Коментари - Илон Мъск: Вселената може да е два пъти по-стара, отколкото си мислим | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Според него в продължение на милиарди години светлината губи енергията си." Това е ефект от разширението на пространството. Милиарди години време за светлината е и милиарди светлинни години изминато разстояние от нея. При разширение на пространството със скорост от около 70 км/с на мегапарсек според закона на Хъбъл, това означава че рентгенов квант излъчен преди около 13 милиарда години , сега ще е с дължина на вълната в радиодиапазона. Пространството се е "разтегнало" и със себе си е "разтегнало" и дължината на вълната на рентгеновия квант. Това е всъщност "стареенето на светлината".

Мъск е ментак който се изказва по всички въпроси без да го питат

Интересното е, че Цвики е роден във Варна. С тъмната материя и тъмната енергия може да се повтори случая с етера. Накрая никой не доказа , че има етер но и никой не потвърди категорично че го няма. Просто, отпадна необходимостта от етер и интереса към него изчезна.

Че е варненски еврей? А дали е интересно, че и Сергей и МОНИКА Яков-Станишеви също са швейцарци, днес? Това не пречи на Моника Йосиф Яков-Станишева Първа Частна Банка да е чорбаджийка на ДИР.РУ.

"Цвики е един от ървите учени, предположили и съществуването на "тъмна материя", хипотетична форма на невидима материя, за която се смята, че съставлява в цялата Вселена." Неграмотно преписвате или неграмотно четете, не знам, но е ясно, че сте, но се ръгате да пишете по теми, които не само не са ви ясни, а и дори не можете да преписвате. "... че съставлява в цялата вселена" - що за глупост е това? Дори няма да се задълбочавам в това, че не правите разлика между тъмна материя и тъмна енергия. Само ще спомена, че тъмната материя се предполага, че е около 27% от познатата вселена, а тъмната енергия около 67%. Вие за кое пишете? Имате ли идея изобщо какво преписвате и как го преписвате?

а ти разбираш повече от Мъск, така ли?

Веществото, което смяташ за "материя", е частен случай на ЕНЕРГИЯТА.