iPhone поскъпва в САЩ заради митата на Тръмп

Това обаче няма да е проблем за американците, смята американският президент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя колко е зле. Ще строят заводи в САЩ, все едно работната ръка там ще им е по-евтина... В Китай цените за производство са в ПЪТИ по-ниски... А и да построиш завод си е инвестиция, която сама по себе си ще се изплаща с години... Никаква логика.

го знаеш къв бизнесмен е тоя - 2 пъти фалирал

При 25-35 % мито всеки новопостроен "безмитен" завод се изплаща за нула време.

Не е глупав Тръмпи-иска в САЩ да са заводите! А ние тука всиичко, що беше читаво унищожихме! Де сега туризъм, де земеделие! Де Швейцария на Балканите! Истината е, че производството дърпа напред човешкия прогрес и благосъстоянието на съответната държава! Ама това важи за там, където има държава де...

то искането е хубава работа, ама кой ще плаща е въпроса. те заводите се не никнат като гъбки в гората само да се разхождаш и да ги събираш.

САЩ си изнесоха заводите към Китай. Така е и с всички държави, но не и с нас. При нас е обратното - ние сме като китай - другите си карата заводите у нас. Само автомобилната индустрия у нас - части за коли генерира 5 милиарда в БВП и към 50 000 заети. Нищо читаво не сме унищожавали. Самоунищожи се всичко НЕЧИТАВО, а това беше почти цялата соц икономика.В България има 405 хиляди фирми. индустрията през 2017 г. вече отчита дял от 24% от БВП или 24 милиарда лева, т.е 2,5 пъти повече от цялото соц производство, което уж сме били унищожили. Бе пенсионерите сте много зле. Все към младостта ви влече и нещете да видите и чуете нищо. Важното е че сме "унищожили" заводите за пишещи машини, грамофони и магнетофони, автоматични телефонни централи и други такива.

Калиакра в Добрич, циментови, азотни, пвц, завод за електроди, тежко машиностроене, асинхронни двигатели по-добри от Сименс... Списъка е дълъг, а сега и сол и захар внасяме. Едно е да запазиш изгодното и да престуктурираш, друго е да рзпродадеш на части. Най-големия завод за обувки на балканите беше разглобен и сглобен в Турция. И това ли е не е било нерентабилно?

Дада

Калиакра се изнесе заради комундетата , но имаме достатъчно подобни заводи за олио и продукти от растителни мазнини. Сам ги потърси. Девня излатна панега си работят и сега произвеждаме цимент колкото през соца, ако някой завод като врачанския фалира, то не е защото липсва производство а точно обратното. Азотни торове изнасяме и имаме няколко завода Агрополихим, Неохим и др. За Тежко машиностроене прочети примерно за „Булмашинъри Ентерпрайсис” ООД за да не пишеш глупости. Същото е с асинхронните двигатели в момента имаме няколко производители - Елпром Харманли, Завод за асинхронни електродвигатели АД Пловдив и т,н, захарни заводи за рафиниране имаме в излишък и се държат от мафиоти, както и производство на сол и изнасяме. Това че някой внася е съвсем друг въпрос и не е свързан с недостиг от нашите производители.

така направени, че стават все по-Тежки с всеки ъпдейт, а на ефтините и със слаб хардуер телефони не могат да се ползват.

като не разбирате що пишете ? Операционните системи следват текущи трендове т.е. искаш да имаш 4к видео от youtube трябва ти app, трябва ти процесор и още един такъв графичен. Искаш да имаш камера дето снима перфектно , нали трябва нещо да обработи тая графика и т.н. и т.н. Това всичкото коства ресурси от телефона и допринася за повечето възможности които може да се ползват. Като не си доволен вземи си нокия с фенерче и ще ти е бързо. Вземи си един телефон от преди 5 години със стария андроид и пробвай да отвориш съвременен сайт да видиш кво ще стане.

Ако тръгнат да го правят в САЩ, ще струва не 1000 ами към 5000%. Така че 10% нищо не е.

Глупости. Производството е доста роботизирано и фонд работна заплата е сравнително малък процент. като се махнат транспорта и митата нищо чудно да излезе на същата цена.

производството на компонентите/модулите да роботизирано е, сглобяването е почти 100% на ръка. щото китайските живи роботчета са по-евтини от обикновенните роботчета, още повече от американски работник. пък дори производството да е съпоставимо като цена, цената на самия завод смяташ ли я? става въпрос за десетки милиарди инфраструктура. тая цена кой ще я плаща?

Епъл, кой друг да я плаща. Тея платиха за административна сграда 5 пъти повече. А завода ще се води актив. Eто Фокскон почна да строи завод в САЩ. И без това хиляди китайци нелегално влизат в САЩ, ще им намерят работа набързо. Всъщност доста части за Айфон се правят в САЩ наред с аналогични компании в други страни. аскелерометъра, Аудио чипсета, радиочипа, радиотунера, предната камера, част от процесорите и чипсета, контролера, горилаглас, тъчскрийн контролера, полупроводниковите елементи, предавателите и усилвателите ...