Intel отново е най-големият чипмейкър

Компанията си върна първото място от корейската Samsung

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е то има ли друг освен интел, тия от амд са смешковци

Благодарение на ssd технологията, вече няма нужда от толкова много рам. Мислех да изхвърлям един компютър, стар - 2008-а година. Сложих му за проба ssd и се оказа, че core 2 duo e800 с 4gb ddr2 и windows 8,1 си работи слънчево с офис приложения, може да се гледат филми и прочее. Честно казано не можах да повярвам. Та ssd вдъхна живот на старите машини и отпадна нуждата от купуване на все повече рам.

Сложи му още RAM. DDR2 паметта е евтина, спокойно ще събереш за 16GB и ще изкараш спокойно още 5 години минимум.

на старите лаптопи им слагам SSD и 16 гиги RAM, и за непретенциозни потребители стават слънце!

Седни си, 2ка! Дано да не го играеш в някоя компания IT експерт че жалко за компанията. Нещата са точно обратните. SSD-то изисква повече памет, на него не трябва да чегърта т.нар. swap или page file - виртуална памет и тя е най-добре да се изключи. Вярно - ако не се изключи - си върви доста по-бързо от твърд диск със същото количество РАМ, но бързо убиваш SSD устройството, понеже то има (за разлика от твърдите дискове) само около 3000 цикли на запис на сектор (за MLC технологията) или още по-лошо - 1000 цикли на запис за TLC технологията. Проверявай ги тия неща преди подобни генерализации пред всички!

си е взел SLC :), и то write intensive, не го мисли него :) Майтапа на страна има SSD-та и SSD-та. Ползвам самсунг за arc cache на ZFS - не е мръднало, а вече са се презаписани 12TB