Има ли смисъл от мениджърите на пароли

Тези приложения често са много препоръчвани от експертите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като си прост или почваш да изветряваш и не може да си запомниш паролата, стани от компа и направи път на синовете и внуците. И помнете: Кликането води до пристрастяване !

Аз ползвам KeePass. Безплатна, опън сорс програмка за съхранение на пароли. :-)

С една дума, плащайте си щом сте тъпи! В много случаи свързани с частни компютри, паролата е нещо, което повече пречи, отколкото помага, също като антивирусната.

че си частен. Ако доставчикът ти е вързал още няколко компа в едернет и операционната ти система е споделила това - онова можеш да намериш неща, които не очакваш, включително и опит за вкарване на троянец ;)

Ти си много напред с матрЯла бе бате, да не си 1ва линия в HP (DXC) :)

Факта че си достатъчно тъп за да не обърнеш внимание на кибер сигурността си не те предпазва по никакъв начин. Предпазва те единствено шанса да си извън полезрението на заинтересуваните страни до сега. Момента в който им влезеш в полезрението (закачайки зловреден софтуер което може да стане по 1000 начина) липсата на елементарна кибер хигиена ще те остави на милостта на злосторниците, а те не се славят с кой знае каква милост. Тъпи реплики от сорта на "те нема кво да ми земат", не минават. Дори и да не банкираш и ползваш Компа само за феЙсо и да изръсиш някоя простотия в дир-а, пак могат да те ползват за всичко от хостване на детско порно до изпращане на мейли с бомбени заплахи. И когато органите почукат на вратата (или по скоро я изкъртят с шут), ще ти се иска да си разпечаташ мнението по горе, и да го изядеш. (цензурирана версия, предната я изтриха :) )

Значи ако сам си качиш клиент си умен, а ако те намерят случайно, не? Интересна логика!