цивилизации в Слънчевата система. Не че са лоши тези извънземни, а най-вече поради простотиите и доста неразумното поведение на управляващите от държавите, които осъществяваха тези програми. Но това е друга тема, която поставя под силно съмнение квалитетността на нашата цивилизация. Мислим се за велики, но всъщност дори не сме единни - постоянно се избиваме взаимно и даваме много повече средства за оръжия, вместо за медицина и духовност. Ако нещата продължават така, бъдеще няма - не бива да се заблуждаваме, че някой ще ни дундурка заради хубавите ни очи.

Ахахаха: алоо, насаджиите и мъскарите - това ли ви е обяснението защо никъде не можете да литнете? Защото сте летели, ама извънземните са ви стреснали? :) И седнали да ми се правят на про-наука...

на фараона мъски освен тъпите путаци някой друг вярва ли му то той трябваше още преди 10 години да отишъл на Марс а 2018 и 19 трябва ще е кацнал на луната А преди няколко месеца обяви че до 2023 -24-ти ще е на Марс а сега изведнъж с тая 2026! от чудо само някой болен козички олигофрен лапач на негърски чепове може вярва в това!

И болното ти въображение е продиктувано от ТАСС ли?

Дълбоко се съмнявам че ще успее до 2026, но напълно съгласен че така трябва да говори за пред акционерите за да не ги уплаши, че ако се разбягат вярно никога няма да отиде на Марс :)

Кви акционери? Фирмата е частна. И полетите за Марс не носят дивиденти.

Тоя пак се друса и говедата му праскат говънца

Шоколади,бони бони,бонбони шарени

колко пъти фръча до марс след дозата бе

Никой не казва, но поне ти можеш да споделиш след дозата къде хвърчиш..

си пий билобата и гледай сериала бе комуниста

Ооооо, кукурузения тъпак пак плещи тъпотии

Ей пиле шарено смисъл доста си... елементарен да си палтен трол та вероятно си отритнато някакво ама въпреки всичко си досаден

2026г силоза може и да фръкне за марс ако има кукуруз,и да се приземи в мохаве със сценарий

задмина баце по фойерверки

сега верващите в квадратно главия мошеник ще квичат в екстаз и ще чакат силоза да се напълни с кукуруз

Кукурузчо, не знам дали защото ти е толкова акъла, но само ти чакаш Мъск да напълни Старшипа с кукуруз. Всички останали очакваме да полети с хора към Марс. И ще полети! А ти ще си рупаш кукуруза и ще скляпаш пред телевизора.

Ти само чакай на гарата

Абе, Кукурузчо, може ли да си толкова прост?!? Това не излита от гарата! А и аз нямам намерение да пътувам.

Смени дилъра, бе ... смени дилъра...

И какво го разколеба?

Само преди 3 и половина години беше убеден напълно, че 2022 ще има хора на Марс и Лунна станция... Само с ганджа не става, трябва и акъл...

Това ТАСС ли ти го каза, бе лъжльо?

Не, тои го разправяше наляво и надясно. Може да намериш сума ти източници в интернет ....

Е дай линк бе тъпак, а не да плямпаш нагли лъжи.

ооо Дада пак го тресе кризата ръмжи пръхти но си знае, че редовните тука си го знаят като форумният шут :D

Имаш предвид нередовните. Щото Стенли, Нанайси, кукурузчо, наАКания са все клиенти на 4-ти километър

Сега и "Ха-ха"-то се нареди до тях. Освен ако всичките не са различни самоличности на един и същи пациент...

Спомням си, какъв смях падна, когато Мъск почна да тества фалконите. И те гърмяха, един след друг. Всички, дори и аз му се смеехме, че изобщо си мисли, че може да 10 години да настигне с малката си фирмичка държавни програми, с държавно финансиране от трилиони долари в сферата на ракетите. И въпреки това, ей-на. 10 години по-късно, СпейсЕкс е ЕДИНСТВЕНАТА фирма на света, която може да праща американски ракети в космоса. Към момента, Мъск е способен да праща 60 фалкона на година в космоса. И го направи така, че цената на килограм товар е в десетки пъти по-ниска от конкуренцията. И направи всичко това буквално с пари за семки, сравнено с колосалните инвестиции на НАСА, Роскосмос и Европеиската агенция. В момента, Мъск има технологията да изстреля ракета на Марс. Още я няма ракетта, но след 1-2 години и тя ще лети. От тоя Спейшип, ще се построят стотици кораби, които ще са готови за полет... само ден след завръщането им от предишния.Старшипът, дето ще лети към Марс има нужда от 5 други старшипа, които да го заредят с гориво за полета. На практика, те могат да са готови за няколко месеца, изпитанията и в момента течат. В момента, тестват старшип 8, а старшип 9 ВЕЧЕ Е НАПЪЛНО ГОТОВ, в хамбара. Слеващите 10-на години ще са много интересни. Живеем в чудни времена. Да сме живи и здрави, само, и да гледаме.

Е па колко да си жив? Догодина като пусна Ковид версия 2,0 и си до там. Ти не им трябваш на онези. За тях си непотребна твар и само товариш земята. Ще те закопаят бързо за нови полезни изкопаеми след 1000г.

Американски ракети пращат и ULA с Атлас 5 и Делта 4 и Орбитал сайьнс с Антарес и те са частни фирми или група от такива. Спейс Х са единствената частна фирма, които в момента карат хора до МКС

Много фантазираш... Не стотици, ами хиляди кораби ще построят за 1 година. То така се строят тези кораби. Знаеш ли колко ресурси са необходими ? Дори и да пратят тогава човек на Марс, нали трябва да стигне жив, а и да се върбе. Ти мислиш ли ги тези неща ? Като системите за поддържане на живот ги няма никакви за големи разстояния.

Няма да се налага да пращате - те сами ще тръгнат натам, ако продължи лудницата с Короната ...

С велосипеди или на стоп?

Ще идете, като предния път с "Каприкорн 1". И да не забравите разсада за картофи, ей!

Още един, дето от филмите черпи данни! Ами ти не видя ли, че Мат Деймън вече ходи и се върна? А Брус Уилис не видя ли как разби астероида? :)))

Човекът иска да ти каже, че филмът е толкова реалистичен, че нищо чудно, "кацането " на Луната е по същия модел.

Искаш да кажеш че тъпака понеже е гледал Кеприкорн 1 си мисли че съшото е станало 10 години по-рано само че със стотици часове видеоматериал. Дори и Кеприкорн 1 се вижда че сеансите във филма са по няколко минути, докато предаването от Луната е непрекъснато в продължение на 2 денонощия. Та очевадно е тъпак, а това дали е човек е съмнително.

Хахахахаха... Мъски, слушай сега (ще му пратя същото и на мейла): Залагам ти 100 000 $ - срещу само 1000 $ от твоя страна - че доникъде (даже до Луната) няма да летите: нито през 22ра, нито през 24та, нито през 26та, нито даже през 2030та година. Трябва да си луд да не приемеш!

Пиши му в Туитър. Да може всички да видим дали ще приеме сделката! :)

Нямам Туитър, ненвиждам ги тези еврейски подлоги - но иначе е добра идея. Ако си го чете де. А мейла го чете.

И аз нямам Туитър, но за целта бих си направил. Иначе го чете и редовно публикува там. Поне според dir.bg...

Сигурен ли си, че можеш да извадиш 100 000 $ на масата?

За тебе и жена ти ще добавя и един гол на масата. Само не се карайте кой да е първи.

Ще му мине ...

Tои така минат неминат 5 години, надъха се момчето, та са изцепи и после пак тихичко....