Instakilla от Пловдив хакнал сървъра на култовата игра STALKER

Даниел Ганчев източил данните на 1,2 млн. души с една атака, изкарал 100 000 лв. в биткойни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още една мутра рекети изнудване незаконна търговия със лични данни, Има късмет че е в Българи

в капитализма е така!! Кой когато те свари .........

Гледам че доста хора тук го хвалят това момче. Но ако бяха си отворили компютъра една сутрин и да видят, че всичките им файлове са криптирани (разбирай блокирани) и при всеки опит да ги отворят те не се отварят, а се получава съобщение "вашите файлове са криптирани, ако си ги искате обратно, преведете ми едиколко си хиляди в биткойни", тогава друга песен щяха да пеят.

Той не се е занимавал с това.

Ооо, я кой тъпак е клъвнал да се зарази с криптовирус!

Веднага да почва при мен. Ще му намеря работа.

Защо не питате за етноса на престъпника, ганювци? Нали обичате да демонстрирате как вечно циганите са ви виновни за ганювщината?

Къде се е чудо видяло мангал - IT спец !

Ае ТЪПир малоумен, циганин има ли толко акъл, че да бъде хакер, бе?!?! тЪ й ба в глупака тъп!

За ганьовщината у нас са виновни обикновено българите, и ние това си го признаваме. Но за циганските работи обикновено са виновни ромите.

Не знам защо му цъкате минуси. Хайде сериозно - под абссолютно всяка статия за убийство или катастрофа един от първите коментари е въпрос за етноса.

Един човек да схване накъде бия. Браво. Другите - първосигнални ганювци.

Това не е убийство, нито катастрофа. Това е престъпление, за което се иска да имаш много акъл и знания. Сам разбираш, че няма как циганин да го извърши.

Колко ли е бил изумен като е отворил вратата и е видял ченгетата.

Какво му се радвате на тоя? Поредният крадлив тъпак.

Първо, не е хакнал stalker играта, защото става дума за stalker online, а не за самата поредица от игри през 2007-2009 година. Второ новината е стара. Много чужди медии отдавна писаха за това. Има и други неточности, но ще ги запазя в тайна.

голяма реклама ама не е вярно моя акаунт що не хакнал?

Сега ще точи пишката на бай Ставри у панделата.

Сега трябва да му се начислят всички налози за спечелената сума. Както е по закон :). .. и да забранят на "хакера" да пипа нещо с микропроцесор следващите десет години.

Една такава забрана няма как да се следи дали се спазва.

Няма как да не спомена че тази сума за 4 години е супер нищожна. Щом е изнудва сега да го видя колко ще е ербап като излезе от панделата, ще го чака някой да му порне задника.

Пича ако не беше изнудвал, а само беше продал базите данни, щеше да е герой за мен :). Можеше и да хакне сайтовете на ГДБОП или правителството, например. Но ... всяко нещо с времето си! Ако са умни нашите управляващи прасета, ще го пуснат да работи за тях. Поне момчето има акъл в главата и става за нещо.

Престъпление трябва да се наказва а не поощрява. Иначе всеки ще крадне. Вкарай го за 10 години за назидание на останалите. И без това не е мозък. Ако беше нямаше да го хванат. Просто ползва тулсове на други хора. Инсталирай Кали линукс и ти ще се имаш за хакер.

Му дайте веднага държавна работа. От малкото е дето става за нещо.

Става за „кражбА колко може и това е“. Ти си малоумен ей. Все едно Кристиян Николов да го правим състезател, щото има талант да дава газ.

Машина си , жалко че не хакна прасетата които ни контролират

Гати отрепката

Не е виновен за това че е хакнал. За това вина имат мързеливите админи с надути заплати. Виновен е единствено,че е изнудвал. Но иначе, браво!

От кога администраторите се занимават със защита от кибер атаки?

По-добре да го вземат на работа в киберпрестъпления, че има нужда. Хем да се откупи, хем някой там дс знае какво прави

...та Казвате - Имайки предвид че Е искал в криптоваЮт - ей го в нА Топ интернетчикът на Вси”наште” ! Чудесно ! - хА сега Да почва Кантатата ! - Поименно, с Конкретика, а И НезабавноЗасичане “изпятото”.

Дървен, стига хитря!

:))) дори половината от написаното да е вярно.... по-добре да не обжалва, а да настоява за най-строгата присъда, че така или инъче след като го пуснат на свобода, ще има мераклии да го "посрещнат"

Ну нармална же ! - ета толка Въйполнител заданий из задунайкаю !

Не можеш ли да пишеш на български бе, манаф?

이티티비, този е тъп кретен и само се прави на руснак!

Че кви микротранзакции имаше в Сталкер ???

аматьор

Какъв сървър, какви екстри, какви банкови карти в СТАЛКЕРА, бе? Това е singleplayer игра и не се купуват никакви екстри за нея... Я малко по-сериозно

чудя се да не е думнал някой сървър на Survarium

Май става дума за оная тъпотия Сталкер онлайн. Имаше с тях един такъв случай, но преди доста време. Като цяло статията е пълна простотия.

Лепнете му и източените данни от НАП. Поне да си плати за дяволъка. Халката му хемороди ще хване от уважение !

Ако с познания и ум печелиш си лош, а ако ти пълнят дърварското шкафче - не!

Зависи как ползваш познанията и ума си! В случая, хакнал е лична информация на милиони потребители и е изнудвал, за да получи парите.