Intel надценили възможностите си

Компанията смята, че е сгрешила с целта си да държи 90% от пазара на процесори

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АБЕ НЕГРАМОТНИК!!!!!!!!!! ПИШЕ ЛИ СЕ "всичкия Силиции" ????????????????????????? Наистина някои прекаляват с "й"-то, ама един път да трябва и да го пропуснете! Срамота!

Между редовете - До 2021 ще успеем да краднем от Китай или от AMD 7 nm технология и бла бла бла

и на кой му пука дали е 14, 7 или 5нм технология като мачкат наред в производителността?

Епа има си значение! Ма няма как да ти го обясня след като прочетох въпроса ти! Но повярвай ми значение си има! Инак интелите разчитат на големи пазари като Китай Индия Япония дори и европа разбира се, ноо както се виде азиатския пазар нещо все повече и повече ще им се опъва! А да не говорим, че производството на каквото и да било на азиатскиа пазар е в пъти по-евтино отколкото където и да било другаде по света! Та затова сега интел се пъне да види кое и как! Та така!

как да ти повярвам като ни те знам ни те познавам. ни виждам доводи от тебе ни факти?

Все тая

В кай сегмент, освен при игрите, "мачкат" от "Интел"? Дори при игрите нещата са въпрос на 1-3-5%, което е без каквото и да е значение. Има само няколко заглавия, които са оптимизирани за работа с интелските процесори, където AMD имат разлика от 15-20%, но и това ще иде в кофата, защото хората така купуват 3800X, 390Х и 3950Х, че на пазара почти ги няма. Ще дойде момент, в който производителите на тези игри искат или не, ще ги нагодят към процесорите на AMD.

игри игри игри... стига бе деца. кой ви говори за игри? кой ви говори да ДЕСКТОП процесори??? Много сте късогледи нещо. ха сега... погледни топ 100 сървъри и супер компютри и ми кажи колко са с Интел и колко с АМД? А мислете преди да пишете. Няма значение дали е 7 10 или 14нм за да каже някой - този е по-бърз от онзи.

BajMihal

Ми просто е бе пич. АМД започнаха и ще отхапят и от Xeon серията с Treadripper серията. Там просто няма база за сравнение. Има сходна производителност, но цената е по-ниска (познай за кого). Да не говорим за брой PCI lanes, където АМД ги издухва от раз, но какво ли да обяснявам. Ти, както и някои от мениджърите на Интел явно сте проспали доста неща. Е, сега на Интел ще им се наложи да се приспособяват за да успеят да удържат натиска и на пазара за сървърни процесори.

Мишка... така и не ми каза колко са машините на АМД в топ 500 на суперкомпютрите? Щото Нвидия имат повече. А това че Ксеона им е най-бързия процесор на Интел... явно си спал от 2016та насам. Treadripper става само за десктоп системи с до 2 физически процесора и в доста приложения е под масовия I9 който определено не е от суперпроцесорите на Интел.

BajMihal

Приятелю, пазара ще покаже за какво става въпрос. Тредрипърите цепят по всяко едно отношение ксеоните. Ревютата са еднозначни в това отношение. Колкото до суперкомпютрите, и до там ще стигнат, ако Интел продължават в същия дух. При третата серия на тредрипърите са си точно толкова производителни колкото ксеоните, само дето имат повечко PCI lanes, което оказва влияние ако искаш повечко скорост при дисковете (ако ползваш NVMe). Интел все още са по-добри в игрите, но това е повече защото самите игри са оптимизирани за тези процесори, което също ще се промени с времето. А и не е ясно когато си оправят проблемите със сигурността доколко ксеоните ще са със същата производителност.

влез в оверклокерс.ру и после ми говори. и пак ти казвам... цепят старите кесони., но не стигат дори на 10% от И9ятките. от 30 програми водят само 3 и 3те са рендиране. нещо което по принцип се прави от ко-процесори или видеокарти, а с/у тях са гола вода. Така че приятелю - не ме учи нещо с кото се занимавам от 8086.

Що бе умньо Китай дава 150$ милиарда/год за американски процесори дето да слага в 'китайските' компютри ?

Бай Иване - гледай си боята и не се занимавай с неща дето не ги разбираш. 1. AMD отдавна не произвеждат процесори - ползват услугите на TSMC, които в случай, че не знаеш наскоро обявиха успех в усвояването на 5нм технологии. 2. AMD разработва в момента 5 nm процесори планирани за 2021, не 7...

Ало спикера, чети бре момче! За ИНТЕЛА пиша, че трябва да крадне от AMD или Китай, щото нещо зациклиха и немогат да слезнат на 7 nm. Аз ги спонсорирам все пак. Всичките ми компютри са с интелски процесори! За сега!

Intel Core i9-9990XE на 14нм си мачка висчки Treadripper от 3то поколение.

Явно акциите падат. Казва това което искат да чуят инвеститорите...

тъп ли си , що ли ? Акциите на Интел са на най-високото ниво в историята им ... нещо друго искаш да кажеш сигурно, ама не знаеш как.

инвеститорите не обичат да чуват за отстъпление. Интел се опитват да излезнат от пазара на CPU-та от десетки години, но на практика имат присъствие само там и на пазара на мрежови контролери, които отново са предимно за изчислителни машини. Големите комутатори и рутери ползват комуникационни чипове от други производители. Много ми е любопитно какво точно ще предложат като продукти.. То ясно е, че всички в момента са полудели по IoT, ама за там се искат качества, които Интел не може да постигне все още. Иначе - жалко Интел остана май единствената компания от първата генерация производители на силициеви чипове. (е и TI също)

ЕЛБРУСА размаза Интел.... ха ха... опорна точка за шутлерастите. Отхапаха цели 0.0000001% от пазара

най-тъп, козяшка подлога...

То се вижда кой се подлага и кой не.

Айдеее... и тия тръгнаха по пътя на АМаДе... Ще скапят процесорите, за да гонят Михаля...

последо време , интел се скъсват да изкарват серии с минимално повишение на производителността и цени с 60% отгоре . АМД е с много по-добро съотношение цена производителност

Като чета какво е казал, 90% , 30%...поредния парашутист и майстор на ексела, от г*за ли ги вади тия цифри. Къде е плана за минаване към 7nm, конкуренцията е отдавна там а тези още усвояват 10nm. Къде е плана за редизайн, щото ги сцепиха от експлойти, а бизнеса преди всичко останало иска сигурност. Поредния динозавър затрит от некадърен мениджмънт.

Пазарната капитализация на Intel по данни от февруари 2015 г. е около 163 милиарда долара. Пазарния дял на AMD никога не е бил по-голям от 20%. Нетни приходи на Интел 2018 г. - 21 билиона долара, на АМД - 337 милиона.

Годишен приход на Интел - 70.8 билиона, АМД - 6.48 билиона. Не ми прилича на затрит динозавър. Хич.

Или пиши на български, или на английски с латиница!

нещо билиона и милиарди на български не ги различаваш ... - а разликата е огромна (особено като става дума за пари)

BajMihal

След като АМД им наритаха задниците последната година, е добре да имат по трезвен поглед. Ако това доведе и до по-нормални цени, ще е супер.

Жалко, че amd ги няма никакви в професионалния клас....домашни процесори.... при тестове в реална обстановка, професионален софтуер разликата в перформънса е долу горе колкото и разликата в цената между интел и амд...т.е. Работи колото струва...

какво значи професионален софтуер ?

MS Word ли е професионалния софтуер?

Все тая

Ко рече, ко? С последното поколение AMD нямат процесор, който "професионално" да не е по-добър от всеки, който предлага Intel. Дори с потребителския клас 3950х е по-ефективен и производителен от всичките им в ХЕ серията. Intel все още държат първите места при игрите, на кой професионалист му дреме за това? Пука ми на мен, че една игра с 3950Х върви със 151 кадъра в сек, а не с 153. Страшно ме вълнува... Даже хич.

BajMihal

Прятелю, кажи ми кога Интел ще стигнат 7nm процес и откога е Ryzen? Интел тъпчат на едно място от няколко години докато АМД вече е с няколко крачки напред. Можеш да погледнеш последните сравнения на процесорите по технологията Zen 3 и всичките са доста над конкурентите им от Интел. А ако говорим за Treadripper, там просто няма аналог. Кажи ми кой интелски процесор има над 40 PCI lanes? НИТО ЕДИН. Кой интелски процесор поддържа PCI 4? пак нито един. Та напиши си домашното и прочети малко преди да се изказваш неподготвен.