iPhone 11 се прави с редица нарушения на трудовото право в Китай

Оказва се, че Apple и Foxconn нарушават закона в страната и не го крият

Обратно в новината

Коментари - iPhone 11 се прави с редица нарушения на трудовото право в Китай | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С хастара навън ще се обърнат хамерикосите, че да ме убедят никога да си купя " Айфон" или " Ябълка"... Я едно " Хемингуейче", с два пъти по- вече екстри, на половин цена....

"и разбира се правят всичко доброволно." То и аз така доброволно се съгласявам с условията, когато I-фоня ме пита дали може да ме шпионира, щото иначе няма да мога да го ползвам.

Хайде в Китай няма трудово законодателство , ами в България ???!!! И имало ли е някога ???!!! НИКОГА!!!!

Сега разбирате ли защо едни държави са богати, а други не.... защото едни използват робството и грабежа, а други не...

Гледах филм за шивачките на H&M в какви условия се трудят и колко получават! Повече не съм влязла в техен магазин и никога няма да си купя нищо от тях! Сегашният ми Айфон ще ми е последният!

Не се учудвай. С всяка стока произведена и продавана от тези концерни е абсолютно същото. В едни части на света хората са брутално експлоатирани за жълти стотинки , а в други се купуват същите тези стоки на високи цени. Законите, даже и където ги има въобще не се спазват.

....защото в БГ не е същото и тук сем извор на скъпи и прескъпи продукти , а заплащането за труда им е мизерно....

Експлоатация на макс, бате!

вече почти всяка стока или услуга в т.н. Запад се произвежда или се извършва в нарушение на законите, даже и на собствените страни. Това е логиката на капитала-непрестанно търсиш хора или държави да свършат нещо за по-малко пари. Вече Запада е в ситуация, когато привидно има закони, но реално те не се спазват. Тоест капитала нарушава основата на държавността и следва изчезване на държавата в лицето на институции, което води до клъстеризация на света. Новите държави с техните жестоки правила и частни армии са корпорациите.

Закривай! Всяко действие предизвиква равно по сила и противоположно по посока противодействие, в политиката се нарича реципрочни мерки!

закрива се когато можеш да предложиш нещо по-добро, а не да се върнат на село при кравите и да чистят ориза. Така или иначе, foxconn и apple се местят вече във Виетнам, там има по-хубави роби, комунистически

Щото в кравария всичко е шест. И милионите мексиканци и латиноси работят по всички правила на трудовото законодателство!

Някой да ги е пращал там насила?

Да - гладът.

Работят нелегално , а като си нелегален си траеш и бачкаш

щом им се продават изделията значи няма лошо.

idio

в целия свят статии за ифон днес? и при това негативни? накой мъти водата хаха :) що точно днес ?

Кооолко неочаквано !

Смях! iPhone се прави с редица нарушения и вреди за работниците!!! Купувайте си Хуйвей и Ксиоми :) На тях им пука за китайските работници :)

Капиталисти, комунисти, ...и накрая пак бедните опъват каиша. 100 часа извънреден труд!!! Дали го плащат по ставка и половина, както е по закон? Едва ли!

как мислиш? разбира се че го плащат, работещите в подобни фирми са сред най-високоплатените работници в цял китай и разбира се експлоатацията е на макс не ти ли прави впечатление че китайското правителство му е все едно, работници се редят на опашка пред заводите въпрекит че на всички им е известно как ще бъдат мачкани ... само на отделни търсещи слава журналистчета и разни "защитници на права" (също търсещи слава) технологичните заводи им пречат.

Каква е разликата между айфон произведен в Китай и китайски телефон шиоми ?

Логото

Най-важната разлика е операционната система... iOS работещ с 16 GB е по мощен от Android s 256 GB....

а моят оригинален американски 8-битов компютър на 30 години е по мощен от днешните 64 битови китайски компютри. Не че нещо мога да заредя, и нищо не тръгва на него, даже и интернет, ама по-мощен е , да знаете !

Забавен си :))

Хахахахха откъде ви намират такива бе, Убеждавай се че не си дал напразно толкова пари за ябълка.

Каквато е и между Фиат и Мерцедес произведени в Турция

lu4ka

Ти да видиш! Пък слушаме за икономическа война между Китай и САЩ. Н’екви мита, н’екви забрани... ха-ха-ха! Явно слуховете са за леваците, също като рестрикциите за Русия.

същия джуч като в България.....

Хаха, хем сърби, хем боли. Представям си ако върнат производството му в САЩ. Никой няма да го купи даже и да има пари, защото ще е по-скъп и от най-смелите ви фантазии. И не защото в САЩ ще уважават трудовото право, там просто няма да се намери капиталист, който да е толкова луд да го произвежда.