Индия е застрашила МКС

Животът на астронавтите е заплашен от космическите отпадъци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АМА ЦИГАНСКА !!

Ето защо и в Космоса е необходима полиция.

Амиии, да пратят родата си с български паспорти, дето я биха в Париж, да бере алумин в космоса, БЕ! Индийска му работа.

Изтриха хубавия коментар на един дето казваше, че ще направят и космоса на катун или нещо подобно, жалко.

Преди няколко години Китай направи същото..

На кривата ракета космоса и пречи, на наса - също. Ударили собствен спътник на 110 километра ПОД станцията - и тя е застрашена? Я сметнете вероятноста някое парче да я уцели в отрез от сфера с диаметър над 13 000 километра. Толкова нули не ми се побират в компютъра. С 40% тия надминаха и сметките на топлофикация в стъкмистиката. Май за собствените си шпионски сателитчета се притесняват, не за МКС.

Прочети статията, помисли ден, два, пак я прочети, помисли още седмица, и току виж си стоплил, как парчетата разхвърляни от експлозията са достигнали височината на МКС, та даже и са я надхвърлили и я застрашават. Тогава вече, ела и напиши умен коментар, а не това дето си го изакал сега.

Ау, появи се "умен" чиляк, само дето е бягал от часовете по аритметика. Момченце, това е задачка за шестокласник, хайде, ще я опростя максимално, може и да я разбереш. Вместо отреза ще вземем ПОВЪРХНОСТ на сфера (така увеличавам шанса за попадение около 10 000 пъти). При диаметър 13 000 километра имаме повърхност само 530660000 квадратни километра. За теб оставям да пресметнеш шанса треакториите на МКС и 10 сантиметрово парче да се пресекат в тази площ. Приятна работа, чакам резултата.

Към 70 А сега умножи пресметнатата вероятност по броя на парчетата и полученото - по неизвестен брой обиколки. И не забравяй, че в подобни случаи вероятност 1:1000 се смята за много голяма.

НАСА прави официално изявление, което се чете и анализира от всички космически агенции на космическите държави ( и не само) по целия свят. Най-малката неточност, съмнение за компетентността на това изявление, ще доведе НАСА до подигравки и загуба на респект по света, особено в научните среди, което няма как да се изтрие с години. Обаче наш бай форумен нищоправец тръгва да спори, смята с калукатора и пише постове, че нещо го будалкат. Спри се бе!

Покрий се с жалките си полуграмотни напъни да агитираш бе. Разбирач и той, вероятности смята. Я марш на училище първо после се обаждай.

Вероятността е нараснала с 44%. Т.е. ако сега е била примерно 1 на 1000, сега е 1,44 на 1000. Та освен математика трябва и логика да схванеш условието на задачата.

Хубава работа, ама циганска.

Те житаните могат само да правят боклуци, нищо че някои от тях работят в чистотата.