iPhone пред рязко поскъпване в САЩ

При 25% скок на митата Apple вероятно ще премести производството в Индия

Обратно в новината

Коментари - iPhone пред рязко поскъпване в САЩ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече циганите ще призвеждат циганския телефон,яко баце,2хилки и знаеш че манго е сглобил нарапаната ябълка,ще бъде повече ор пресижно

Списък на компонентите на Айфона. Кой и къде ги прави: Акселерометър: Bosch в Германия. Invensense в САЩ. Аудио чипсети и кодек: Cirrus Logic в Съединените щати (възложени на външни производители). Процесор: Qualcomm в Съединените щати (възложени на външни изпълнители за производство - Тайван) . Батерии: Samsung в Южна Корея. Huizhou Desay в Китай. Камери: Sony в Япония. OmniVision в САЩ произвежда лицевата страна на FaceTime чип за камера, но възлага на TMSC (в Тайван) за производство. Чипсети и процесори: Samsung в Южна Корея и TSMC в Тайван. Заедно със своя партньор GlobalFoundries в САЩ. Контролни чипове: PMC Sierra и Broadcom Corp. в САЩ (възложени на външни изпълнители за производство). Дисплей: Japan Display и Sharp в Япония. LG Display в Южна Корея. DRAM: TSMC в Тайван. SK Hynix в Южна Корея. eCompass: Alps Electric в Япония. Сензори за пръстови отпечатъци: Authentec го прави в Китай, но го възлага на Тайван за производство. Флаш памет: Toshiba в Япония и Samsung в Южна Корея. Жироскоп: STMicroelectronics във Франция и Италия. Индукторни намотки (аудио): TDK в Япония. Основно шаси: Foxconn и Pegatron в Китай. Mixed-signal chips (като NFC): NXP в Холандия. Пластмасови конструкции: Hi-P и Green Point в Сингапур. Радиочестотни модули: Win Semiconductors (производители на модули Avago и RF Micro Devices) в Тайван. Avago технологии и TriQuint Semiconductor в САЩ. Qualcomm в САЩ за LTE свързаност. Екран и стъкло (за дисплея): Corning (Gorilla Glass) в САЩ. GT Advanced Technologies произвежда сапфировите кристали на екраните. Полупроводници: Texas Instruments, Fairchild и Maxim Integrated в САЩ. Сензор за Touch ID: TSMC и Xintec в Тайван. Контролер за сензорен екран: Broadcom в Съединените щати (за външни производители). Модули за предаватели и усилване: Skyworks и Qorvo в САЩ (възложени на външни изпълнители за производство). Та не са кой знае колко нещата от Китай, но всички ще бъдат изнесени от Китай. Но това ще стане и с много други изделия, аутосорсвани в Китай. И това е продукция за 550 милиарда, ако влезнат и другите мита. За представа това е годишната работна заплата на 100 милиона китаеца. Но 100% износ на производства ще почнат и други страни и най-вече ЕС, защото и ЕС има търговия за 500 милиарда, а тя е зависима от китайски компоненти. Това са още 100 милиона китайци без работа. Та Китай ще клекнат и ще отстъпят, но всяко забавяне ускорява горния процес на износ на производства. Допълнително там където е изнесено производството се появява конкуренция на Китай във всички свери на производствения процес. А това че Американците ще намалят покупките на луксозни изделия от Китай за сметка на малко по скъпи от САЩ изобщо няма да повлияе на САЩ, освен на някои търговци временно.

Ще видим. А цената хич няма да е малко по-висока, понеже никой няма да иска да работи с китайската заплата, а и не се създават кадри току така... Има и друго. Ако нещата в Китай се влошат и започнат да разпродават дълга на САЩ... Какво ще се случи?

Китай държат 1 трилион от държавния американски дълг. Ако тръгнат да продават ще са на загуба. Ако падне много цената може и САЩ да си го изкупят. Та общо взето това което ще се случи ще е в минус за Китай най-вече

Постоянните новини за поскъпването на iPhone, изглежда сякаш това е най-жизнено важната суровина в света. Дир.бг, Защо изкуствено създавате безсмислици с копи пейст от международни сайтове, а не опитате да анализирате по стойностно ситуацията с митата между САЩ и Китай???

според мен на Тръмп му дреме за Епъл, нали точно те предадоха личните съобщения от телефона на най-верния му адвокат в епичното разследване срещу Тръмп от специалния прокурор Мюлер, иначе Епъл се биеха в гърдите, че неприкосновеността и защитата на личните данни са най-важни за тях

apple инвестира 10 млрд $ в завод в уисконсин , откриват се 13000 работни места

ъъъ нещо ти е сбъркан поста не apple а foxconn ще строят завод в уисконсин. да foxconn са от големите доставчици на apple, но не са подчинени на apple по никакъв начин. apple нямат нищо общо с този завод и не са инвестирали 10 млрд в него. foxconn ще инвестират тези парички (евентуално). работните места не са 13 000. faxconn планира да отвори фабриката с 3 000 места, като площадката и плановете имат потенциал да се разширят до 13 000. пп. всъщност самото строителство още не е започнало и за сега няма гаранция, че въобще ще се случи. 2013 г горедолу по същия начин foxconn щеше да строи фабрика за 30 млрд в Пенсилвания, големи планове бяха много шум много преса, но фабриката още я няма. предвид че foxconn също обявиха, че заради новите мита, смятат да местят производство във Виетнам и Малайзия ти помисли кое е по-вероятно - фабрика във своенравен САЩ който си мени политиката със всяко правителство или фабрика в Азия в държава на практика васална на Китай.

Завод има вече построен. В Уисконсин обаче безработицата е едва 3% и трудно ще си намерят работници и то в технологичната сфера..

След като се преместят в Индия, това ще бъде началот на края. Някой да е работил с индийци?

Новия рингтон на IPhone, щял да бъде мучене)))мууууууууууууу))))

Дреме ми...на чушкопека!!!

Решението да се премести производството в Индия е толкова тъпо, че сигурно Стив Джобс вече се върти в гроба си . А обяснението , че видите ли, в САЩ не може поради проблеми с логистиката , е толкова изсмукано от немай къде, че повече и не може ... Значи логистиката от Китай е по-лесна , разбирай евтина, така ли ??? Абеееее...епъъъъъллл... Вие че сте идиоти , хванали други идиоти за носа, ама не всички са като Вас ! Не може ли просто да си понамалите печалбата от 200% на 175 , ако митото е 25% ??? Един телефон струва 300 кинта, а го продавате за 1000. Ми какво ще стане толкова, ако телефона струва 375 ??? Ще ви се свие кеша от 250 млрд до 200 ли ?

Чети, бе, Ванка! Логистиката в САЩ е по-трудна, защото частите пак от Китай ще идват.

Не си прав ! Идеята като цяло е всичко да се прави на място в САЩ, Тръмп отдавна натиска Епъл за това . И работно места ще се открият , и парите ще се изливат обратно в САЩ, а не в Китай. И мита няма да има никакви...

Не могат да намаляват печалбата, щото много пари отиват за реклама. Зомбитата все пак трябва да гледат реклами преди да си дадат парите за нова ябълка.

По данни на Епъл са изхарчили 1.5 млрд за реклами. На фона на печалба от порядъка на 60 млрд как ти се струват нищожните 1.5 ??? И ако печалбата се свие до 50 или даже до 40 млрд, ти как смяташ, няма ли да имат за реклама ? И между другото - печалбата си е ЧИСТА ПАРА В КЕШ след отчитане на разходите за реклама, маткетинг, заплати , плащания до Фокскон и т.н. Дори и печалбата да стане 5 кинта, Епъл пак ще са на кяр...

Много ме радва когато някой се изкаже колко струват частите в електронно устройство, все едно всички софтуерни разработчици и хардуерни дизайнери работят за слава

Голям праз, където и да поскъпне. Това е стока - лукс, а не от първа необходимост, така че - дреме ни!

2214-та година: Поради рязкото поскъпване на производството на iPhone MCMLXXXI+, решиха да преместят производството от Буркина Фасо в България.

Хубаво, ще го преместят в Индия. Но докато това стане, ако въобще се случи, пак ще се правят в Китай и реално вече са поскъпнали. Да не говорим колко ще струва на Епъл изграждането на нови заводи, обучението на 120 000 човека, както и логистиката китайските части да стигнат до Индия. Тръмп играе опасна игра. Китай не губи нищо, просто американците ще плащат повече за същите стоки.

Завода е построен и вече се сглобяват различни изделия, включително и телефони. а Китай губи много. изнасят се производства, съответно международната конкуренция нараства, както и безработицата в Китай. Изнесеното производство означава, че американците няма да плащат повече, напротив конкуренцията в международен мащаб може още да свали цените.

Няма лошо... то и без това се купува да покажеш че имаш кинти ... така даже ще е по- престижно.